Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (26 Mart 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Cuma, Mart 26, 2010
Çok Filim Hareketler Bunlar (2010)


Vizyon tarihi: 26 Mart 2010

Oyuncular:
Büşra Pekin, Ersin Korkut, Oğuzhan Koç, Murat Eken, Şahin Irmak, Bülent Emrah Parlak, Eser Yenenler, Metin Yıldız, Ayça Erturan, Burcu Gönder, Metin Keçeci, Aydan Taş, Pelin Öztekin, Ayşegül Akdemir,... devamı »Büşra Pekin, Ersin Korkut, Oğuzhan Koç, Murat Eken, Şahin Irmak, Bülent Emrah Parlak, Eser Yenenler, Metin Yıldız, Ayça Erturan, Burcu Gönder, Metin Keçeci, Aydan Taş, Pelin Öztekin, Ayşegül Akdemir, Gizem Tuğral, Hamdi Kahraman, Gülhan Tekin, Şevket Süha Tezel, Emre Canpolat, Gülsüm Alkan, Zeynep Koçak, Emre Canbolat

Ekip:
Ozan Açıktan (Yönetmen), Yılmaz Erdoğan (Yapımcı), Necati Akpınar (Yapımcı), Eser Yenenler (Senaryo), Oğuzhan Koç (Senaryo), Zeynep Koçak (Senaryo), İbrahim Büyükak (Senaryo), Murat Eken (Senaryo), Metin Yıldız (Senaryo), Şahin Irmak (Senaryo)

Konu:
BKM Mutfak’ın senaryosunu kendi yazdığı ve oynadığı ilk film olan Çok Filim Hareketler Bunlar, Türk sinemasında daha önce denenmemiş bir anlatım dilini kullanarak 9 ayrı öyküyü tek filme sığdırıyor.
Yaz tatilinde sadece aşkın peşinde olanlar, tatile gidemeyip evde sivrisineklerle savaşanlar, sadece günübirlikçi olarak denizle buluşanlar, yazı mezuniyet balosu ile karşılamak için önce mahalleliyle uğraşanlar, yaz tatilinin en güzel hediyesi bisikletin değerini bilemeyenler, tatile uçakla gidenlerle tatili bitip okula dönerken hala ayakları yerden kesilenler, hepimizin, hepinizin yaz hikayeleri bu filmde!





Vizyon tarihi: 26 Mart 2010

Oyuncular:
Riccardo Scamarcio (Tommaso), Nicole Grimaudo (Alba), Alessandro Preziosi (Antonio), Lunetta Savino (Stefania), Ennio Fantastichini (Vincenzo), Elena Sofia Ricci (Luciana), Ilaria Occhini (La nonna)

Ekip:
Ferzan Özpetek (Yönetmen), Ferzan Özpetek (Senaryo), Ivan Cotroneo (Senaryo), Pasquale Catalano (Müzik), Maurizio Calvesi (Görüntü yönetmeni)

Konu:
İlk kez Berlin Film Festivali’nde izleyici ile buluşan, ünlü yönetmen Ferzan Özpetek’in yönettiği son filmi Serseri Mayınlar (Mine Vaganti) İtalya’da daha vizyona girdiği ilk üç günde 500.000 kişi tarafından izlenerek büyük bir ilgiyle karşılandı.
Geleneksel bir İtalyan ailesinin konu edildiği filmde ünlü İtalyan oyuncu Riccardo Scamarcio, Nicole Grimaudo, Alessandro Preziosi ve Lunetta Savino rol alıyor.
Filmde, makarna üretimi yapan geniş bir İtalyan ailesi ile geleneksel aile kalıplarının dışında bir hayat tarzını benimseyen oğulları Tommaso (Riccardo Scamarcio) ile Antonio (Alessandro Preziosi) arasında geçen dokunaklı, ilginç bir o kadar da komik öyküleri anlatılıyor.





Away We Go (2009) / Uzaklara Gidelim


Vizyon tarihi: 26 Mart 2010

Oyuncular:
John Krasinski (Burt), Maya Rudolph (Verona), Jeff Daniels, Carmen Ejogo (Grace), Jim Gaffigan, Maggie Gyllenhaal, Josh Hamilton (Roderick), Cheryl Hines, Allison Janney, Melanie Lynskey (Munch)

Ekip:
Sam Mendes (Yönetmen), Dave Eggers (Senaryo), Vendela Vida (Senaryo), Alexi Murdoch (Müzik), Ellen Kuras (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Amerikan Güzeli (American Beauty) ve Hayallerin Peşinde (Revolutıonary Road) filmlerinin Oscar Ödüllü Yönetmeni Sam Mendes’den aşk hakkında; komik, samimi, tatlı bir film.
Çocuk sahibi olacaklarını öğrenince, onu büyütmek için en ideal yeri bulmaya karar veren dağınık ama sevimli çift Verona (Maya Rudolph) ve Burt (John Krasinski) eskimiş bir Volvo ile Amerika yolculuğuna çıkar. Anne-baba olma düşüncesi onları hayatları ve işleri konusunda bir sorgulamaya itmiştir. Burt sürekli evlenmeyi teklif etmekte, Verona ise aynı sıklıkta onu geri çevirmektedir. “Acaba bir baltaya sap olamayanlardan mıyız?” diye sorar, endişeyle. Onları Arizona, Orta Amerika, Kanada, Florida ve Güney Karolina’ya götüren seyahat, aynı zamanda bin türlü farklı Amerika’nın da ufak birer portresini sunar. Güneyde yaşayan, dediğim dedik geveze eski iş arkadaşları ve onun dünyanın sonuna hazırlanan tuhaf kocası; Wisconsin’deki nörotik ‘new age’ kuzen; Montreal’de hali vakti yerinde ve beş üvey çocuk annesi olmasına rağmen intihar eğilimlerini üzerinden atamayan eski üniversite arkadaşı; ve en sonunda, karısı tarafından terk edilen Burt’ın kardeşi, bu yolculuğu anlamlandıracak karakterlerdir.
Günümüzün en yetenekli yönetmenlerinden biri olan Sam Mendes’den bekleneceği üzere filmin senaryosunu en iyi şekilde tamamlayan bir görsellik ve etkileyici soundtrack eşliğinde gelişen film hem Amerika’nın hali üzerine zekice gözlemlerle dolu, hem de yer yer çok komik. Film aynı zamanda bir aşk hikayesi ve tüm aklıda kalıcı ünlü ‘yol’ filmlerinde olduğu gibi, karakterler ancak kilometrelerce mesafe ve geçmiş ile yapılan sürüyle muhasebeden sonra nihayet kendilerini bulabiliyorlar.






Vizyon tarihi: 26 Mart 2010

Oyuncular:
Amy Adams (Anna), Matthew Goode (Declan), Adam Scott (Jeremy), John Lithgow (Jim), Kaitlin Olson (Libby), Peter O''Meara (Ron), Michael J. Reynolds (Jerome), Annika Hammerton (Waitress in Bar)

Ekip:
Anand Tucker (Yönetmen), Harry Elfont (Senaryo), Deborah Kaplan (Senaryo), Gary Barber (Yapımcı), Roger Birnbaum (Yapımcı), Jonathan Glickman (Yapımcı), Jake Weiner (Yapımcı), Chris Bender (Yapımcı), Newton Thomas Siegel (Görüntü yönetmeni), Randy Edelman (Müzik)

Konu:
“Shopgirl”den tanıdığımız Anand Tucker imzalı romantik komedi “Leap Year”ın kadrosunda genç yıldızları barındırıyor.

Filmin konusu, erkek arkadaşına (Adam Scott) evlilik teklifi yapmak için “artık gün” olarak bilinen 29 Şubat’ta Dublin’e giden genç bir kadın üzerinde odaklanıyor. Ancak hava koşulları yüzünden oraya zamanında ulaşamama riskiyle karşılaşınca ülkeyi baştanbaşa geçmek için İrlandalı bir otelcinin (Matthew Goode) yardımına başvurmak zorunda kalır.

Filmde, 29 Şubat’la ilgili bir İrlanda geleneğinden esinlenilmiş. Buna göre, sözkonusu tarihte evlilik teklifi alan erkeklerin mutlaka “evet” demek zorunda kaldıkları düşünülüyor.







Vizyon tarihi: 26 Mart 2010

Oyuncular:
Sam Rockwell (Sam Bell), Dominique McElligott (Tess Bell), Rosie Shaw, Kevin Spacey (Robot (seslendirme)), Matt Berry (Overmeyers), Robin Chalk (Sam), Kaya Scodelario (Eve Bell), Malcolm Stewart

Ekip:
Duncan Jones (Yönetmen), Nathan Parker (Senaryo)

Konu:
Rock yıldızı David Bowie’nin oğlu Duncan Jones’un (Zowie Bowie) ilk yönetmenlik denemesi olan "Ay", ilk gösterimi Sundance’te gerçekleştirilen, NASA’nın Houston Uzay Merkezi’nde ders programına alınan bir bilimkurgu gerilim filmi. "Yaratık", "Silent Running", "Outland", "Bıçak Sırtı" gibi 1970’lerle 1980’lerin bilimkurgularına ithaf edilerek yazılan bu bağımsız yapım, Tribeca ve Edinburgh’da da müthiş bir ilgiyle karşılandı.
Kevin Spacey ve Sam Rockwell ‘ın başrollerini üstlendiği film, 3 yıldır aydaki üstte çalışan Sam Rockwell''in dönüşüne 2 hafta kala yaşadığı olağandışı olayları konu oluyor.
Astronot Sam Bell Lunar Industries ile yaptığı üç yıllık bir anlaşma sonucu Dünya’nın önemli enerji kaynaklarından olan Helium-3’ü keşfetmek üzere Ay’ın uzak bir köşesine gönderilir. Yalnızlığa mahkum olduğu bu işte, uydu bağlantısının da kopmasıyla tüm iletişimi kaybeden Sam’i zor zamanlar beklemektedir. Neyse ki Ay’da geçirmek zorunda olduğu sürenin sonlarına yaklaşmıştır ve evine dönüp karısına ve kızına kavuşmasına az bir zaman kalmıştır. Sonunda “Sarang” üssünden ayrılacak ve bir robot olan Gerty’den başka kişilerle konuşabilecektir. Sağlığı birden kötüye gitmeyen başlayan Sam halüsinasyonlar görmeye başlar ve hafızasını da yitirmeye, oraya nasıl geldiğini dahi unutmaya başlar. Sam o andan itibaren etrafında neler olup bittiğini anlamak için savaşmaya başlayacaktır.






Vizyon tarihi: 26 Mart 2010

Oyuncular:
Cameron Diaz (Norma Lewis), James Marsden (Arthur Lewis), Frank Langella (Arlington Steward), James Rebhorn (Norm Cahill), Holmes Osborne (Dick Burns), Sam Oz Stone (Walter Lewis), Gillian Jacobs

Ekip:
Richard Kelly (Yönetmen), Richard Kelly (Senaryo), Richard Matheson (Senaryo), Win Butler (Müzik), Régine Chassagne (Müzik), Owen Pallett (Müzik), Steven Poster (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Banliyöde yaşayan ve bir de çocukları olan Norma ve Arthur Lewis çiftinin hayatı bir gün kapılarına bırakılan tahta kutu içindeki hediye ile tamamen değişir. Kutu, hayatlarında kaçınılmaz ve geri dönüşü olmayan olaylara sebep olacaktır. Gizemli bir yabancı eğer kutunun üstündeki düğmeye basarlarsa bir milyon doların sahibi olacakları yazılı bir not iletir. Fakat düğmeye basmaları aynı zamanda dünyanın bir köşesinde hiç tanımadıkları bir insanın ölmesine sebep olacaktır. Ancak 24 saat boyunca kendilerinde kalabilecek kutu ile Normal ve Arthur kendilerini ahlaki bir ikilemin içerisinde bulacak ve insan doğasının gerçek yüzüyle karşılaşacaklardır.


0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (26 Mart 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.