Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (30 Nisan 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Cuma, Nisan 30, 2010
When in Rome / Aşk Çeşmesi (2010)


Vizyon tarihi: 30 Nisan 2010

Oyuncular:
Kristen Bell (Beth Harper), Josh Duhamel (Nick Beamon), Danny DeVito, Jon Heder, Will Arnett, Dax Shepard, Anjelica Huston (Celeste), Alexis Dziena (Joan), Peggy Lipton, Luca Calvani (Umberto)

Ekip:
Mark Steven Johnson (Yönetmen), David Diamond (Senaryo), David Weissman (Senaryo), Gary Foster (Yapımcı), Andrew Panay (Yapımcı), Mark Steven Johnson (Yapımcı), John Bailey (Görüntü yönetmeni)

Konu:
İmkansızı hiç arzu ettiniz mi?
Aşk hayatında hayal kırıklığına uğrayan New Yorklu müze müdiresi Beth (Kristen Bell), ablasının düğününe katılmak için Roma’ya gittiğinde Aşk Çeşmesi’ndeki sihirli paraları küstahça bir tavırla toplayınca o paraları oraya atmış olan dört erkeğin çekim merkezine girer. Sosis tüccarı Al (Danny DeVito), sokak sihirbazı Lance (Jon Heder), sevgi dolu ressam Antonio (Will Arnett) ve kendini beğenmiş fotomodel Gale’dir (Dax Shepard) artık onun peşindedir.
Beth taliplerinden kurtulmaya çalışırken Nick adlı yakışıklı bir gazeteciyle (Josh Duhamel) tanışır. Ancak onun da diğerleriyle eşit heyecanla peşinden koştuğunu görünce aşkının gerçekliğinden bir türlü emin olamayacaktır.





Green Zone / Yeşil Bölge (2010)


Vizyon tarihi: 30 Nisan 2010

Oyuncular:
Matt Damon (Roy Miller), Jason Isaacs (Maj. Briggs), Greg Kinnear (Clark Poundstone), Brendan Gleeson, Amy Ryan (Lawrie Dayne), Michael O''Neill (Colonel Bethel), Khalid Abdalla (Freddy)

Ekip:
Paul Greengrass (Yönetmen), Brian Helgeland (Senaryo), Rajiv Chandrasekaran (Senaryo), John Powell (Müzik), Barry Ackroyd (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Matt Damon ve yönetmen Paul Greengrass (The Bourne Supremacy, The Bourne Ultimatum, United 93) sürükleyici bir gerilim filmi olan “Green Zone”da yeniden bir araya geldi. Filmin hikâyesi, Irak savaşında kaosun hüküm sürdüğü, hiç kimsenin birbirine güvenmediği, alınan her kararın beklenmedik sonuçlara yol açabileceği ilk günlerde geçiyor.

2003 yılında ABD önderliğinde Bağdat’ın işgali sırasında, tebligat çavuşu Roy Miller (Damon) ve ordu müfettişlerinden oluşan ekibi, Irak çölünde depolandığından kuşkulanılan kitle imha silahlarını bulmak üzere görevlendirilir. Bubi tuzaklı bir bölgeden diğerine geçen askerler, ölümcül kimyevi maddelerin peşine düşerler. Ancak bunun yerine, görevlerinin amacını taban tabana değiştirecek bir örtbas olayı ile karşılaşırlar.

Farklı amaçları olan ajanlarca çevrilmiş olan Miller, yabancı topraklardaki gizli ve sahte istihbarat bilgilerinin ışığında, zorba bir rejimin yıkılmasına ya da istikrarsız bir bölgede savaşı tırmandıracak yanıtlara ulaşmak zorundadır. Bu hararetli ve tehlikeli yerde, en zor bulunan silahın, gerçeğin kendisi olduğunu keşfeder.





Legion / Kıyamet Melekleri (2010)


Vizyon tarihi: 30 Nisan 2010

Oyuncular:
Paul Bettany (Michael), Lucas Black (Jeep Hanson), Tyrese Gibson (Kyle Williams), Adrianne Palicki (Charlie), Charles S. Dutton (Percy Walker), Kevin Durand (Gabriel), Jon Tenney (Howard Anderson)

Ekip:
Scott Stewart (Yönetmen), Peter Schink (Senaryo), Scott Stewart (Senaryo), John Frizzell (Müzik), John Lindley (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Yol üstü lokantasında garson Charlie, müşterilere servisi yapmaktadır. Televizyon yayını ve telefonlar kesilince, grup dış dünyayla irtibatını kaybeder. O sırada lokantaya gelen yaşlı bir kadın iğrenç şeyler söylemeye başlar. İnsanlıktan geriye kalan az sayıdaki kişi için dünya kâbusa dönüşmek üzeredir. Taze kurban arayışındaki çılgın katiller lokantaya gelirler.





Remember Me / Beni Unutma (2010)


Vizyon tarihi: 30 Nisan 2010

Oyuncular:
Caitlyn Rund (Alyssa Craig (11 yrs) (as Caitlyn Paige Rund)), Moisés Acevedo (Mugger), Noel Rodriguez (Mugger), Kevin P. McCarthy (Police Chief (as Kevin McCarthy)), Chris Cooper (Sgt. Neil Craig)

Ekip:
Allen Coulter (Yönetmen), Will Fetters (Senaryo), Marcelo Zarvos (Müzik), Jonathan Freeman (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Allen Coulter’ın yönettiği ve Robert Pattinson, Emilie De Ravin, Chris Cooper ile Lena Olin’in oynadığı Beni Unutma (Remember Me) aşk, romantizm ile dramı iç içe geçiren bir yapım.





Bright Star / Parlak Yıldız (2009)


Vizyon tarihi: 30 Nisan 2010

Oyuncular:
Abby Cornish (Fanny Brawne), Ben Whishaw (John Keats), Paul Schneider (Charles Armitage Brown), Thomas Sangster (Samuel Brawne), Kerry Fox (Mrs. Brawne), Samuel Barnett (Joseph Severn)

Ekip:
Jane Campion (Yönetmen), Jane Campion (Senaryo)

Konu:
2005’te İstanbul Film Festivali’nin Altın Lale jürisinde yer alan Jane Campion''ın filmi "Parlak Yıldız" 2009 yılı Filmekimi’nin gala filmleri arasında da yer almıştı.
Yirmi beş yaşında ölen İngiliz şair John Keats''in Fanny Brawne''la olan aşkını anlatan "Parlak Yıldız"’ın başrollerde Tom Tykwer''in "Koku" ve Todd Haynes''in "I''m Not There" filmlerinde oynayan Ben Whishaw ve daha önce festivalde gösterilen Candy filminden hatırlayacağımız Abby Cornish var.





The White Ribbon / Beyaz Bant (2009)


Vizyon tarihi: 30 Nisan 2010

Oyuncular:
Christian Friedel (Lehrer), Leonie Benesch (Eva), Ulrich Tukur (Baron), Ursina Lardi (Marie-Louise, die Baronin), Michael Kranz (Hauslehrer), Burghart Klaußner (Pastor)

Ekip:
Michael Haneke (Yönetmen), Michael Haneke (Senaryo), Stefan Arndt (Yapımcı), Veit Heiduschka (Yapımcı), Michael Katz (Yapımcı), Christian Berger (Görüntü yönetmeni), Monika Willi (Kurgu)

Konu:
Huzursuz edici, zorlayıcı, ürpertici filmlerin uzlaşmaz yönetmeni Michael Haneke’nin son filmi "Beyaz Bant". Kamerasını Birinci Dünya Savaşı öncesinde Almanya’nın Protestan kuzeyinde bir köye çeviren Haneke bu kez sırlar, kötü niyet, entrika ve aile kavgalarıyla örülü Bergmanvari bir köy portresi çiziyor. Film 2009 yılında Cannes’da Altın Palmiye ve FIPRESCI Ödülleri’nin de sahibi oldu.


0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (30 Nisan 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.