Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (07 Mayıs 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Cuma, Mayıs 07, 2010
Iron Man 2 (2010)


Vizyon tarihi: 07 Mayıs 2010

Oyuncular:
Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Scarlett Johansson, Sam Rockwell, Jon Favreau, Clark Gregg, John Slattery, Mickey Rourke, Samuel L. Jackson

Ekip:
Jon Favreau (Yönetmen), Kevin Feige (Yapımcı), Justin Theroux (Senaryo), John Debney (Müzik), Matthew Libatique (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Marvel’in efsane Süper Kahramanı “Iron Man”e dayanan ve gişede büyük başarı elde eden filmin sabırsızlıkla beklenen devam filmi "Iron Man 2" yıldızlarla dolu bir kadrosuyla dikkat çekiyor. Yönetmen Jon Favreau ve Oscar’a aday gösterilen Robert Downey Jr’ı tekrar bir araya getiren “Iron Man 2”de, milyarder mucit Tony Stark’ın (Robert Downey Jr.) zırhlı Süper Kahraman Iron Man olduğu tüm dünya tarafından bilinmektedir. Teknolojisini orduyla paylaşması için hükümetten, basından ve halktan baskı gören Tony, bilginin yanlış ellere geçmesinden korktuğu için Iron Man zırhının sırrını açıklamak istemez. Yanında Pepper Potts (Gwyneth Paltrow), ve James “Rhodey” Rhodes (Don Cheadle) ile birlikte, Tony yeni ittifaklar kurar ve yeni büyük güçlerle yüzleşir.




The Last Station / Aşkın Son Mevsimi (2008)


Vizyon tarihi: 07 Mayıs 2010

Oyuncular:
James McAvoy (Valentin Bulgakov), Paul Giamatti (Vladimir Chertkov), Christopher Plummer (Leo Tolstoy), Helen Mirren (Sofya Tolstoy), Anne-Marie Duff (Sasha Tolstoy), Kerry Condon (Masha)

Ekip:
Michael Hoffman (Yönetmen), Michael Hoffman (Senaryo), Jay Parini (Senaryo)

Konu:
1910 yılında seksen iki yaşındayken bir tren istasyonunda zatürreden can veren Tolstoy, ölümünün yüzüncü yılında çeşitli etkinliklerle tüm dünyada anılıyor. Jay Parini''nin romanından uyarlanan bu filmde, Tolstoy ile kırk sekiz yıllık karısı ve esin perisi Sofya arasındaki eğlenceli, duygusal ve karmaşık aşkın hikâyesini izlerken büyük yazarın hayatının son yılına tanık oluyoruz. Filmdeki performanslarıyla, Rus kanı taşıyan Helen Mirren En İyi Kadın Oyuncu Christopher Plummer da En İyi Yardımcı Erkek oyuncu dalında Oscar''a aday gösterildi.




Takiye: Allah’ın Yolunda (2010)


Vizyon tarihi: 07 Mayıs 2010

Oyuncular:
Erhan Emre (Metin), Rutkay Aziz (Hüseyin), Ali Sürmeli (Hoca), Fahriye Evcen (Sevde), Stipe Erceg (Numan), Mahir Günşiray (Ali Asker), Serkan Keskin (Kenan), Michael Mendelson (Höffgen)

Ekip:
Ben Verbong (Yönetmen), Kadir Sözen (Senaryo), Kadir Sözen (Yapımcı), F. Serkan Acar (Yönetmen), Axel Block (Görüntü yönetmeni), Oliver Kranz (Müzik)

Konu:
Tanınmış isimlerin rol aldığı film, Avrupa’da çok yaygın bulunan İslami yatırım şirketlerinden birine tüm parasını kaptıraran bir ailenin dağılması konu ediliyor.
Metin, bu şirketlerden biri olan JİMPA’ya tüm parasını yatırmış ve hatta yakın çevresini de ikna etmiştir. Büyük vaatlerde bulunmuş olan JİMPA isimli bu şirket, paraları topladıktan sonra iflâs eder, yöneticileri ortadan yok olur. Para yatıran birçok kişi Metin’den hesap sorar. Bu tip islami yatırım şirketlerine inanıp paralarını yatıran yüzbinlerce aile gibi kendi ailesinin de tüm birikimi bir anda yok olmuştur. Kendini suçlu hisseden Metin, aynı zamanda karanlık işlere alet edildiğini de düşünür. Kimse ona gerçekten neler olduğunu ve onca paranın nereye gittiğini söylememektedir. Metin’in olayları çözmek için başladığı yolculuğu onu hiç tahmin etmediği gerçeklerle yüzleştirecektir.
Öte yandan Metin’in ağabeyi Numan bu İslami girişimler hakkında pek olumlu düşünmemektedir. Metin’in kayınpederi olan Hoca da Metin’i uyarır. Aslında Hoca söylediğindendaha fazlasını biliyor gibi görünmektedir.


0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (07 Mayıs 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.