Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (21 Mayıs 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Cuma, Mayıs 21, 2010
Prince of Persia: The Sands of Time / Pers Prensi: Zamanın Kumları (2010)


Vizyon tarihi: 21 Mayıs 2010

Oyuncular:
Jake Gyllenhaal (Prince Dastan), Gemma Arterton (Tamina), Alfred Molina (Sheik Amar), Ben Kingsley (Nizam), Toby Kebbell, Richard Coyle, Reece Ritchie, Ambika Jois (Tamina''s Attendant)

Ekip:
Mike Newell (Yönetmen), Doug Miro (Senaryo), Carlo Bernard (Senaryo), Harry Gregson-Williams (Müzik), John Seale (Görüntü yönetmeni), Jerry Bruckheimer (Yapımcı)

Konu:
"Karayip Korsanları" üçlemesini beyaz perdeye taşıyan ekip, Walt Disney Pictures ve Jerry Bruckheimer Fils sunar: PERS PRENSİ: ZAMANIN KUMLARI; Gizemli Pers diyarlarında geçen destansı bir aksiyon/macera filmi. Haylaz bir prens (JAKE GYLLENHAAL) istemeden de olsa gizemli bir prensesle (GEMMA ARTERTON) güç birliği yapar. Birlikte, zamanı tersine çevirebilen Zamanın Kumları''nı açığa çıkarabilecek ve sahibinin
ve sahibinin dünyaya hükmetmesini sağlayabilecek olan eski bir hançeri korumak üzere karanlık güçlerle bir yarış içine girerler.

Mike Newell''ın yönettiği (“Harry Potter ve Ateş Kadehi”), SIR BEN KINGSLEY ve ALFRED MOLINA gibi oyuncuların yer aldığı, PERS PRENSİ: ZAMANIN KUMLARI 2010''da Mayıs ayının son haftasonu vizyona girecek.




A Nightmare On Elm Street / Elm Sokağında Kâbus (2010)


Vizyon tarihi: 21 Mayıs 2010

Oyuncular:
Jackie Earl Haley (Freddy Krueger), Kyle Gallner, Katie Cassidy, Rooney Mara, Thomas Dekker, Kellan Lutz, Clancy Brown, Connie Britton

Ekip:
Samuel Bayer (Yönetmen), Wesley Strick (Senaryo), Eric Heisserer (Senaryo), Michael Bay (Yapımcı), Andrew Form (Yapımcı), Brad Fuller (Yapımcı), Jeff Cutter (Görüntü yönetmeni)

Konu:
"Elm Sokağında Kabus" (A Nightmare On Elm Street) yönetmen Wes Craven’in 1984 yılında büyük ilgi ile karşılanan aynı adlı hit korku filminde yarattığı karakterlerden uyarlandı. O film, korku türünün en uzun süre gösterimde kalan ve yedi devam filmi çekilen, başarılı ve yenilikçi bir örneğiydi. Şimdi, 25 yıl sonra, Freddy Krueger kökenli öykü, çağdaş bir uyarlama ile dönüyor.
Şehrin banliyösünde yaşayan bir grup gencin ortak bir yönü vardır; hepsi de, onları rüyalarında avlayan biçimsiz Freddy Krueger tarafından gizlice takip edilirler. Uyumadıkları sürece birbirlerini koruyabilirler… ama uyuduklarında kaçış yoktur.




Date Night / Çılgın Bir Gece (2010)


Vizyon tarihi: 21 Mayıs 2010

Oyuncular:
Steve Carell (Phil Foster), Tina Fey (Claire Foster), Mark Wahlberg (Holbrooke), Taraji P. Henson (Detective Arroyo), Jimmi Simpson (Armstrong), Common (Collins), William Fichtner (DA Frank Crenshaw)

Ekip:
Shawn Levy (Yönetmen), Josh Klausner (Senaryo), Christophe Beck (Müzik), Dean Semler (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Phil (Steve Carell) ve Claire Foster (Tina Fey) 2 çocuk sahibi olan ve New Jersey yakınlarında banliyöde yaşayan orta halli evli bir çifttir. Rutin giden ilişkilerine bir tat katmak için haftada bir yemeğe çıkma kararı alırlar. İş ve ev hayatının yarattığı yorgunlukla aralarındaki romantizm de giderek azalmaktadır. Yakın arkadaşları olan bir çiftin ilişkilerinin kötü gidişatına da şahit olunca bir değişklik yapmaya karar verirler.

Phil, Claire’ı şehrin en havalı restoranına götürmeye karar verir fakat burada rezervasyonları yoktur. Masa beklerken, vaktinde gelmeyen bir çiftin isimlerini kullanarak içeri girmeye karar verirler, artık Tripplehorn’lar olmuşlardır. Fakat gerçek Tripplehornların şaibeli yaşamı Foster çiftini akıl almaz bir maceraya sürükleyecektir.



Die Fremde / Ayrılık


Vizyon tarihi: 21 Mayıs 2010

Oyuncular:
Sibel Kekilli (Umay), Nizam Schiller (Cem), Derya Alabora (Halyme), Settar Tanriogen (Kader), Serhad Can (Acar), Almila Bagriacik (Rana), Tamer Yiğit (Mehmet), Alwara Höfels (Atife)

Ekip:
Feo Aladag (Yönetmen), Feo Aladag (Senaryo), Stéphane Moucha (Müzik), Max Richter (Müzik), Judith Kaufmann (Görüntü yönetmeni)

Konu:
2010 Berlin-Panorama Avrupa Sinemaları-En İyi Avrupa Filmi

Şubat ayında Berlin Film Festivali''nin Panorama bölümünün favori filmleri arasında yer alan Ayrılık, Viyanalı kadın yönetmen Feo Aladağ''ın ilk filmi. Ayrılık, Almanya doğumlu bir Türk kadının beş yaşındaki oğlu ile birlikte, kocasını Kayseri''de bırakarak Berlin''e gelmesiyle başlayan hikâyesini anlatıyor. Ailesi onu beklediği sıcaklıkla karşılamayınca Umay, oğlunu Türkiye''ye yollamaya zorlanır. Değerler, aile sevgisi, özgürlük? Bunların bedellerini acı da olsa öğrenecektir.




Dark Cloud / Bahtı Kara (2009)


Vizyon tarihi: 21 Mayıs 2010

Oyuncular:
Reha Özcan (Adnan), Yeşim Ceren Bozoğlu (Deniz), Haktan Pak (Can), Kamer Celenk (Burak), Tolga Saritas (Berk), Banu Fotocan (Gül), Şerif Erol, Şehsuvar Aktaş, Yakup Yavru, Ali Gürkanat

Ekip:
Theron Patterson (Yönetmen), Theron Patterson (Senaryo), Yamaç Okur (Yapımcı), Nadir Öperli (Yapımcı), Enis Köstepen (Yapımcı), Shaune McDowell (Görüntü yönetmeni), Theron Patterson (Müzik)

Konu:
Bahtı Kara, birçok kısa film ve video projesinde çalışmış olan Theron Patterson’ın ilk uzun metrajlı filmi. Yazılı bir senaryoya bağlı kalmadan çekilen film, aşk ile ölüm korkusu arasındaki bağlantı ve güzel ile çirkin arasındaki çizgi üzerine psikolojik bir kara mizah.
Adnan karısının ölümünden sonra kendini bir türlü toparlayamamıştır ve oğlu Burak’la olan ilişkisi de tökezlemektedir. Babasının bitmeyen melankolisinden bunalan Burak, Can dayısı ve Deniz yengesinin yanında, kuzeni Berk’in arkadaşlığında ev sıcaklığını aramaktadır. Burak’ın geleceği için endişelenen Can ve Deniz, Adnan’ın gündelik hayatın gereklerini yerine getirmesi için çabalamaktadırlar. Fakat Adnan’ın sebep olduğu türlü kazalardan dolayı başının dertten kurtulmaması ve Burak’ın ergenlik halleri Can ve Deniz’in işini daha da zorlaştırmaktadır.
Aldığı Ödüller:
2009 Bursa En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Erkek Oyuncu Best Film, Best Screenplay, Best Actor (R. Özcan)

Tengri / Blue Heavens / Mavi Cennet (2008)


Vizyon tarihi: 21 Mayıs 2010

Oyuncular:
Taalai Abazova (Uljan), Albina Imasheva (Amira), Elim Kalmouratov (Témür), Nikolai Marousitch (Erofei), Busurman Odurakaev (Shamshi), Hélène Patarot (Raissa), Askat Sulaimanov (Askar)

Ekip:
Marie-Jaoul de Poncheville (Yönetmen), Jean-François Goyet (Senaryo), Azamat Kadyraliev (Senaryo), Birgit Løkke (Müzik), Nikolai Marousitch (Müzik), Sylvie Carcedo (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Timur babasını bulma umuduyla Kırgız dağlarında bir yaylaya gelir. Babasının öldüğünü öğrenir ve yaylada kalmaya karar verir. Amira adında genç ve güzel bir kadınla tanışır ve birbirlerine aşık olurlar. Ancak Amira’nın kocası savaştan dönünce yayladan kaçmak zorunda kalırlar. İki sevgili yeni bir dünya aramaya başlar. Acaba rüyalarındaki mavi cenneti bulabilecekler midir?


0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (21 Mayıs 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.