Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (28 Mayıs 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Cuma, Mayıs 28, 2010
Shrek Forever After / Şrek Sonsuza Dek Mutlu (2010)


Vizyon tarihi: 28 Mayıs 2010

Oyuncular:
Mike Myers (Shrek (voice)), Cameron Diaz (Princess Fiona (voice)), Antonio Banderas (Puss in Boots (voice)), Eddie Murphy (Donkey (voice)), Ian McShane (Captain Hook (voice))

Ekip:
Mike Mitchell (Yönetmen), Josh Klausner (Senaryo), Darren Lemke (Senaryo)

Konu:
Şrek serisinin son filmi “Şrek Sonsuza Dek Mutlu” (Shrek Forever After), hem 3 Boyutlu, hem 35 milimetre kopyalarıyla gösterilecek.
Şeytan ruhlu ejderhanın hakkından geldikten; güzeller güzeli prensesi ve kayınpederinin krallığını kurtardıktan sonra yeşil yaratığımız daha ne yapsın? Sevimli Şrek’imiz artık evinin erkeği olmuştur. Bir zamanlar ödünü patlattığı köylülerin bahçe bellerini gönülsüzce imzalayarak günlerini geçirir. Peki, onun yeri göğü inleten ünlü kükremesine ne oldu?
Kendisini “gerçek bir canavar” gibi hissettiği günlerin özlemini çeken Şrek, tatlı dilli işadamı Rumpelstiltskin ile imzaladığı anlaşmada dolandırılır. Kendisini aniden Uzak Ülke’nin çarpık alternatif versiyonunda bulur. Rumpelstiltskin’in kral olduğu o ülkede yeşil canavarlar av malzemesi haline gelmiştir. Üstelik Şrek ile Fiona hiç tanışmamıştır. Saflığı yüzünden yaptığı herşeyi geri alarak dostlarını kurtarmak, dünyasını geri kazanmak ve hayattaki tek gerçek aşkına yeniden kavuşmak Şrek’in bundan sonra atacağı adımlara bağlıdır.





Frozen (2010)


Vizyon tarihi: 28 Mayıs 2010

Oyuncular:
Emma Bell (Parker O''Neil), Shawn Ashmore (Joe Lynch), Kevin Zegers (Dan Walker), Ed Ackerman (Jason), Rileah Vanderbilt (Shannon), Kane Hodder (Cody), Adam Johnson (Rifkin), Chris York (Ryan)

Ekip:
Adam Green (Yönetmen), Adam Green (Senaryo), Andy Garfield (Müzik), Will Barratt (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Üç snowboardcu için kayak, geçirdikleri sıradan ve keyifli bir gün, son turlarında teleskide mahsur kalmaları ile kabusa dönüşür. Kararan hava ve pist güvenliğinin ışıkları söndürmesi ile üçlü çok geçmeden panik içerisinde fark edecektir ki, yerden oldukça yüksek bir noktada, teleskinin üzerinde asılı kalmışlardır. Bu üç maceraperest, bir sonraki haftasonuna kadar kapanan kayak merkezinde, kararan hava ile etkisini göstermeye başlayan dondan canlarıni kurtarabilmek için akla hayale gelmeyecek yollar aramak durumunda kalacaklardır. Kendilerine biraz olsun hareket alanı yaratabildiklerinde ise, karşı karşıya olduklari tehlikenin yalnızca dondurucu soğuk olmadığını fark edeceklerdir. Canları uğruna beklenmedik engellerle boğuşurken, hayatta kalmak uğruna gösterdikleri bu çaba, başa gelebilecek en kötü ölüm biçimlerini alt edebilecek kadar güçlü mü, bunu göreceklerdir.




Pus (2010)


Vizyon tarihi: 28 Mayıs 2010

Oyuncular:
Ruhi Sarı, Nurcan Ülger, Mehmet Avcı, Bahar Yanılmaz, Birol Engeler, Serkan Keskin

Ekip:
Tayfun Pirselimoğlu (Yönetmen), Tayfun Pirselimoğlu (Senaryo), Veysel İpek (Yapımcı), Aikaterini Oikonomou (Yapımcı), Rena Wougidukalou (Yapımcı), Tayfun Pirselimoğlu (Yapımcı)

Konu:
Berlin Film Festivali’nde yenilikçi sinemanın sergilendiği Forum Bölümü’ne seçilen Pus, İstanbul’un varoşlarında, Altınşehir’de geçen karanlık bir hikayeyi anlatıyor.
Bir korsan dvd atölyesinde çalışan Reşat takıntılı bir ruh haline sahip bir gençtir. Altınşehir’de sefil bir binada hastalıktan muzdarip yaşlı annesiyle yaşamaktadır. Tuhaf bir kimliktir Reşat; insanlarla ilişki kurmakta güçlük çekmektedir; birlikte çalıştığı gençlerle bile sıkıntılı bir ilişkisi vardır. Evinin olduğu binada Reşat’ın ilgi duyduğu ama açılmaya asla cesaret bulamadığı bir kız yaşamaktadır. Onunla ara sıra karşılaşır ama gizli tuttuğu duygularını iletmeye hiçbir zaman teşebbüs edemez. Sıkıntılı ve sıkıcı hayatının yeknesaklığını bozan, neredeyse bir takıntı izlenimi bırakan ufak tefek hırsızlıkları vardır Reşat’ın.
Çalıştığı yere arada bir uğrayan patronunun arkadaşı, karanlık işlere bulaşmış Celal, Reşat’ın ilgisini çeken bir tiptir. Onun, çalıştığı yere uğrayıp bir paket bıraktığı gün vurulması Reşat’ın hayatının değiştiği gün olur. Reşat, Celal’in bıraktığı paketini çalar. Çaldığı paketten arkasında bir adresin yazılı olduğu sıradan bir kadına ait bir resim ve bir tabanca çıkar. Reşat’ın merakı onu adresin yazılı olduğu bir gecekonduya kadar sürükler.

0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (28 Mayıs 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.