Monster (2004)

Gönderen: sinesefil | Salı, Mayıs 18, 2010

Kurtaracağınız bir hayat onlarca kişinin hayatına mâl olabilir...

Dr. Tenma Almanya'nın Düsseldorf şehrinde bir hastanede son derece başarılı bir beyin cerrahıdır. Hastanenin müdürünün kızıyla nişanlı olan Dr. Tenma hastaları ve meslektaşları tarafından çok sevilen bir doktordur.

Bir gün Tenma yatağında yatarken acil çağrı gelir. Derhal hastaneye gider. Yaralı olan ikiz kardeşlerden biri şokta, diğeriyse kafasına kurşun sıkılmış, ölüm döşeğinde Tenma'nın hayatını kurtarmasını beklerken, aynı anda şehrin valisi hastaneye getirilir. Hastane müdürü Tenma'nın valiyi ameliyat etmesini ister, fakat hastaneye önce çocuk gelmiştir ve Tenma çelişkide kalır. Sonunda müdürün emirlerine karşı çıkıp çocuğu ameliyat etmeye karar verir. Ameliyat başarılı geçer, fakat valinin ameliyatı için aynısını söyleyemeyiz. Tenma'nın bu kararı bütün hayatını altüst eder. Hastanenin göz bebeği, müdürün kızının nişanlısı her şeyini kaybeder. Valinin ölümüyle hastanenin itibarı düşüşe geçer. Buna sinirlenen hastane müdürü Tenma'yı bölüm şefliğinden alır ve kızı da nişan yüzüğünü atar. Bütün bu olanlardan sonra Tenma bir gece içmeye başlar. Tamamen sarhoş olan Tenma hastaneye, hayatını kurtardığı çocuğun yanına gider. "Hepsi gebersin gitsin! Gözlerini para bürümüş şerefsizler!" Tenma çocuğun yanında içini boşaltır ve evine gider. Gece uyurken kapısı çalınır. İki tane polis Tenma'ya gece nerede olduğunu sorar ve acı gerçeği söyler... "Hastane müdürü öldürüldü." Tenma doğru hastaneye gider, aynı zamanda ikizler de kayıplara karışmıştır.



Aradan dokuz yıl geçer. Tenma hastanenin başhekimi olur. Her şey çok güzel gider. Müdürün kızı, Tenma'nın eski nişanlısı onunla yine beraber olmak ister, ama Tenma kabul etmez. Bir gün Tenma'nın bir hastası hastaneden kaçar, Tenma da peşinden gider ve bir şantiyede hastasını yerde hayatı için yalvarırken görür. Önüne bakar ve elinde silah olan, yüzü gölgede kalmış birini görür. Silahlı adam "Uzun zaman oldu, dokuz yıl önce hayatımı kurtarmıştınız" der. Tenma o an kim olduğunu anlar. Hayatını kurtarmak uğruna hayatını altüst ettiği çocuk. Adam Tenma'nın hastasını öldürür ve gider. Tenma o an anlamıştır. Kurtardığı bir hayat onlarca kişininkine mâl olmaktadır. Bunu anladığı an hatasını düzeltmek için dokuz sene önce kurtardığı çocuğun, Johann'ın peşinden gitmeye başlar.



Bu animede Tenma'nın Johann'ın peşinden giderken, Johann'ın nasıl bir çocukluk yaşadığını, neden bu hâle geldiğini öğreniriz. Son derece sürükleyici ve her daim izleyiciyi ters köşe yapmayı başaran bu yapımın kesinlikle izlenmesi gerekli. Anime ayrıca içinde, bolca da Türk öğesi bulundurmaktadır.

IMDB

Yazan: KmE

0 Response to "Monster (2004)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.