Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (04 Haziran 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Cuma, Haziran 04, 2010
The Cove / Koy (2009)


Vizyon tarihi: 04 Haziran 2010

Oyuncular:
Simon Hutchins, Mandy-Rae Cruikshank, Kirk Krack

Ekip:
Louie Psihoyos (Yönetmen), Mark Monroe (Senaryo), J. Ralph (Müzik), Brook Aitken (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Dünyanın en iyi fotoğrafçılarından Louie Psihoyos’un yönetmenliğini üstlendiği Koy / The Cove, sinemacılar, eylemciler ve dalgıçlardan oluşan bir ekibin Japon balıkçıların yunus katliamını izlemelerini konu ediyor. 2009 Sydney, Stockholm, Ghent ve Sundance’te İzleyici Ödülü, Seattle’da En İyi Film, Boston, Los Angeles, Toronto, Denver Sinema Eleştirmenleri’nin En İyi Belgesel ödüllerinin ardından Koy, En İyi Belgesel dalında da 2010 Oscar’ını kazanan film oldu.

Aldığı Ödülller:
2010 Oscar En İyi Belgesel
2010 Amerika Senaristler Birliği: En İyi Belgesel Senaryosu
2009 Amsterdam İzleyici Ödülü
2009 Los Angeles Film Eleştirmenleri Birliği: En İyi Belgesel
2009 Stockholm İzleyici Ödülü
2009 Sundance İzleyici Ödülü
2009 Sydney İzleyici Ödülü




The Collector / Koleksiyoncu (2009)


Vizyon tarihi: 04 Haziran 2010

Oyuncular:
Josh Stewart (Arkin), Michael Reilly Burke (Michael Chase), Andrea Roth (Victoria Chase), Juan Fernández (The Collector), Karley Scott Collins (Hannah Chase), Daniella Alonso (Lisa)

Ekip:
Marcus Dunstan (Yönetmen), Patrick Melton (Senaryo), Marcus Dunstan (Senaryo), Brandon Cox (Görüntü yönetmeni), Jerome Dillon (Müzik), Alex Luna (Kurgu), James Mastracco (Kurgu)

Konu:
‘Koleksiyoncu’ (The Collector), tüm dünyada büyük ilgiyle izlenen ve korku filmi serileri arasında kendine kalıcı bir yer edinen ‘Testere’ (Saw) serisinin senaristlerinin imzasını taşıyor.
Kumar borcunu ödemek için tesisatçı olarak çalıştığı evi soymaya karar veren Arkin, evde kimsenin olmadığını sandığı bir akşam eve girer. Fakat malikanede onu kötü bir sürpriz beklemektedir. Arkin soymak için zorla girdiği evde, ev halkını esir almış psikopat bir katille karşı karşıya kalmıştır.




Le hérisson / The Hedgehog / Yaşamaya Değer (2009)


Vizyon tarihi: 04 Haziran 2010

Oyuncular:
Josiane Balasko (Renée Michel), Garance Le Guillermic (Paloma Josse), Togo Igawa (Kakuro Ozu), Anne Brochet (Solange Josse), Ariane Ascaride (Manuela Lopez), Wladimir Yordanoff (Paul Josse)

Ekip:
Mona Achache (Yönetmen), Mona Achache (Senaryo), Muriel Barbery (Senaryo), Gabriel Yared (Müzik), Patrick Blossier (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Paloma Paris''te dış dünyanın hızlı temposundan uzak bir çevrede yaşayan 11 yaşında, oldukça zeki ve sıkkın br kızdır. 12.yaş gününde intihar etmeye karar veren Paloma, ölümle randevusunun yaklaşmasına yakın ketum ve yalnız apartman görevlisi Renée Michel ve gizemli olduğu kadar elegan Mösyö Kakuro Ozu gibi değişik karakterlerle tanışır. Böylece Paloma karamsar hayatını gözden geçirme şansı bulacaktır.



Ev (2010)


Vizyon tarihi: 04 Haziran 2010

Oyuncular:
Deniz Celiloğlu, Kerem Atabeyoğlu, Alpay Atalan, Ece Çeşmioğlu, İbrahim Ersoylu, Melda Gür, Ahmet Saraçoğlu, Şükran Ovalı, Levent Ünsal, Alican Yücesoy, Funda Eryigit, Aytek Önal, Özgür Özberk

Ekip:
Alper Özyurtlu (Yönetmen), Caner Özyurtlu (Yönetmen), Alper Özyurtlu (Senaryo), Caner Özyurtlu (Senaryo), Volkan Keleş (Senaryo), Aras Demiray (Görüntü yönetmeni), Deniz Güngören (Müzik)

Konu:
Psikolojik gerilimi kan, şiddet ve küfürü öne çıkartmadan kullanma iddiasındakifilm için gerçek bir ev inşa edildi. Kamera mantığı, dekorasyonu ve kurgusu ile ‘Biri Bizi Gözetliyor’ a bire bir benzer hazırlanan dekorda, ‘Ev’ adlı televizyon programında 24 saat içinde yaşananlar seyirciye aktarılıyor.
Canlı yayın yolunda devam ederken, birdenbire Ev’e silahlı bir adam girer ve yarışmacıları rehin alır. Saldırganın amacı oyunun kurallarını değiştirmektir.“Ev” adlı yarışmanın final gecesinde birinci olan yarışmacı elemek istediği kişiyi öldürecek ve tüm olanlar canlı yayında ekrana gelecektir...



Eden à l''Ouest / Cennet Batıda (2009)


Vizyon tarihi: 04 Haziran 2010

Oyuncular:
Riccardo Scamarcio (Elias), Odysseas Papaspiliopoulos (Elias''ın arkadaşı), Léa Wiazemsky (Nina), Tess Spentzos (Nina''nın arkadaşı), Kristen Ross (Nina''nın arkadaşı)

Ekip:
Costa-Gavras (Yönetmen), Costa-Gavras (Senaryo), Jean-Claude Grumberg (Senaryo)

Konu:
Ünlü yönemen Costa-Gavras’ın filmi "Cennet Batıda" dram, şiir ve mizah dolu bir yol hikâyesi…
Gavras mülteci sorununu beyaz perdeye taşırken Odisseia destanının satırlarında geziniyor. Mültecilerin, hem gerçek hem de efsanevi bir yer olan Batı’ya kaçışı, siyasi filmlerin ustası Gavras’ın gözünden günümüze dair, geleceğe umutla bakan bir kahramanlık öyküsüne dönüşüyor.

0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (04 Haziran 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.