Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (18 Haziran 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Perşembe, Haziran 17, 2010
Ondine / İlahların Aşkı (2009)


Vizyon tarihi: 18 Haziran 2010

Oyuncular:
Colin Farrell (Syracuse), Alicja Bachleda-Curus (Ondine), Tony Curran (Alex), Tom Archdeacon, Stephen Rea (Priest), Dervla Kirwan (Maura), Alison Barry (Annie), Emil Hostina (Vladic) Norma Sheahan (Librarian), Don Wycherley (Kettle - Vladic''s Henchman)

Ekip:
Neil Jordan (Yönetmen), Neil Jordan (Senaryo), Kjartan Sveinsson (Müzik), Christopher Doyle (Görüntü yönetmeni)

Konu:
ONDINE lirik ve modern bir masal.. Syracuse (Colin Farrell), İrlanda’lı bir balıkçıdır. Bir gün ağlarına takılan güzel ve gizemli bir kadınla (Alicja Bachleda) hayatı değişir. Küçük kızı Annie (Alison Barry) bu kadının büyülü bir varlık olduğuna inanmaktadır. Syracuse ise bu güzel kadına umutsuzca âşık olmuştur. Tüm asallarda olduğu gibi mutluluk ve karanlık bu hikâyede yanyana gitmektedir. Senaryosu ve yönetmenliğini Neil Jordan’ın üstlendiği İrlanda kıyılarının büyülü dünyasında geçen filmin görüntü yönetmenliğini Christopher Doyle yapıyor.

ONDINE aşk, umut ve imkânsız için savaşmayı anlatan bir aşk hikâyesi.




Tale 52 / Şüphe (2008)


Vizyon tarihi: 18 Haziran 2010

Oyuncular:
Giorgos Karamihos (Narrator), Serafita Grigoriadou (Pinelopi), Dafni Labroyanni (Katerina), Argiris Thanasoulas (Stamatis), Giasemi Kilaidoni (Danai), Orfeas Zafeiropoulos (Giorgos), Yorgos Kakanakis (Iasonas)

Ekip:
Alexis Alexiou (Yönetmen), Alexis Alexiou (Senaryo), Alexis Alexiou (Yapımcı), Panagiotis Fafoutis (Yapım yönetimi), Felizol (Müzik), Peekay Tayloh (Müzik), Christos Karamanis (Görüntü yönetmeni), Panos Voutsaras (Kurgu)

Konu:
“Gerçeklik, ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kalkan bir şeydir” Philip K. Dick (1928-1992)
Arkadaşlarıyla yedikleri bir yemekten sonra Penelope ve Iasonas bir ilişkiye başlarlar. Bir gün Iasonas uyandığında Penelope’nin ortalıktan kaybolduğunu görür; ancak olan bitene bir anlam veremez. Yeni sahip olduğu sevgilinin kayboluşu fazlasıyla içine kapanık olan Iasonas’ı çaresizliğe sürüklemekte; zaten hassas olan akıl sağlığını daha da bozarak onu karmaşık sanrılara itmektedir. Sözünü esirgemeyen görüntü diliyle sıradışı bir psikolojik gerilim.




Off Karadeniz (2010)


Vizyon tarihi: 18 Haziran 2010

Oyuncular:
Melissa Papel (Melek), İrfan Delibaş (Yunus), Nurhayat Boz (Cahide), Suayip Ünsal (Selami Albay), Fırat Topkorur (Emireri), Salim Bozak (Dev Horoncu), Sedat Çelik (Efe), Emine Nar (Amazon Ahçı), Ayşe Kurt (Pehlivan Hatice)

Ekip:
Nur Dolay (Yönetmen), Nur Dolay (Senaryo), Jean-Louis Papel (Yapımcı), Varlam Karchkhadze (Görüntü yönetmeni)

Konu:
İzmir-Of-Rize-Ardeşen arasında geçen sıcak bir komedi.
İzmir’li bir genç kız olan Melek yeni hâkim çıkmıştır. Melek Karadeniz delikanlısı Yunus''a âşıktır. Ailesi ise Melek''i Yunus''tan kurtarmayı istemektedir. Yakında Melek''in ilk görev yeri belli olacak ve gidecektir. Ailesi bu tayini Melek''in Yunus''tan kurtulması için bir fırsat olarak görmektedir. Sonunda Melek''in görev yeri belli olur. Fakat o da ne! Melek''in tayini bir Karadeniz kasabası olan Of''a çıkmıştır...
İzleyenleri sıcak Ege sahillerinden Karadeniz’in serin yaylalarına, yemyeşil çay bahçelerine, ormanlarına taşıyacak bir film.




Planet 51 / Gezegen 51 (2009)


Vizyon tarihi: 18 Haziran 2010


Oyuncular:
Dwayne Johnson (Capt. Charles ''Chuck'' Baker (Ses)), Seann William Scott (Skiff (Ses)), Jessica Biel (Neera (Ses)), Justin Long (Lem (Ses)), Gary Oldman ( (Ses)), John Cleese ( (Ses))

Ekip:
Jorge Blanco (Yönetmen), Javier Abad (Yönetmen), Joe Stillman (Senaryo), James Seymour Brett (Müzik)

Konu:
16 yaşındaki LEM Gezegen 51’de, beyza çitlerle çevriili, Amerika’nın 1950’lerdeki masum halini anımsatan bir yerde yaşamaktadır. Korunaklı ve tahmin edilebilir, tekdüze hayatında mutludur ve gününü o bölgedeki gökevini yönetip, hoşlandığı komşusu NEERA ile geçirme hayalleriyle geçirmektedir.

Bir gün, hiç de hesapta yokken, milyonlarca mil uzaklıktan gelen astronot KAPTAN CHARLES ‘CHUCK’ BAKER, uzay gemisini Neera’nın bahçesine indirir, hem de tam aile barbeküsünün ortasına. Etrafındakileri farketmezcesine gemiden iner ve Büyük An’ını açığa vurur. Zafer kazanmışçasına bayrağını diker ve arkasını döndüğü anda Gezegen 51’in yeşil derili sakinlerinin şaşkınlıkla kendisine baktığını görür. Panikler ve koşturmaya başlar. Lem’in çalıştığı gökevinde bir korunak şansı kovalar.

Lem ve Chuck tanışır ve sonunda ortak korkularını yenerek bir dostluk kurarlar. Lem, Chuck’ı paranoyak ve aralarına giren herhangi bir yabancıyı yakalayıp yok etme güdüsünde olan Gezegen 51 Ordusu’ndan saklamaya karar verir. Chuck’ın tek isteği ise, kendisini bırakıp gitmeden önce uzay gemisine ulaşmaktır. Lem ve arkadaşları; Gezegen 51’in çok da zeki olmayan birkaç askeri ve hayranlık uyandıran araştırmacı robot ROVER ile Chuck çok da geç olmadan gemisine kavuşmaya çalışır...

0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (18 Haziran 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.