Solomon Kane (2009)

Gönderen: sinesefil | Pazartesi, Haziran 21, 2010

SOLOMON KANE FİLMİ GÖSTERİM TARİHİ: 23 TEMMUZ 2010


Notlar


“O…Püritan ve Şarl karışımı, biraz eski bir filozofun ve bir hayli de bir paganın özelliklerine sahip… Ruhundaki o açlık, onu her türlü haksız olayı düzeltmek, güçsüz olan her şeyi korumak amacıyla yollara düşürmüş… Bir rüzgar gibi başı boş ve amansız olan bu kişi, sadece tek bir yönden değişmedi: Her zaman hakkın ve doğrunun izinde gitti. İşte Solomon Kane böyle biri.”

Robert E. Howard'ın epik kahramanına imparator kanı...

Robert E. Howard'ın en ünlü yaratısı Conan olabilir ama her biri kendilerine çizgi sayfalar arasında yer bulmuş olan Red Sonja, Kull ve Solomon Kane gibi karakterleri kim unutabilir? Sonja ve Kull'u da Conan gibi beyazperdede izlemiştik. Şimdi sıra Solomon Kane'de diyen yapımcılar 16. yüzyılın kafayı dinle bozmuş püritan kahramanını canlandıracak ismi belirlediler. Super Hero Hype'ın haberine göre aranan kan HBO'nun bizde de izlenen Rome/Roma dizisinde bulundu. Dizide İmparator Marcus Antonius'u canlandıran ingiliz aktör James Purefoy'dan söz ediyoruz!

İşlediği günahları ve döktüğü kanı temizlemek için Tanrı tarafından görevlendirildiğine inanan Kane'in, uzak ülkelerde şeytan ve iblislerle mücade etmesini anlatan çizgi öyküleri ABD'de olduğu gibi bizde de değişik Conan dergilerinin arka sayfalarında yayınlanmıştı.


SOLOMON KANE FRAGMANI

0 Response to "Solomon Kane (2009)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.