Toy Story 3 (2010)

Gönderen: sinesefil | Pazartesi, Haziran 21, 2010

TOY STORY 3 / OYUNCAK HİKAYESİ 3 FİLMİ
GÖSTERİM TARİHİ: 02 TEMMUZ 2010

Konusu


Woody, Buzz ve oyuncak kutusundaki diğer tüm oyuncaklar, sahipleri Andy'nin koleje gitmesinden dolayı kreşe bırakılırlar.

Toy Story 3-Oyuncak Hikayesi 3'ün prodüksiyon işlemleri devam ederken Walt Disney Stüdyoları serinin ilk iki filmini 3D formatında izleyiciyle yeniden buluşturmaya hazırlanıyor. 3D teknolojisiyle yenilenen Toy Story-Oyuncak Hikayesi Türkiye sinemalarında 8 Ocak 2010’da, Toy Story 2-Oyuncak Hikayesi 2 ise 12 Şubat 2010’da sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Filmin yönetmenliğini daha önce serinin ikinci bölümünün ortak yönetmenliğini yapmış olan Pixar emektarlarından Lee Unkrich üstleniyor. Unkrich Monsters, Inc-Sevimli Canavarlar ve Finding Nemo-Kayıp Balık Nemo'da da ortak yönetmendi. Filmin senaryosunuysa Küçük Gün Işığım'ın Little Miss Sunshine özgün senaryosuyla Oscar ödülü kazanan Michael Ardnt yazdı.


SERİ NOTLARI

• Yönetmen Lee Unkrich 1994 yılında, “Oyuncak Hikayesi”nde kurgucu olarak Pixar Animation Studios’da işe başladı ve “Bir Böceğin Yaşamı” filminde kurgu şefi olarak görev yaptı. 1999’da, Altın Küre kazanan “Oyuncak Hikayesi 2-Toy Story 2”nin ortak yönetmeni olarak yönetmenliğe adım attı. “Sevimli Canavarlar”ın da ortak yönetmenliğini yapan Unkrich, Oscar kazanan “Kayıp Balık Nemo”nun kurgu şefliğini de üstlendi.
• Orijinal “Oyuncak Hikayesi”nin seslendirme ekibi OYUNCAK HİKAYESİ 3’te yeniden işbaşında; aralarında John Ratzenberger de var (Hamm’in sesi) ve Ratzenberger, Disney-Pixar’ın 11 filminin tamamında bir karakter seslendiren tek isim. Ayrıca Oscar ödüllü besteci Randy Newman da ekipte yer alıyor (“Oyuncak Hikayesi,” “Oyuncak Hikayesi 2,” “Sevimli Canavarlar.”).
• “Oyuncak Hikayesi” 22 Kasım 1995’te vizyona girdi ve tamamı bilgisayarla yapılan ilk sinema filmiydi ve ABD’de 192, dünya genelinde 362 milyon dolarla gişede yılın en başarılı filmi oldu.
• “Oyuncak Hikayesi” üç Oscar ve iki Altın Küre ödülüne aday gösterildi. “Oyuncak Hikayesi 2” bir Oscar ve iki Altın Küre ödülüne aday gösterildi ve En İyi Komedi Müzikal dalında Altın Küre kazandı. “Oyuncak Hikayesi 2” aynı zamanda En İyi Film Şarkısı dalında Grammy de kazandı. (Randy Newman, “When She Loved Me”).
• “Oyuncak Hikayesi”nin yönetmeni John Lasseter, Pixar’ın “Oyuncak Hikayesi” ekibine yaptığı liderlik sayesinde, bilgisayarda hazırlanan ilk çizgi sinema filmiyle Akademi tarafından Özel Başarı Oscarı’yla ödüllendirildi.
• “Oyuncak Hikayesi 2” tamamı dijital olarak hazırlanan, basılan ve gösterilen ilk filmdir. Ayrıca ilk filmden daha iyi bir gişe hasılatı elde eden ilk animasyon filmidir. Film ABD, İngiltere ve Japonya’da gişe rekorları kırdı ve 1999’da ABD’de 245 milyon dolar, dünya çapında 485 milyon dolar gişe hasılatıyla yılın en iyi gişe filmi oldu.


TOY STORY 3 / OYUNCAK HİKAYESİ 3 FRAGMANI

0 Response to "Toy Story 3 (2010)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.