Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (02 Temmuz 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Cuma, Temmuz 02, 2010
Toy Story 3 / Oyuncak Hikayesi 3 (2010)


Vizyon tarihi: 02 Temmuz 2010

Oyuncular:
Tom Hanks (Woody (seslendirme)), Michael Keaton (Ken (seslendirme)), John Ratzenberger (Hamm the Piggy Bank (seslendirme)), Tim Allen (Buzz Lightyear (seslendirme))

Ekip:
Lee Unkrich (Yönetmen), Michael Arndt (Senaryo), Darla K. Anderson (Yapımcı), Randy Newman (Müzik)

Konu:
Çok sevilen “Oyuncak Hikayesi” filmlerinin yaratıcıları, yeniden oyuncak kutusunu açıp “OYUNCAK HİKAYESİ 3” ile sinemaseverleri Woody, Buzz ve oyuncak karakterlerden oluşan sevimli çetenin dünyasına davet ediyor. Woody ve Buzz, sahipleri Andy’nin günün birinde büyüyeceğini kabullenmiş durumdadır. Peki o gün gelip çattığında ne yapacaklardır? Serinin üçüncü bölümünde Andy, üniversiteye gitmeye hazırlanmaktadır, sadık oyuncakları ise belirsiz gelecekleri yüzünden endişe içindedir.
“Oyuncak Hikayesi 2” ve “Kayıp Balık Nemo”nun ortak yönetmeni Lee Unkrich seyircilerin sabırsızlıkla beklediği bu filmin yönetmenliğini yapıyor. “Küçük Gün Işığım”ın Oscar ödüllü senaristi Michael Arndt ise bu filme eşsiz yeteneğini ve komedi anlayışını katıyor. “OYUNCAK HİKAYESİ 3” seçkin sinemalarda Disney Digital 3D™ olarak gösterilecek.





Cliente / Müşteri (2008)


Vizyon tarihi: 02 Temmuz 2010

Oyuncular:
Nathalie Baye (Judith), Eric Caravaca (Patrick / Marco), Isabelle Carré (Fanny), Josiane Balasko (Irène), Catherine Hiegel (Maggy (as Catherine Hiegel sociétaire de la Comédie Française))

Ekip:
Josiane Balasko (Yönetmen), Josiane Balasko (Senaryo), DJ Kore (Müzik), Robert Alazraki (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Judith ellili yaşlarında çekici, aklı başında bir kadın. Tek başına yaşayan ve Internet sitelerinde seçtiği farklı erkeklerle birlikte olarak kendini eğlendirir. Taa ki Patrick’le karşılaşana kadar… Patrick’in samimi ve şefkatli tavırları onu etkiler ve düzenli olarak görmeye başlarlar.

Gerçek ismi olan Marco bu sevimli genç adamın tek amacı kazandığı parayla sevgili eşi Fanny’nın kuaför salonunun ipoteği ödemektir. Fanny ise kocasının bir inşaat firmasında çalıştığını düşünmektedir ve gerçeği öğrendiğinde Marco işi hemen bırakır.

Ancak paraları yavaş yavaş bitmeye başladığında Fanny kendi ellerliyle kocasını bu kazançlı işe yani Judith’ doğru iter…




Gosa / Death Bell / Ölüm Zili (2008)


Vizyon tarihi: 02 Temmuz 2010

Oyuncular:
In-sook Choi, Da-Geon, Sung Jin, Yi-seul Kang, Bum Kim, So-hie Kim, Jeong-hwan Kong, Hyeon-sang Kwon, Beom-su Lee (Chang-wook Hwang), Do-hyeoni Lee, Ban-ya Mun, Gyu-ri Nam (I-na)

Ekip:
Yoon Hong-Seung (Yönetmen), Yoon Hong-Seung (Senaryo), Kim Eun-Kyeong (Senaryo), Jun-seong Kim (Müzik), Seong-ryong Heo (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Lise hayatı zordur, öğrenciler vahşidir. Birbirlerini ezmek, aşağılamak için ellerinden geleni yaparlar. Hele de üniversite sınavı zamanı hayatın en zorlu yıllarıdır. Kore yapımı bu film, koleje hazırlanan bir grup liseli gencin ölümle mücadelesini konu alır.

Gosa, kolejlere girmek için her Koreli öğrencinin vermesi gereken bir sınavdır. Okulun en başarılı yirmi öğrencisi seçilerek özel bir sınıfta toplanır ve özel bir kampa alınarak sınav için çalıştırılmak istenir. Öğrencilerine arkadaş gibi yaklaşan Hwang Chan-Wook ve İngilizce öğretmenleri Choi So-Yeong’un gözetiminde toplanan öğrenciler, derse bir arkadaşlarından eksik olarak başlarlar. Ders video gösterimi ile başlamışken aniden görüntü gider ve sırası boş duran arkadaşları hızla su dolan bir akvaryum içinde ekrana gelir. O sırada bir ses, öğrencilere akvaryuma çizilmiş olan sorunun zamanında çözülmediği takdirde arkadaşlarının öleceğini söyler. Kimse dışarı çıkmamalıdır, yoksa herkes öldürülecektir.

Öğretmenlerinin ve okulun bekçisinin yardımları ile kaçmak için bir yol arayan öğrenciler kısa zamanda soruları çözmekten başka çareleri olmadığını anlayacak ve teker teker katilin eline düşeceklerdir. Her yeni soru, çamaşır makinesine atılan, eriyen mumların altında can veren arkadaşlarına yardım etmek için kendilerine bir ipucu vermektedir. Ancak soruların cevapları, öğrencileri geçen yıl okulda öldürülen başarılı bir kız öğrencinin katiline götürecektir.

Cinayete kurban giden kızın ruhunun intikam arzusu ile geri geldiğine inanan öğrenciler bu kaçma kovalamaca içinde ipuçlarını da toparlamaya çalışmaktadır. Kendilerini bekleyen sürpriz sondan ise henüz haberleri yoktur.




Hideaway / Le Refuge / Yuva (2009)


Vizyon tarihi: 02 Temmuz 2010

Oyuncular:
Isabelle Carré (Mousse), Louis-Ronan Choisy (Paul), Pierre Louis-Calixte (Serge), Melvil Poupaud (Louis), Claire Vernet (La mère), Jean-Pierre Andréani (Le père)

Ekip:
François Ozon (Yönetmen), Mathieu Hippeau (Senaryo), François Ozon (Senaryo), Louis-Ronan Choisy (Müzik), Mathias Raaflaub (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Biribirine aşık iki genç Mousse ve Louis, Paris''te bir apartman dairesinde aşırı dozda eroin alırlar. Ertesi sabah Mousse komadan çıktığında hamile olduğunu ve sevgilisi Louis''in öldüğünü öğrenir. Bir sahil kasabasında inzivaya çekilen Mousse''un hayatı, ölen sevgilisinin erkek kardeşi Paul''ün beklenmeyen ziyareti ile değişir.


0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (02 Temmuz 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.