United States Of Tara (2009)

Gönderen: sinesefil | Cumartesi, Temmuz 10, 2010


Toni Collette'in harika oyunculuğu ve Diablo Cody'nin usta kalemiyle izleyenleri ekran başına bağlayan bir dizi United States of Tara. Çoklu kişilik bozukluğu rahatsızlığından müzdarip iki çocuk annesi Tara, çocuklarının ve eşinin karşısına kimi zaman kızı yaşındaki T, kimi zaman antika ev hanımı Alice, kimi zamansa Vietnam'da erkekliğini kaybettiğine inanan belalı Buck ile çıkıyor. Ayrıca bölümler ilerledikçe başka alt kişiliklerle de tanışıyoruz.

Dizide Tara'nın eşi Max'i Sex and The City'den tanıdığımız John Corbett, çocukları Kate ile Marshall'ı ise yetenekli genç oyuncular Brie Larson ve Keir Gilchrist canlandırıyor. Ailenin belki de en normal yanı Amerikan dizilerinde alışılageldiği üzere kızımızın hoppa zıppa, oğlumuzunsa eşcinsel olması. Bu karakterlerin yanısıra Tara'nın dengesiz kız kardeşi rolüyle Rosemarie DeWitt dizinin çekirdek oyuncu kadrosunu tamamlıyor.

Dizide ana konu Tara'nın rahatsızlığının ailemizi, ailemizin ise bu rahatsızlığı nasıl etkilediği üzerine kurulu. İlk bölüm itibarıyla kişilik dönüşümlerini engellemek için kullandığı ilaçları bırakan Tara ile karşılaşıyoruz. Bölümler ilerledikçe alt kişilikleri keşfediyor, Tara'nın geçmişinde yolculuğa çıkıyoruz. Çevresinde yaşanan krizler Tara'nın ruh hâlini etkiliyor, dönüşüm geçirmesini tetikliyor. Tara'nın ilaçlarını bırakmasının sebebini de az çok tahmin ederseniz; kendi hayatına hâkim olamama hissi...

Orjinal dizilerin kanalı Showtime, 25 dk'lık tadımlık bölümlerle bizleri ekran karşısına bağlamayı United States of Tara gibi bir dramla yine çok iyi başarıyor.

IMDB

Yazan: Shagrathian

0 Response to "United States Of Tara (2009)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.