Julio Medem - Masallar anlatılmaz izlenir

Gönderen: sinesefil | Perşembe, Ağustos 05, 2010

1958’de San Sebastián’da doğan Julio Medem son dönemde İspanyol sinemasının en önemli yönetmenlerinden biri haline geldi. Yönetmen, ses getiren birçok kısa filmden sonra nihayet 1991’de ilk uzun metraj filmine imza attı. “Vacas”,İspanyadaki Bask sorununa dair göndermelerde bulunuyordu. “Vacas” ile iyi bir çıkış yapan yönetmen çeşitli ödülleri de almaya hak kazandı.

Julio Medemin bu başarısından sonra, Stanley Kubrick’in tavsiyesi üzerine Steven Spielberg yapımcılığını yaptığı yeni “Zorro” filmini yönetmesi için Julio Medem’ e teklifte bulundu. Fakat Julio Medem Spielberg’e İspanyada kalarak kendi filmlerini yazıp yöneteceği konusunda bir yanıt vererek nazik bir şekilde teklifi reddetti.

1998’de kariyerindeki en çok ses getiren film olan "Los Amantes Del Circulo Polar” (Kutup Çizgisi Aşıkları) yöneten Medem, Venedik Film Festivali’nde “Altın Ayı” adayı oldu ve eleştirmenler tarafından olumlu eleştiriler aldı.

Medem, 2001 yılında “Lucía y el Sexo” isimli filmini yönetti ve bu film, Medem’in Türkiye’de festivaller dışında gösterilen ilk filmi oldu. Saplantılı bir aşk hikayesini anlatan film, değişik zaman periyotlarında değişik görsellikler sunarak izleyiciye faklı bir film keyfi yaşattı. Yıl 2007’yi gösterirken Julio Medem “Caotica Ana” (Kaotik Ana) isimli filmini izleyiciyle buluşturdu. Feminizm, reenkarnasyon, hipnoz gibi konuları işleyen film ülkemizde 27. si düzenlenen İstanbul Film Festivali’nde gösterildi.


Filmografisi





Film İspanya'da iç savaşın baş gösterdiği yıllarda geçiyor. Bir biri ile komşu olan iki ailenin üç nesil boyunca yaşadıkları aşkları, kavgaları ve kanlı geçen dönemin üzerlerindeki etkisini anlatıyor. Julio Medem'in çektiği ilk uzun metrajlı filmdir.






İspanyol yönetmen Julio Medem’in ikinci uzun metraj filmi “La Ardilla Roja”, intihar etmek üzere olan yalnız bir adam ve sevgiye ihtiyacı olan bir kadının bir kaza sonucu bir araya gelmelerini ve yalan üzerine kurulu ilişkilerini konu alıyor.





Angel, karmaşık bir kişiliğe sahip ve bunun farkında olan bi insandır,.Bir ilaçlama şirketinin çalışanı olarak bir kasabaya gelir ve bir süre sonunda Patricio denilen adamın hem karısına hem de sevgilisine ilgi duymaya başlar, olaylar gelişir.






Ölüm ve ayrılık acısıyla baş etmeye çalışan ve hayatın anlamını birbirlerine duydukları aşkta arayan iki çocuğun, yetişkinliğe uzanan hikayesini anlatan bir film.





Lucia, Madrid'te garsonluk yaprak hayatını kazanan genç bir kadındır. Karmaşık hayatından bunalması ve uzun süredir birlikte olduğu sevgilisini kaybetmesi sonucu büyük bir sıkıntıya girer. Böylece hayatını düzene sokmak için bir adaya giderek bir süre yalnız kalmaya karar verir. Adada geçirdiği zaman süresince hafızasının karanlık köşelerindeki eski ilişkillerini hatırlamaya ve yaptığı hataları sorgulamaya başlar.




Amatör bir ressam olan Ana, bir gün adaya gelen bir sanat koleksiyoncusu tarafından keşfediliyor ve özel bir eğitim almak için Madrid’e çağırılıyor. On sekiz yaşında hayatı keşfetmek için mağarasından çıkan Ana, Madrid’de aşık olduğu Said ile ilişkisi ilerledikçe sanrılar görmeye başlıyor.Kısa bir süre sonra Ana üzerinde çalışmaya başlayan bir hipnoz uzmanı genç kızın bu sanrılarda önceki yaşamlarına geri döndüğünü ortaya çıkarıyor.







Roma’da tanışan iki kadının otel odasındaki bir gecelik aşkını anlatıyor ve oldukça cesur sahneler içeriyor. Film otel odasının içinde başlıyor ve yine aynı odada bitiyor…

Derleyen: vidanjör

0 Response to "Julio Medem - Masallar anlatılmaz izlenir"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.