Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (03 Eylül 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Cuma, Eylül 03, 2010
Machete / Ustura (2010)


Vizyon tarihi: 02 Eylül 2010

Oyuncular:

Danny Trejo (Machete), Robert De Niro (Senator McLaughlin), Michelle Rodriguez (Luz), Jessica Alba (Sartana), Steven Seagal (Torrez), Cheech Marin (Padre Benito del Toro), Jeff Fahey (Michael Benz), Don Johnson (Lt. Stillman), Lindsay Lohan (April Benz), Cheryl Chin (Torrez''s Henchwoman), Electra Avellan (Nurse Mona), Elise Avellan (Sexy Nurse #2), Mitchell Lance Adams (Cop), Alejandro Antonio (Chief), JenelleRae Cardenas (Mexican Protester), Ara Celi (Esmerelda Celi), Ryan Christiansen (Bungalow Man), Jason Douglas (Cop), Carlos Gallardo (Deputy Carlos), Greg Ingram (Cristos), Scott Jefferies (Django), Nina Leon (Machete Wife), Alicia Rachel Marek (June), Rose McGowan (Cherry Darling), Chad McMinn (News Camera Man), Jay Moses (I.C.E. Officer), Dimitrius Pulido (Guard #3), Tina Rodriguez (Tristana), Jaime De La Rosa (EMT Technician), Roland Ruiz (Luis), Daryl Sabara (Julio), Tom Savini (Deputy Tolo), Will Scoville (Truck Driver), Donta Storey (Jynx), Matthew Tompkins (Guard #2), Lawrence Varnado (Bodyguard), Shea Whigham (Sniper)

Ekip:

Ethan Maniquis (Yönetmen), Robert Rodriguez (Yönetmen), Alvaro Rodriguez (Senaryo), Robert Rodriguez (Senaryo), John Debney (Müzik), Jimmy Lindsey (Görüntü yönetmeni)

Konu:

Robert Rodrigez’in yönettiği ve Danny Trejo, Jessica Alba, Robert De Niro ile Michelle Rodriguez’in oynadığı Ustura (Machete), 03 Eylül 2010’da Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

Meksikalı eski bir federal, Texas’da işçi olarak çalışıp gizlenmektedir. Bir politikacı, Machete’yi pis işlerini yapması için işe alır. Ancak Machete, bir süre sonra kendini işe alanların amaçlarının farklı olduğunu anlar. Robert Rodriguez ve Quentin Tarantino’nun yapımcılığını üstlendiği, aksiyon ve gerilim filmi sevenleri hedefleyen film, Robert Rodriguez’in Grindhouse adlı filminin fragmanı baz alınarak çekildi.




Despicable Me / Çılgın Hırsız (2010)


Vizyon tarihi: 02 Eylül 2010

Oyuncular:

Julie Andrews (Gru''s Mom (voice)), Ken Jeong (Scientist (voice)), Jason Segel (Vector (voice)), Steve Carell (Gru (voice)), Miranda Cosgrove (Margo (voice)), Kristen Wiig (Miss Hattie (voice)), Will Arnett (Mr. Perkins (voice)), Danny R. McBride (Fred McDade (voice)), Russell Brand (Dr. Nefario (voice)), Mindy Kaling (Tourist Mom (voice)), Jack McBrayer (Tourist Dad (voice)), Jemaine Clement (Tim (voice)), Elsie Fisher (Agnes (voice)), Dana Gaier (Edith (voice))

Ekip:

Pierre Coffin (Yönetmen), Chris Renaud (Yönetmen), Ken Daurio (Senaryo), Cinco Paul (Senaryo)

Konu:

Gül fidanlarıyla dolu beyaz bahçe çitlerinin olduğu mutlu insanlarla dopdolu bir banliyö mahallesinde, kurumuş çimleriyle kapkara bir ev bulunur. Komşuların bilmediğiyse bu evin altında çok büyük bir sır gizlenmektedir. Dalkavuklarından oluşan küçük bir ordusu olan Gru (Steve Carell), dünya tarihinin en büyük soygununu planlamaktadır. Dünyamızın uydusu Ay'ı çalmaya hazırlanmaktadır.
Gru kötü olan her şeyden zevk alır. Küçülten ışın tabancaları ve dondurucu ışın tabancalarıyla karada ve havada savaşmaya hazır araçlarıyla, yoluna çıkan her şeyi dize getirir. Ta ki üç küçük yetim kızın zorlu iradesiyle karşılaştığı güne kadar... Kızlar ona bakınca hiç kimsenin şimdiye kadar göremediği bir şey görürler: potansiyel iyi yürekli, sevecen bir baba.
Dünyanın en kötü adamı en büyük mücadelesiyle karşı karşıyadır: Margo, Edith ve Agnes adında üç küçük kız.





Predators / Predators (2010)


Vizyon tarihi: 02 Eylül 2010

Oyuncular:

Adrien Brody (Royce), Danny Trejo (Cuchillo), Topher Grace (Edwin), Laurence Fishburne (Noland), Alice Braga (Isabelle), Walton Goggins (Stans), Mahershalalhashbaz Ali (Mombasa), Oleg Taktarov (Nikolai), Louis Ozawa Changchien (Hanzo), Derek Mears (Predator), Brian Steele (Predator), Carey Jones (Predator)

Ekip:

Nimród Antal (Yönetmen), Alex Litvak (Senaryo), Michael Finch (Senaryo), John Debney (Müzik), Gyula Pados (Görüntü yönetmeni)

Konu:

Sin City”, “Once Upon A Time In Mexico”, “From Dusk Till Dawn” gibi filmlerin yönetmenliğini başarıyla üstlenen Robert Rodriguez’in yapımcılığında çekilen ve “Kontroll”, “Vacancy” gibi filmlere imza atmış Nimród Antal’ın yönettiği film PREDATORS’ın başrollerinde Oscarlı oyuncu Adrian Brody ile Alice Braga, Topher Grace, Danny Trejo yer alıyor.
Predator evreninde yepyeni bir sayfa açılıyor... Robert Rodriguez’in yapımcılığında çekilen filmde, başrolde Oscarlı oyuncu Adrian Brody, seçilmiş bir grup paralı askerin lideri olarak karşımıza çıkıyor. Yabancı bir gezegene getirilen birlik, kısa sürede kendilerinin av olduğunu farkeder. Gözden düşmüş bir fizikçi dışında her biri soğukkanlı birer katil olan ve Yakuza, suçlular, ölüm mangası timinden oluşan bir grup paralı askerler, insan “predator”(avcı)lar. Düştükleri gezegende bu sefer kendileri uzaylı predator’lar tarafından sistematik bir biçimde avlanıyorlar.




Going the Distance / Seni Uzaktan Sevmek (2010)


Vizyon tarihi: 02 Eylül 2010

Oyuncular:

Drew Barrymore (Erin), Justin Long (Garrett), Christina Applegate (Corinne), Charlie Day (Dan), Ron Livingston (Will), Kristen Schaal, Rob Riggle (Ron), Natalie Morales (Brandy), Jason Sudeikis (Box), Kelli Garner (Brianna), June Diane Raphael (Karen), Peyton List (Kaley Arizona), Jim Gaffigan (Phil), Meredith Hagner, Sarah Burns (Harper), Matt Servitto (Hugh), James Schram (Bar Mate), Danielle McKee (Ruth), Oliver Jackson-Cohen (Damon), Anna Kuchma (Student), Kate Gorney (Rocker), Mike Birbiglia (Mike the Waiter), Mick Hazen (Zeff), Patrick Weil (Ticket agent), Uzimann (Pedestrian), Ron Bottitta (Creepy Neighbor), Cole Jensen (Kicking Kid), Elysia Segal (Airport Traveler), Happy Anderson (Terry), Maria Di Angelis (Receptionist), Zach Page (Zander), Kyle Morris (College Student), Rosalie Autumn Miller (Airline Traveler), Lindsay Zehra Ozgunay (Lindsay), Arash Mokhtar (New Year''s Eve Reveler), Solima Arnold (Airport traveler), Ali Grant (Traveler), Rob Lee (Airport Traveler)

Ekip:

Nanette Burstein (Yönetmen), Geoff LaTulippe (Senaryo), Mychael Danna (Müzik), Eric Steelberg (Görüntü yönetmeni)

Konu:

Erin ve Garrett, birbirleri ile iyi vakit geçiren, oldukça uyumlu bir çifttir. Erin işi nedeniyle San Fransisco'ya dönmek zorunda kalır ve ardında yine işi nedeniyle New York'ta kalmak zorunda olan Garrett'ı bırakır. İlişkileri her ne kadar iyi gitse de, aradaki mesafeden dolayı bu aşkın biteceğini düşünmektedirler.

Ancak bekledikleri gibi olmaz, birbirleri olmadan geçen anlamsız altı haftadan sonra aradaki mesafeye rağmen ilişkilerini yürütmeye karar verirler. Oysa ilişkileri aradaki mesafeden değil, yanı başlarındaki dostlarından dolayı zora girecektir...




Adı Aşk Bu Eziyetin / Adı Aşk Bu Eziyetin (2010)


Vizyon tarihi: 02 Eylül 2010

Oyuncular:

Yusuf Günay Güney, Altuğ Görgü, Arzu Tan Bayraktutan, Murat Liman, Rıza Sönmez, Burhan Narınç, Yusuf Emre Kılınç, Ramiz Çiçekdağ, Ahmet Beydüz, Doğa Ceren Yedikardeş

Ekip:

Suat Oktay Şenocak (Yönetmen), R. Zafer Yılmaz (Senaryo), Serdar Güven (Görüntü yönetmeni), Ender Gündüzlü (Müzik), Erkan Tekemen (Kurgu)

Konu:

Bir akrabasının yanında camcı kalfası olarak çalışan Metin, her şeyi göze alarak Bursaspor´un hiçbir maçını kaçırmamaktadır. Eşi Esma, 2 yaşındaki oğlu Murat ve babası Hacı Ferik ile kirada yaşayan Camcı Metin´in bu durumu ve Bursaspor´a aşırı tutkusu, karısıyla sürekli tartışmasına vesile olur.
Metin´in babası yıllar önce Yugoslavya´dan Türkiye´ye göç etmiş inatçı bir Arnavut´tur. Hacı Ferik, Metin Oktay´a hayranlığından ötürü oğluna Metin adını koymuştur. Metin gençlik yıllarında başarılı bir futbolcuyken ayağı kırılıp futbolu bırakmak zorunda kalmıştır. Geçmişte yaşanan bazı özel ve kötü anılar Metin´in hayatında derin yaralar açmıştır. Metin, arkadaşı ve (tribün lideri) Amigo Sinan´a çok güvenmektedir ve çok sıkı arkadaştırlar.
Sinan´ın bir takım işlere bulaşması başlarını derde sokacaktır. Nereli olduğu ve ne iş yaptığı belli olamayan, modern(!) mafya görünümlü, lüks arabaya sahip Atilla´nın, Sinan´ı kandırması ve bir takım işlerde kullanmaya çalışması sorunu büyütür. Sinan, Atilla´nın teklifiyle yüklü miktarda paraya kavuşur. Sinan parayı aldıktan sonra pişman olur ve kendisini satılmış hisseder. Bundan vazgeçip parayı iade etmeye karar verir.
Parayı Atilla´nın adamlarına iade ederler. Ancak beladan kurtulduklarını sandıkları bir anda, deplasmana giderken onları çok daha acı bir sürpriz beklemektedir.




John Rabe / Son Kahraman (2009)


Vizyon tarihi: 02 Eylül 2010

Oyuncular:

Ulrich Tukur (John Rabe), Daniel Brühl (Dr. Georg Rosen), Steve Buscemi (Dr. Robert Wilson), Anne Consigny (Valérie Dupres), Dagmar Manzel (Dora Rabe), Jingchu Zhang (Langshu), Teruyuki Kagawa (Prince Asaka Yasuhiko), Mathias Herrmann (Werner Fließ), Tetta Sugimoto (Nakajima Kesago), Akira Emoto (Matsui Iwane), Arata (Major Ose), Shaun Lawton (Rev. John Magee), Christian Rodska (Dr. Lewis Smythe), Gottfried John (Dr. Oskar Trautmann), Fang Yu (Hsianglin Han)

Ekip:

Florian Gallenberger (Yönetmen), Florian Gallenberger (Senaryo), Annette Focks (Müzik), Jürgen Jürges (Görüntü yönetmeni)

Konu:

Japonların, Çin Halk Cumhuriyeti’nin eski başkenti olan Nanking şehrini ele geçirmesi esnasında geçen 6 haftalık kadar sürede Çin’in başkentinde acımasız, taarruz ve saldırılar sonucu sayısı bilinmeyen erkek, kadın ve çocuk katledilir. Bütün dünya bu olayı şok ile karşılarken, süregelen bu şiddet kısa sürede tüm insanları sarar. Bir çoğunluk sessiz kalmayı tercih ederken, bazıları ise ezilenler için bir şeyler yapmayı tercih eder. Bunlardan birisi de “Son Kahraman” Alman mühendis ve Nazi parti üyesi John Rabe’dir. Kahramanlıklarıyla “Çin’in Schindler’i” ünvanını kazanan Rabe, bu insanlar için güvenli alanlar yaratıp oralara güven içinde ulaşmalarını sağlamıştır.

1937 - 1938 yılları arasında, Nazilerden arınma döneminde John Rabe, Nanking’de 250.000 Çinlinin hayatını kurtarmıştır. Diğer insanların, şahitlerin ve Çin hükümetinin de kabûl ettiği gerçek bir kahraman olarak anılmaktadır. Rakamlar abartılı gibi görünse de “Son Kahraman” John Rabe çeyrek milyon insanın hayatını, namusunu kurtarmış ve bir çoğunun açlıkla yüz yüze kalmasına engel olmuştur.

1937 Eylül’ünde Siemens’teki patronları tarafından Berlin’e geri çağırılmasının ardından geri dönmek yerine “Her insan benim yaptığımı yapar” der ve çeyrek milyon insana yardım etmesinin doğal bir tavır olduğunu düşünür. Fakir halkın kalacak ve saklanacak yer edinmesinde ve yiyeceğe sahip olmasında büyük rol oynadı. Hikâyenin diğer yüzünde de tüm bu insanların maruz kaldığı vahşeti, acımasızlığı, çaresizliği, yalnızlığı bulacaksınız.

0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (03 Eylül 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.