Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (10 Eylül 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Perşembe, Eylül 09, 2010
Resident Evil: Afterlife / Resident Evil: Ölümden Sonra (2010)


Vizyon tarihi: 10 Eylül 2010

Oyuncular:
Milla Jovovich (Alice), Ali Larter (Claire Redfield), Wentworth Miller (Chris Redfield), Sienna Guillory (Jill Valentine), Boris Kodjoe (Luther West), Kacey Barnfield (Crystal), Kim Coates (Bennett)

Ekip:
Paul W.S. Anderson (Yönetmen), Paul W.S. Anderson (Senaryo), Tomandandy (Müzik), Glen MacPherson (Görüntü yönetmeni

Konu:
Virüsün etkilerinden insanlar zombiye dönüşürken, Alice, sağ kalanları kurtarma macerasına devam ediyor. Alice ve yardım aldığı eski bir arkadaşı, buldukları yolun onları zombilerden uzak bir sığınağa götüreceğini sanmaktadırlar. Ancak varacakları şehirde binlerce zombi onları beklemektedir. Ölümcül bir tuzağa doğru ilerlemektedirler.




The American / Centilmen (2010)


Vizyon tarihi: 10 Eylül 2010

Oyuncular:
George Clooney (Jack), Violante Placido (Clara), Thekla Reuten (Mathilde), Paolo Bonacelli (Father Benedetto), Irina Björklund (Ingrid), Johan Leysen (Pavel), Filippo Timi, Samuli Vauramo

Ekip:
Anton Corbijn (Yönetmen), Rowan Joffe (Senaryo), Martin Booth (Senaryo), Anne Carey (Yapımcı), Jill Green (Yapımcı), Ann Wingate (Yapımcı), Grant Heslov (Yapımcı), George Clooney (Yapımcı)

Konu:
Kiralık katiller arasında Jack (George Clooney) yıllar içinde usta mertebesine yükselmiş, acımasızlığıyla tanınan biridir. İsveç’deki işi beklediğinden farklı bir şekilde sonuçlanır. Sıradaki işi onun son işi olacaktır. Her görevden sonra yaptığı gibi küçük bir İtalyan kasabasında kendine yarattığı “vaha”da inzivaya çekilir. Bu kasabada “ölüm”den bir süreliğine de olsa uzaklaşmaktadır. Kasabanın rahibi Peder Benedetto’yla (İtalyan sinema ve tiyatrosunun usta aktörü Paolo Bonacelli) bir dostluk kurar. Aynı sırada, kasabada tanıştığı Clara (Violante Placido) isimli genç kadınla da yakınlaşır. Yeni görevini ona Belçikalı bir kadın (Thekla Reuten) bildirecektir. Jack, Clara’yla başlayan ilişkisi yüzünden konsantrasyonunu kaybetmektedir ve bir tetikçi için en tehlikeli şey açık vermektir.




Les Aventures Extraordinaires D’adele Blanc-Sec / Adele’nin Olağanüstü Maceraları (2010)


Vizyon tarihi: 10 Eylül 2010

Oyuncular:
Louise Bourgoin (Adèle Blanc-Sec), Mathieu Amalric (Dieuleveult), Gilles Lellouche (Caponi), Jean-Paul Rouve (Justin de Saint Hubert), Jacky Nercessian (Esperandieu)

Ekip:
Luc Besson (Yönetmen), Luc Besson (Senaryo), Jacques Tardi (Senaryo), Virginie Besson-Silla (Yapımcı), Thierry Arbogast (Yapım yönetimi), Oliver Beriot (Kostüm tasarım)

Konu:
Yıl 1912. Adele, amacına ulaşabilmek için sınır tanımayan gözü kara genç bir gazetecidir. Buna Mısır’a gidip oradaki mumyalarla uğraşmakta dahildir.
Bu arada, Paris’te, panik yaşanmaktadır. Bir uçan dinozor cinsi olan pterodactyl a ait 136 milyon yaşındaki bir yumurta Ulusal Tarih Müzesinde sergilendiği bölümde bilinmeyen biri tarafından kuluçkalanır. Yumurtadan çıkan kuş kentte terör estirmektedir.
Ama yaşamı maceralarla dolu olan Adele için bunlar heyecan sayılmaz.





Paramparça (2010)


Vizyon tarihi: 10 Eylül 2010

Oyuncular:
Ozan Çobanoğlu, Kadim Yasar, Cengiz Uzun, Mustafa Uzman, Ezgi Sertel, Deniz Evrenol, Fatih Yurdakul, Alpay Aksum, Sabri Özmener, Ebru Gülerarslan

Ekip:
Naci Çelik Berksoy (Yönetmen), Ozan Çobanoğlu (Senaryo), Ozan Çobanoğlu (Yapımcı), Nalan Erkovan (Yapımcı), Gürkan Çakıcı (Müzik), Eyüp Kılıç (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Hapisten yeni çıkan ve geçmişin tüm karanlığını unutmak isteyen eski kiralık katil Kemal, dış dünyadan kaçsa da, kendi içinde vicdan hesabı onu rahat bırakmaz. Yeni bir hayata başlayabilmenin yolunu, eşi ve kızında bulmaya çalışır. Fakat kötü kaderi hep ensesindedir. Ömer’den intikam almayı kafasına takmış olan Uğur, aradığı adamı bulmuştur.
Ve Kemal tekrar karanlık dehlizlere dalar… Yeni bir hayat için başka birinin hayatını alır.
O andan itibaren Kemal, ailesi, Uğur ve gözü yaşlı abi Ömer için parçalanma süreci başlar.
Artık hiç kimsenin yapabilecek bir şeyi kalmamıştır. Şimdi herkes en diptedir.



0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (10 Eylül 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.