Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (24 Eylül 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Cuma, Eylül 24, 2010
J''ai tué ma mère / Annemi Öldürdüm (2009)


Vizyon tarihi: 24 Eylül 2010

Oyuncular:
Anne Dorval (Chantale), Xavier Dolan-Tadros (Hubert Minel), François Arnaud (Antonin), Suzanne Clément (Julie), Patricia Tulasne (Hélène), Niels Schneider (Éric), Monique Spaziani (Denise)

Ekip:
Xavier Dolan-Tadros (Yönetmen), Xavier Dolan-Tadros (Senaryo), Nicholas Savard-L''Herbier (Müzik), Stéphanie Anne Weber Biron (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Cannes''ın en çok konuşulan filmlerinden olan Annemi Öldürdüm, aynı zamanda Kanada''nın Oscar aday adayı olmuş bir yapım. Filmin merkezinde, annesini sevmeyen eşcinsel lise öğrencisi Hubert var. Annesinin düzenbazca manevralarından ve suçluluktan bunalmış, onu küçümsemekten kendini alamıyor. Bu aşk/nefret ilişkisinin kafa karışıklığıyla Hubert ergenliğin gizemlerine sürükleniyor. Henüz yirmi yaşındayken filmi yazıp yöneten ve başrolünü üstlenen Xavier Dolan, ilk filminde son derece açık sözlü.
çocuk konuşur:
“Bence diğer anneler çocuklarını böyle büyütmüyordur… Yemek yeyişi beni deli ediyor, araba kullanırken makyaj yapmasına da gıcık oluyorum… Eskiden ne güzel konuşurduk, dertleşirdik… Ondan nefret ediyorum…”
anne konuşur:
“Başkalarının duyguları senin derdin değil… Neden bir bardak süt içmiyorsun?.. Şimdi konuşamayız, televizyonda en sevdiğim dizi var… Ben de seni seviyorum tatlım…”




Wall Street 2: Money Never Sleeps / Borsa: Para Asla Uyumaz (2010)


Vizyon tarihi: 24 Eylül 2010

Oyuncular:
Michael Douglas (Gordon Gekko), Shia LaBeouf (Jake Moore), Carey Mulligan (Winnie Gekko), Josh Brolin (Bretton James), Susan Sarandon (Jake''in annesi), Eli Wallach (Jules Steinhardt)

Ekip:
Oliver Stone (Yönetmen), Allan Loeb (Senaryo), Stephen Schiff (Senaryo), Eric Kopeloff (Yapımcı), Edward R. Pressman (Yapımcı), Oliver Stone (Yapımcı)

Konu:
Dünya küresel bir ekonomik krizle çalkalanmaktadır. Genç bir Wall Street yatırımcısı, kötü bir durumda kalmış eski bir Wall Street uzmanıyla iki aşamalı bir görev için anlaşır; gelmekte gözüken finansal çöküş öncesi finansal çevreleri bundan haberdar etmek ve bu genç yatırımcının akıl hocasının ölümünden kimin sorumlu olduğunu bulmak.
Yıl 2001, Gordon Gekko (Michael Douglas), zamanını menkul kıymetler dolandırıcılığı, kara para aklama ve şantaj gibi konularla geçirmiş ve Federal Islah Evi’nden farklı bir adam olarak çıkmıştır. Artık Wall Street’in kralı olmadığı gibi, saçı başı da dağıtmış haldedir. Dışarıda onu bekleyen kimsesi yoktur -kızı Winnie bile- ne de yokluğunda onun yokluğundan faydalanıp servet kazananWall Street’ten bir iş arkadaşı… İçeride geçirdiği sekiz yılın ardından Gekko yalnız ve dışlanmış birisidir.
2008 yılı. Jake Moore (Shia LaBeouf), genç ve zeki bir borsa simsarıdır ve Jake’in danışmanı Louis Zabel (Frank Langella) tarafından yönetilen Keller Zabel Investments’tan milyonlarca dolar kazanmaktadır. Jake’in kızarkadaşı Winnie (Carey Mulligan) ise ona destek olmakta ve babasında eksik bulduğu idealizmi onda bulmaktadır. Yatırımını yeşil enerjiye yapması konusunda destekçidir.




Charlie St. Cloud / Kardeşimden Sonra (2010)


Vizyon tarihi: 24 Eylül 2010

Oyuncular:
Zac Efron (Charlie St. Cloud), Charlie Tahan (Sam St. Cloud), Amanda Crew (Tess Carroll), Augustus Prew (Alistair Wooley), Donal Logue (Tink Weatherbee), Kim Basinger (Claire St. Cloud)

Ekip:
Burr Steers (Yönetmen), Craig Pearce (Senaryo), Lewis Colick (Senaryo), Rolfe Kent (Müzik), Enrique Chediak (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Büyük övgü toplayan bir romandan yola çıkan Kardeşimden Sonra, Zac Efron’un dünyayı benzersiz şekilde görmesini sağlayan bir kazadan sağ kurtulmuş küçük kasaba kahramanı olarak başrolde oynadığı bir romantik dram filmi. Bu duygusallık dolu öyküde, bir yandan hayatının amacını ve aşkın dönüştürücü gücünü keşfederken, diğer yandan geçmişini kucakladığı romantik bir yolculuğa çıkıyor.
Başarılı liseli yelkenci Charlie St. Cloud (Efron), bekar annesi Claire (Kim Basinger) ve küçük kardeşi Sam’in (Charlie Tahan) büyük hayranlığına ve onu sakin Kuzeybatı Pasifik kasabasından uzaklara götürecek bir Stanford bursuna sahiptir. Ama Charlie’nin parlak geleceği, bir trajedi gelip onun hayallerini elinden alınca yarıda kalır.
Bir araba kazası esnasında, kardeşler, ölmek üzere olduklarını farkettiklerinde birbirlerine uzanır. O an Charlie, Sam’i hiç bir zaman terketmeyeceğine dair söz verir. Ama ansızın, Charlie azimli doktor Florio Ferrente’nin (Ray Liotta) müdahalesi sonucu hayata döndürülür. Sam, trajik bir şekilde, kurtarılamaz.
Charlie teselli edilemez. Küçük kardeşinin cenazesi sırasında, mezarlıktan, mezarlığın arkasındaki ormanın içine doğru koşar ve gün sona ermek üzereyken ormanda küçük açık bir alana rastgelir. Uzaktan,gün batımı çanlarının seslerini duyar. Sersemlemiş bir halde yukarıya baktığında, Sam’i akşam ritüellerinin bir parçası olan beyzbol antremanına başlamak için elinde beyzbol eldiveniyle Charlie’yi beklerken görünce afallar.
Aradan beş yıl geçer ve Charlie’nin hayatı, kurmuş olduğu hayalden daha başka bir yön çizmiştir. O artık Sam’in gömüldüğü Seaside Mezarlığı’nın bekçisi olmuş; yelkenli teknesi ise parçalar halinde bir kenara atılmıştır. Üniversiteyi, arkadaşlarını ve ailesini boş vermiştir. Her akşam alacakaranlık olduğunda, çanlar çalar çalmaz, Charlie, Sam ile top yakalama oyunu oynamak için ormandaki açık alana gider. Gün batımıyla beraber, Sam tekrar ortadan kaybolur. Her ne kadar kardeşi onun hayatına devam etmesini istese de, artık bir tek Charlie’nin Sam’e verdiği söz önemlidir...
Ama liseden sınıf arkadaşı Tess (Amanda Crew), eve ansızın dönünce, Charlie yıllar önce verdiği sözü şereflendirme ve yeni bulduğu aşkla beraber geleceğe yol alma arasında parçalara ayrılır.





3 Harfliler: Marid (2010)


Vizyon tarihi: 24 Eylül 2010

Oyuncular:
Gülseven Yılmaz (Ayla), Özgür Özberk (Serkan), Serap Üstün (Meltem), Taner Ertürkler (Cem), Ufuk Aşar (İzzet Hoca), Kayra Simur (Ayla''nın çoculuğu)

Ekip:
Arkın Aktaç (Yönetmen), Murat Toktamışoğlu (Senaryo), Murat Toktamışoğlu (Yapımcı), Serkan Balbal (Yapımcı), Alper Mestçi (Yapımcı), Muharrem Dokur (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Ayla (Gülseven Yılmaz) kocası Serkan (Özgür Özberk) ile mutlu bir çifttir. Ayla 11 yaşında (Kayra Simur) öteki alemden gelen bir varlığın musallat olması ile kabus dolu bir 3 gün yaşamıştır. O günlerden bu günlere en önemli koruyucusu olan muskasını önceki gün kaybettiği için kendini korumasız ve çaresiz hissetmektedir. Serkan yeni bir muska yazması ve Ayla’yı rahatlatması için bu konularda ismi bilinen İzzet Hoca’yı (Ufuk Aşar) o akşam eve davet eder. Akşam yakın arkadaşları Meltem (Serap Üstün) ve Cem de (Taner Ertürkler) geleceklerdir. Ayla’nın yeniden başlayan kabusları ile herkesin aynı gece Ayla ve Serkan’ın evinde yaşayacağı kabus dolu dakikalar öteki alemden gelen varlığın gücünü ve zalimliğini herkese gösterecektir.
MARİD:
Kur’anda Saffat Ayetinde adı geçen CİN. MARİD’lerin sayıları azdır ama en güçlü cin türü olarak görülür. Çok kuvvetli ve oldukça kibirli bir cin türüdür. Güçleri ifritlerden de fazladır. Yeşil, siyah tenleri vardır. İblis''in ona karşı büyük nefret duyduğu söylenir.
Saffat 7:
…ve (gökyüzünü) itaat dışına çıkan her şeytandan koruduk. (ve hıfzam min külli şeytanim marid)



0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (24 Eylül 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.