Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (8 Ekim 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Cuma, Ekim 08, 2010
Stone / Şantaj (2010)


Vizyon tarihi: 08 Ekim 2010

Oyuncular:

Robert De Niro (Jack), Edward Norton (Stone), Milla Jovovich (Lucetta), Frances Conroy (Madylyn), Enver Gjokaj (Young Jack), Pepper Binkley (Young Madylyn), Sandra Love Aldridge (Miss Dickerson)

Ekip:
John Curran (Yönetmen), Angus MacLachlan (Senaryo), Maryse Alberti (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Emekliliğine sayılı günler kalmış olan şartlı tahliye memuru Jack Mabry’den (Robert De Niro), büyükanne ve büyükbabasının cinayetini yangın ile kaza süsü verip örtbas etmeye çalıştığı için hapishanede bulunan Gerald “Stone” Creeson’ın (Edward Norton) dosyasını, şartlı tahliye gerekçesi ile yeniden incelemesi istenir. Şartlı tahliyenin gerçekleştirilebilmesi ve Stone’un hapisten erken çıkabilmesi için Jack’i artık kendisinin yepyeni bir insan olduğuna dair ikna etmesi gerekmektedir. Ancak Stone’un bu çabaları, her iki erkek üstünde de hiç beklenmedik etkiler yaratacaktır. Kanun adamı ve suçlu arasındaki mesafe gittikçe daraldıkça, Stone’un iki adamın da karanlık dürtülerinden yola çıkarak kurguladığı yolculukta iki erkek de birbirine daha çok benzemeye başlar.





Eat Pray Love / Ye Dua Et Sev (2010)


Vizyon tarihi: 08 Ekim 2010

Oyuncular:
Julia Roberts (Liz Gilbert), James Franco (David Piccolo), Richard Jenkins (Richard from Texas), Viola Davis (Delia Shiraz), Billy Crudup (Stephen), Javier Bardem (Felipe), Gita Reddy (The Guru)

Ekip:
Ryan Murphy (Yönetmen), Ryan Murphy (Senaryo), Jennifer Salt (Senaryo), Dede Gardner (Yapımcı), Robert Richardson (Görüntü yönetmeni), Dario Marianelli (Müzik)

Konu:
Liz Gilbert (Julia Roberts) bir yandan kendi gerçek iç dünyasını yeniden keşfedip, onunla tekrar bağ kurarken, bir yandan da dünyayı meraklı gözlerle gezmeyi arzu eden modern bir kadındır. Boşanmasının ardından bir yol ayrımına gelen Gilbert, işinden bir yıllığına izin alarak, karakterine hiç uymayan bir şekilde güvenli limanından çıkacak, hayatını değiştirmek için her şeyi riske atacaktır. Harikulade ve egzotik seyahatleri sırasında, İtalya’da yemek yemeğinin yalın zevkini, Hindistan’da duanın gücünü, ve son olarak, beklenmedik bir şekilde, Bali’de ise içsel huzur ile aşkın dengesini yaşar.
Gerçek bir hikayeye dayanan “Ye Dua Et Sev” insanın kendini serbest bırakıp dünyayı görmesinin gerçekten de birden fazla yolu olduğunu kanıtlıyor.





Buried / Toprak Altında (2010)



Vizyon tarihi: 08 Ekim 2010

Oyuncular:
Ryan Reynolds (Paul Conroy), José Luis García Pérez (Jabir), Robert Paterson (Dan Brenner), Stephen Tobolowsky (Alan Davenport), Samantha Mathis (Linda Conroy), Ivana Miño (Pamela Lutti)

Ekip:
Rodrigo Cortés (Yönetmen), Chris Sparling (Senaryo), Víctor Reyes (Müzik), Eduard Grau (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Ailesine bağlı bir kamyon sürücüsü olan Paul Conroy eski ahşap bir tabuta CANLI CANLI GÖMÜLMÜŞ halde uyanır. Buraya onu kimin neden koyduğunu bilemese de, bu karabasandan kurtulmasına yardım edebilecek tek şey elindeki cep telefonudur. Zamana karşı verdiği bu savaşta en büyük düşmanları telefonun iyi çekmemesi, şarjının az kalması ve havasızlıktır: Paul’ün elinde buradan kurtulması için sadece 90 dakika vardır.





Wild Target / Sevgili Hedefim (2010)


Vizyon tarihi: 08 Ekim 2010

Oyuncular:
Bill Nighy (Victor Maynard), Emily Blunt (Rose), Rupert Grint (Tony), Rupert Everett (Ferguson), Eileen Atkins (Louisa Maynard), Martin Freeman (Hector Dixon), Gregor Fisher (Mike)

Ekip:
Jonathan Lynn (Yönetmen), Lucinda Coxon (Senaryo), Michael Price (Müzik), David Johnson (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Münzevi bir hayat süren Viktor, orta yaşlı bir katildir. Gerçek hayatta ise annesini mutlu etmeye çalışan bir evlâttır. İşi, kurbanlarından biri olan Rose ile tanışmasıyla sekteye uğrar. Rose’un hayatını bağışlamakla kalmaz, Viktor’un özel dedektif olduğunu zanneden genç bir çırak edinir. Hayatının akışı tamamen değişir, çünkü doğru kadınla tanışmıştır.




My Soul to Take / Satılık Ruh (2010)


Vizyon tarihi: 08 Ekim 2010

Oyuncular:
Max Thieriot (Bug), Denzel Whitaker (Jerome King), Raúl Esparza (Abel Plenkov), Shareeka Epps (Chandelle King), John Magaro (Alex Dunkelman), Emily Meade (Fang), Nick Lashaway (Brandon O''Neal)

Ekip:
Wes Craven (Yönetmen), Wes Craven (Senaryo), Marco Beltrami (Müzik), Petra Korner (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Riverton kasabası on altı yıl önce yaşanan seri katil katliamını geride bırakmış ve artık sakin bir hayat sürmektedir. Ancak kötü ruhlu katil öldürüldüğü gece geri döneceğine ve o gece doğan yedi çocuğu tek tek öldüreceğine yemin etmiştir. Bu efsane şimdi gerçek olmak üzeredir. Olayın üstünden geçen 16 yılın ardından kasabada insanlar esrarengiz bir şekilde kaybolmaya başlamıştır. Tüm gözler o gece doğan yedi çocuğa dikilmiştir ve içlerinden yalnızca biri gerçeği bilmektedir.




Aşkın İkinci Yarısı (2010)


Vizyon tarihi: 08 Ekim 2010

Oyuncular:
Mehmet Aslantuğ, Arzum Onan, Emre Karayel, Gülenay Kalkan, Orhan Güner, Yıldız Kültür, Güliz Pilge, Sanem Fidan, Turgay Girgin, Misak Toros, Ani Haddeler Pekman, Gülce Oral

Ekip:
Mehmet Aslantuğ (Yönetmen), Mehmet Aslantuğ (Senaryo), Ahmet Volkan Kocatürk (Görüntü yönetmeni), Ulaş Cihan Şimşek (Kurgu)

Konu:
“Gerçekten sevmiş bir kadın, kalbini mühürlemiştir!”
Oyuncu kimliğiyle tanıdığımız Mehmet Aslantuğ bu kez karşımıza oyunculuğun yanı sıra yönetmen ve senarist kimlikleriyle de çıkıyor. ''Aşkın İkinci Yarısı'' Mehmet Aslantuğ''un yönetmenliğini üstlendiği ilk film.
Kıyıdaki küçük taş evin kapısı çalınır, ısrarla. Evdeki adam, epeydir hayatında olmayan bir sabah vaktine zorlukla uyandığında, yıllar önce bir mektup bırakarak terk ettiği karısıyla karşılaşır.

Baş edemedikleri bir yığın gerçekle yorgun düşüp, birbirlerini kaybettiklerinde; adam, gittikçe ağırlaşan bir alkol bağımlılığına düşmüş, kadının iyileştirmek için verdiği büyük uğraşlar bir işe yaramamıştır. Bir gün, usulca çekip gitmiştir adam. Kadın, ayrılık sonrası fark ettiği hamilelik için hayli bocalamış, buna rağmen doğurup, anne olmuştur. Uzak ülkenin birinde yeni bir düzen kuruncaya kadar, kızı babasına bırakmak için gelmiştir şimdi; ama, adamın baba olduğundan bile haberi yoktur! Vazgeçmiş, devrilmiş birinin karşılaştığı bu sürpriz, başka bir gerçeği gizlemektedir; ancak, yorgun bir adamın bunu anlaması çok zordur! Kadın, uzaklarda kuracağı yeni hayata doğru yola çıkarken, adamı bekleyen ve hiç tanımadığı bir yaşam başlamıştır bile…


0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (8 Ekim 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.