Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (19 Kasım 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Cuma, Kasım 19, 2010
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I / Harry Potter Ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (2010)


Vizyon tarihi: 17 Kasım 2010

Oyuncular:
Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermione Granger), Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange), Alan Rickman (Severus Snape), Tom Felton (Draco Malfoy), Bonnie Wright (Ginny Weasley)

Ekip:
David Yates (Yönetmen), Steve Kloves (Senaryo), J.K. Rowling (Senaryo), Alexandre Desplat (Müzik), Eduardo Serra (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Harry Potter film serisinin son macerası olan “Harry Potter ve Ölüm Yadigarları” iki uzun bölüm halinde sunulacak merakla beklenen bir film olayı.
Bölüm 1, Harry, Ron ve Hermione’nin Voldemort’un ölümsüzlük sırrını barındıran Hortkuluklar’ın izini sürmek ve yok etmek görevini üstlenerek yola çıkmaları ile başlıyor. Profesörlerinin yönlendirmeleri ve Profesör Dumbledore’un koruması olmaksızın, tek başlarına yola çıkan üç arkadaş şimdi herzamankinden daha fazla birbirlerine güvenmek zorundadır. Ancak, onları tehdit ederek ayrı düşmelerini sağlamak isteyen Karanlık Güçler de aralarındadır.
Bu arada, büyücülük dünyası Karanlık Lord’un tüm düşmanları için tehlikeli bir yer haline gelmiştir. Uzun zamandır korkulan savaş başlamış ve Voldemort’un Ölüm Yiyicileri Büyü Bakanlığı’nın kontrolünü zorla ele geçirerek terör estirmekte ve kendilerine karşı olabilecek herkesi tutuklamaktadırlar. Ama, Voldemort için en değerli olan ganimeti; Harry Potter’ı hala bulamamışlardır. Seçilmiş kişi artık aranan kişidir ve Ölüm Yiyiciler Voldemort’a “canlı” olarak teslim etmek üzere onu aramaktadırlar.
Harry’nin tek umudu Voldemort onu bulmadan önce Hortkuluklar’ı bulmaktır. Ama, ip uçlarını araştırdıkça neredeyse unutulmuş olan eski bir efsaneyi ortaya çıkartır – Ölüm Yadigarları’nın efsanesi. Eğer bu efsane gerçekleşirse, Voldemort aradığı üstün güce erişebilecektir.




Prensesin Uykusu (2010)


Vizyon tarihi: 19 Kasım 2010

Oyuncular:
Çağlar Çorumlu, Sevinç Erbulak, Genco Erkal, Alican Yücesoy, Şevval Başpınar, Ayşenil Şamlıoğlu, Funda Şirinkal, Işıl Yücesoy

Ekip:
Çağan Irmak (Yönetmen), Çağan Irmak (Senaryo), Gökhan Tiryaki (Görüntü yönetmeni), REDD (Müzik)

Konu:
Çağan Irmak''ın senaryosunu yazıp yönettiği ''Prensesin Uykusu'', farklı bir anlatıma sahip. Sıradan görünen ama aslında rengarenk karakterlere sahip bir grup insanın birlik olup kaderi değiştirme çabalarını hayatın tam içinden anlatıyor.
Bir kütüphanede memur olarak çalışan Aziz, kendi küçük dünyasında sakin ve huzurlu bir hayat sürdürmektedir. Bir gün, mahalleye yeni açılan kuaförün sahibi Seçil ve 10 yaşındaki kızı Gizem, Aziz’in oturduğu apartmana taşınır. Aziz’in yeni komşularıyla renklenen hayatı, küçük kızın daldığı uzun uykuyla gölgelenir. Gizem’in daldığı uykunun tetiklediği bambaşka olaylarla, sıradan görünen ama aslında rengarenk karakterlere sahip bu insanlar birlik olup, kaderi değiştirmeye çalışırlar.

0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (19 Kasım 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.