Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (5 Kasım 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Cuma, Kasım 05, 2010
New York''ta Beş Minare (2010)


Vizyon tarihi: 05 Kasım 2010

Oyuncular:
Mahsun Kırmızıgül, Haluk Bilginer, Mustafa Sandal, Gina Gershon, Robert Patrick, Danny Glover, Engin Altan Düzyatan, Zafer Ergin, Scott William Winters, Hüseyin Avni Danyal, Salih Kalyon, Ali Sürmeli

Ekip:
Mahsun Kırmızıgül (Yönetmen), Mahsun Kırmızıgül (Senaryo), Mahsun Kırmızıgül (Müzik), Yıldıray Gürgen (Müzik)

Konu:
11 yıl önce projelendirdiği New York’ta Beş Minare filmini çekerek bir hayalini gerçekleştirmiş olan Mahsun Kırmızıgül, senarist ve yönetmen olarak Beyaz Melek ve Güneşi Gördüm’den sonra üçüncü filminde de yine “toplumsal bir konu”ya dikkat çekiyor. İstanbul, New York, Bitlis üçgeninde geçen hikâye, yakın dönemin Türkiye’sini sorgularken, 11 Eylül sonrası Amerika’nın ve dünyanın İslâm ile olan paranoyasını gözler önüne seriyor. Mahsun Kırmızıgül, New York’ta Beş Minare filminde de 140 kişilik müzisyenden oluşan Prag Senfoni Orkestrası ve Prag Opera Korosu ile çalışarak ilklere imza atmaya devam ediyor.




Vay Arkadaş – Manik, Tik, Dildo (2010)


Vizyon tarihi: 05 Kasım 2010

Oyuncular:
Demet Evgar (Nil), Mete Horozoğlu (Dildo), Fırat Tanış (Tik), Ali Atay (Manik), Pamela Spence (Sevtap), Mustafa Üstündağ (Sadık), Bihter Dinçel (Narin), Fırat Doğruloğlu (Soner), Rasim Öztekin

Ekip:
Kemal Uzun (Yönetmen), Mahmut Kayımtu (Yapımcı), Ahmet Kayımtu (Yapımcı), Ziyad Candan (Yapımcı), Multitap (Müzik)

Konu:
Her ortamda her durumdan kendisine potansiyel belalar çıkaran, etliye sütlüye pek dokunmayan, içine kapanık Manik’in (Ali Atay), imam hatip lisesi mezunu Tik’in (Fırat Tanış), yüksek egosuyla cezbeden Kazanova karakterli Dildo’nun (Mete Horozoğlu), erkek gibi yetiştirilmiş komiser kızı Nil (Demet Evgar) ve arkadaşı Sevtap (Pamela Spence) ile kesişen tempolu hikayelerini anlatan “Vay Arkadaş – Manik, Tik, Dildo”; kış sezonunda sinemaseverlerle buluşacak.




Pak Panter (2010)


Vizyon tarihi: 05 Kasım 2010

Oyuncular:
Ufuk Özkan (PP7), Metin Zakoğlu (SPP), Doğa Rutkay (Gülinaz), Sümer Tilmaç (Fahrettin bey), Erdal Tosun (Ahmedov), Şenay Akay (Nadya), Zeynep Aydemir (Selma), Yuri Ryadchenko (Gagarin)

Ekip:
Murat Aslan (Yönetmen), Murat Aslan (Senaryo), Eyüp Boz (Görüntü yönetmeni), İskender Paydaş (Müzik)

Konu:
Rusya da kaçırılan Enerji bakanını kurtarma işi büyük risk taşımaktadır ve hataya yer yoktur. Bunun için ülkemizin özel laboratuar koşullarında yetiştirdiği en deneyimli ve yetenekli casuslara gerek vardır. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlar kurulu İstihbaratın başı Fahrettin bey’e (Sümer Tilmaç) başvurur. Fahrettin bey, bu görevi SPP (Metin Zakoğlu) ve PP7 (Ufuk Özkan) adlı ajanlara verir. Ajanlar Rusya yerine yanlışlıkla Azerbaycan’a inerler ve Gülinaz (Doğa Rutkay) ve yeğeni Selma (Zeynep Aydemir) ile tanışırlar. Ajanların karşısında Rus mafyası, Mossad, C.I.A. ve Gagarin (M.Ali Erbil ve Yuri Ryadchenko) çıkar. Sorun devletin sandığından büyüktür.


0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (5 Kasım 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.