Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (17 Aralık 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Perşembe, Aralık 16, 2010
Şenlikname: Bir İstanbul Masalı (2010)


Vizyon tarihi: 17 Aralık 2010


Oyuncular:
İlker Yiğen (Selim), Ayfer Dönmez (Gülbahar), Naci Taşdöğen (Zurnacı), Ahmet Mekin (Mahir Usta), Sümer Tilmaç (Maytapcı), Tevfik İnceoğlu (Köscü), Alper Türedi (Sarı Vezir), Şahin Çelik (Komutan), Nuri Gökaşan (Giovanni), İsmet Üstekin (Baş Vezir), Oktay Dener (Marcus), Erden Alkan (Teşrifatçıbaşı), Oğuz Oktay (Sultan), Ahmet Dizdaroğlu (Birlik Komutanı)

Ekip:
İsmail Eren (Yönetmen), Mine Vargı (Yapımcı), İsmail Eren (Senaryo), Hayal Aslanzade (Görüntü yönetmeni), Özhan Eren (Müzik), Ferhat Özgür Kale (Müzik), Nevzat Sarıhan (Müzik)

Konu:
Sultan’ın biricik kızının saraydan kaçırılması ile başlayan inanılmaz macera, İstanbul’un 3000 yıllık efsanevi mekanlarında amansız bir mücadeleye dönüşüyor. Saf mehtercilerin, eski korsanların, Saray muhafızlarının, masum mekanikcilerin karıştığı macerayı anlatan bir Şenlikname albümünün sayfaları içinde sıcak bir aşk öyküsü doğuyor.





Sultanın Sırrı (2010)


Vizyon tarihi: 17 Aralık 2010


Oyuncular:
Mark Dacascos (John), Emanuel Bettencourt (Ciano Depp), Sinan Albayrak (Hakan), Zeynep Beşerler (Yeliz), Burak Sergen (Derviş), Şerif Sezer (Nazmiye), Semih Sergen (Garbis), Tayfun Sav (Müze Müdürü), Sertaç Ekici (II.Abdülhamid)

Ekip:
Hakan Şahin (Yönetmen), Ömer Erbil (Senaryo), Ömer Erbil (Yapımcı)

Konu:
Osmanlı Devleti hükümdarlarından II. Abdülhamit’in petrol ile ilgili sırrından haberdar olan Amerikalı bir profesör bir gün İstanbul’a gelir.
Topkapı Müzesi’nde saklı gizemli sandığı bulmak için çabalar. Profesörün karşısına gizli bağlantıları olan bir müze müdürü çıkar. Sonunda yer altına inmeye karar verir ve macera başlar.





Flickan som lekte med elden / Ateşle Oynayan Kız (2009)


Vizyon tarihi: 17 Aralık 2010


Oyuncular:
Noomi Rapace (Lisbeth Salander), Michael Nyqvist (Mikael Blomkvist), Lena Endre (Erika Berger), Peter Andersson (Nils Bjurman), Michalis Koutsogiannakis (Dragan Armanskij), Annika Hallin (Annika Giannini), Sofia Ledarp (Malin Erikson), Jacob Ericksson (Christer Malm), Reuben Sallmander (Enrico Giannini), Yasmine Garbi (Miriam Wu), Ralph Carlsson (Gunnar Björk), Georgi Staykov (Alexander Zalachenko)

Ekip:
Daniel Alfredson (Yönetmen), Jonas Frykberg (Senaryo), Stieg Larsson (Senaryo), Peter Mokrosinski (Görüntü yönetmeni), Jacob Groth (Müzik)

Konu:
Stieg Larsson’un tüm dünyayı kasıp kavuran bir fenomene dönüşen Millennium Üçlemesi’nin ateşi Türkiye’yi de sarmaya devam ediyor. Polisiyede yeni bir çağ başlatan ve rekorlar kıran, 2012’de David Fincher tarafından Hollywood’a uyarlanması planlanan serinin ikinci filmi “Ateşle Oynayan Kız” Lisbeth’in bir anda üç ayrı cinayetin bir numaralı şüphelisi olarak aranmaya başladığı gerilim dozu yüksek bir macera vaat ediyor. “Ateşle Oynayan Kız”da Lisbeth’in geçmişinin sırları da aydınlanıyor.
Lisbeth Salander bir yıl aradan sonra İsveç’e döner. Mikael Blomkvist ise İsveç’teki fuhuş çeteleri hakkında bir dosya yapmak üzere çalışmalara başlamıştır. Ancak çok geçmeden dosyanın muhabiri ile kız arkadaşı ölü bulunur ve silahın üzerinde Lisbeth’in parmak izine rastlanır. Polis Lizbeth’in peşine düşer. Mikael, Lisbeth’in masum olduğundan emindir ancak bunu kanıtlayabilmek için cinayetleri araştırmaya başlar. Bu araştırmalar sırasında Lisbeth’in peşindeki karanlık adamların Lisbeth’in geçmişiyle bağlantılı olduğunu fark edecektir.





Çakal (2010)



Vizyon tarihi: 17 Aralık 2010


Oyuncular:
İsmail Hacıoğlu (Akın), Uğur Polat (Fahrettin), Erkan Can (Celayir), Naci Taşdöğen (Mecit), Damla Sönmez (Deniz), Cüneyt Türel (Nuran Usta), Turgay Tanülkü (Fethi), Çetin Altay (İdris), Haldun Boysan (Vasfi), Cem Zeynel Kılıç (Teoman), Ufuk Bayraktar (Ceyhun), Deniz Karaoğlu (Mete), Eser Ali (Doğu)

Ekip:
Erhan Kozan (Yönetmen), Sertan Telli (Senaryo), Kaan Korkmaz (Yapımcı), Doğan Sarıgüzel (Görüntü yönetmeni), Efe Akmen (Müzik)

Konu:
Film, İstanbul’un arka sokaklarında, karanlık dünyalarda var olmaya çalışan Akın isimli genç adamın öyküsü anlatılıyor.
İstanbul''un yoksul mahallelerinden birinde yaşayan Akın’ın hayatı, annesinin ölümüyle şekil değiştirmeye başlar. Çalıştığı marangoz atölyesinden çaldığı parayla yeni bir hayat kurmayı planlarken, sevgilisi Deniz’in bu planı saçma bulup onu terk etmesi, arkadaşı İdris’in yaptığı teklifi kabul etmesine sebep olur. Bu teklif ona yeni bir başlangıç fırsatı sunar. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan Akın’ın, gerçek dünyadaki umursamaz ve korkusuz duruşu, patronun gözünden kaçmaz. Fakat bu yeni başlangıç yeni düşmanları da beraberinde getirir.





Başımıza Gelenler! / Life as We Know It (2010)



Vizyon tarihi: 17 Aralık 2010


Oyuncular:
Katherine Heigl (Holly Berenson), Josh Duhamel (Eric Messer), Josh Lucas (Sam), Christina Hendricks (Alison Novack), Hayes MacArthur (Peter Novak), Sarah Burns (Janine Groff), Jessica St. Clair (Beth), Britt Flatmo (Amy), Rob Huebel (Ted), Alexis Clagett (Sophie)

Ekip:
Greg Berlanti (Yönetmen), Ian Deitchman (Senaryo), Kristin Rusk Robinson (Senaryo), Andrew Dunn (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Holly Berenson (Katherine Heigl) yükselmekte olan bir restoran işletmecisi, Eric Messer ise (Josh Duhamel) gelecek vaat eden bir tv spor programı yönetmenidir. Felaketle sonuçlanan bir körlemesine randevudan sonra, tek ortak yanlarının birbirlerinden hoşlanmamaları ve vaftiz kızları Sophie''ye karşı duydukları sevgi olduğunu anlarlar. Ancak aniden Sophie''nin dünya üzerinde sahip olduğu tek şey haline gelen Holly ve Messer, anlaşmazlıklarını bir kenara bırakmak zorunda kalırlar. Kariyer hırslarını ve çakışan sosyal programlarını dengelemeye çalışırken, aynı çatı altında yaşarken ortak bir zemin bulmaya çalışmaları gerekmektedir.





Çakallarla Dans (2010)



Vizyon tarihi: 17 Aralık 2010


Oyuncular:
Şevket Çoruh (Gökhan), İlker Ayrık (Servet), Timur Acar (Necmi), Murat Akkoyunlu (Hikmet), Tuba Ünsal (Sinem), Kemal Uçar (Yücel), Erdal Tosun (Bestami Hoca), Cengiz Küçükayvaz (Adnan), Sümer Tilmaç (Bahattin), Didem Balçın (Fatma), Sevinç Gürşen (Necla), Hakan Bilgin (Berber Hüseyin), Aydoğan Oflu, Bülent Serttaş

Ekip:
Murat Şeker (Yönetmen), Murat Şeker (Senaryo), Ali Tanrıverdi (Senaryo), Selami Genli (Senaryo), Murat Tuncel (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Büyük bir şirketin muhasebecisi olan Servet, gözünü para hırsı bürümüş karısının gazına gelerek, şirketin internet hesapları üzerinden hatırı sayılır miktarda bir parayı patronundan çalma plânı yapar. Bu plânın bir parçası da en yakın arkadaşı olan Gökhan''dır. Parayı onun hesabına aktarıp herhangi bir olumsuz durumda suçu onun üzerine yıkacaktır. Diğer iki arkadaşı da bu hain plânın figüranı olacaklardır. Ama unuttuğu iki şey vardır; birincisi, kendisi gibi kurnaz ama saf olan arkadaşları, ikincisi ise; çakallık yapmaya çalışırken zaten çakalların alengirli oyunlarının tam ortasında olmaları.
Dört kafadar başlattıkları bu işi ellerine yüzlerine bulaştırır ve başlarına gelmedik komik olay kalmaz. Kısa yoldan para kazanmak uğruna bindikleri geminin dümeni onları, akıllarına bile gelmeyecek çılgın ve eğlenceli bir serüvene sürükler.




L'autre Monde / Karanlık Cennet (2010)



Vizyon tarihi: 17 Aralık 2010


Oyuncular:
Grégoire Leprince-Ringuet (Gaspard), Louise Bourgoin (Audrey), Melvil Poupaud (Vincent), Pauline Etienne (Marion), Pierre Niney (Yann), Ali Marhyar (Ludo), Patrick Descamps (Marion''un babası), Pierre Vittet (Küçük kaedeş), Swann Arlaud (Dragon), Francesco Merenda (Samos)

Ekip:
Gilles Marchand (Yönetmen), Gilles Marchand (Senaryo), Dominik Moll (Senaryo), Céline Bozon (Görüntü yönetmeni), Anthony Gonzalez (Müzik)

Konu:
Gaspard ve Marion buldukları cep telefonunu sahibine vermek istediklerinde, adamın intihar ettiğine şahit olurlar ve olay yerinde Audrey isimli gizemli bir kızla tanışırlar. Audrey, Gaspard’ı Black Heaven adlı bilgisayar oyunuyla tanıştırır. Gaspard yarattığı yeni kimlikle, kendini bu gizemli sanal dünyanın içinde, tehlikenin tam ortasında bulacaktır.




Mare Nero / Karanlık Deniz (2006)



Vizyon tarihi: 17 Aralık 2010


Oyuncular:
Luigi Lo Cascio (Luca), Anna Mouglalis (Veronica), Maurizio Donadoni (Sabino), Massimo Popolizio (Lagana), Andrea Osvárt (Valentina Martini), Monica Samassa (Monica), Rossella D''Andrea (Andrea), Malèna Tornatore

Ekip:
Roberta Torre (Yönetmen), Massimo D''Anolfi (Senaryo), Roberta Torre (Senaryo), Heidrun Schleef (Senaryo), Shigeru Tarantola (Müzik), Daniele Ciprì (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Dedektif Luca, kız arkadaşı Veronica''nın yanına taşınmasına yardım etmiştir. Aynı gün gelen telefon oldukca sıradan bir aramadır. Aşkları taze ve açıktır… Veronica, Luca ile ciddi bir ilişki yaşamaya tanıştıktan çok kısa süre sonra ikna olmuştur. Luca''nın telefonda haberini aldığı cinayet soruşturması da oldukça rutin bir davadır; üniversite öğrencisi genç bir kız öldürülmüştür. Ancak, bu telefonun Luca üzerindeki etkisi zamanla oldukça yıkıcı olmaya başlar. Aslında masum olan kurbanın hayatı, beklenmedik şekilde Luca’nın erotik arzularını, takıntılı ve dayanılmaz bir çekimi ateşler.Soruşturma ilerledikce, Luca, yavaş yavaş gerçeklikle olan bağını yitirmeye başlar. Veronica’ya olan sevgisinden bile şüphe edecek kadar alçak ve ikili bir hayat yaşamaya başlamıştır. Artık kendi müstehcen görüntüleri, yansımaları, fantazilerinden oluşan kabusların acımasızlığı, cinsel eziyet ve zevklerle aklını bozmuştur Luca.
Karanlık sulara düşmek üzeredir, ışıktan uzak… Muamma ve onun yarattığı yıkıma kimsenin olmadığı kadar yakındır.




Teslimiyet (2010)



Vizyon tarihi: 17 Aralık 2010


Oyuncular:
Kanbolat Gorkem Arslan, Didem Soylu, Seyhan Arman

Ekip:
Emre Yalgın (Yönetmen), Emre Yalgın (Senaryo), Zeynep Özcan (Senaryo)

Konu:
Emre Yalgın ve Zeynep Özcan’ın yazdığı Teslimiyet’in senaryosu, Selanik Film Festivali’nin Balkan Fonu bölümünde ilk dörde girerek mali destek aldı. Teslimiyet, İstanbul’un Tarlabaşı semtinde oturan dört travestinin hayalleri ve mücadelelerini ele alıyor. Sanem beraber yaşadığı üç travestiyle birlikte seks işçisi hayatını kazanmaktadır. Bir kurtarıcı hayal ederken mahalleye yeni taşınan Gökhan’ın ilgisini çekmeyi başarır. İkili arasında suskun bir ilişki başlar. Oturduğu ev beklenmedik olaylarla sarsılırken, Sanem Gökhan’ın yanına sığınmak zorunda kalır. Ve Gökhan’ın Sanem’in kimliğini, Sanem’in ise Gökhan’ın güvenilirliğini sorguladığı bir yolculuk başlar.

0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (17 Aralık 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.