Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (31 Aralık 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Cuma, Aralık 31, 2010
Gulliver's Travels / Gulliver'in Gezileri (2010)


Vizyon tarihi: 29 Aralık 2010


Oyuncular:

Lemuel Gulliver (Lemuel Gulliver), Jason Segel (Horatio), Emily Blunt (Princess Mary), Amanda Peet (Darcy Silverman), Billy Connolly (King Theodore), Chris O''Dowd (General Edward), T.J. Miller (Don), James Corden (Jinks), Catherine Tate (Queen Isabelle), Emmanuel Quatra (King Leopold)

Ekip:

Rob Letterman (Yönetmen), Joe Stillman (Senaryo), Nicholas Stoller (Senaryo)

Konu:

Klasik masal modern dünyaya uyarlandı! Bu eğlenceli aile komedisinde Jack Black karşımıza Lemuel Gulliver olarak çıkıyor.
New York''ta bir gazetenin ofisinde posta dağıtıcısı olarak çalışan Gulliver hoşlandığı editorü (Amanda Peet), etkilemek için Bermuda Şeytan Üçgeni ile ilgili yazı yazmak istediğini söyler. Oraya gitmek için yola çıkar ama kendini Cüceler Ülkesi Lilliput''ta bulur! Bu olağanüstü yeni dünyada Gulliver sonunda büyük bir adam olmuştur! Küçük arkadaşlarına kendi dünyasından hikayeler anlatır, kendini tarihi olayları yaşamış gibi gösterir. Gulliver küçük dostlarının ezeli düşmanları karşısında zafer kazanınca onlar için daha da önemli biri haline gelir. Fakat beklenmeyen bir şey olur, minik arkadaşları tehlikededir! Onları kurtarmak için elinden geleni yapmanın zamanı gelmiştir.






Kukuriku: Kadın Krallığı (2010)


Vizyon tarihi: 31 Aralık 2010


Oyuncular:

Levent Ülgen (Kaldıray), Didem Erol (Kodurgalı), Ali Düşenkalkar (Dübürük), Serap Aksoy (Zambak), Ceren Soylu (Ambar), Çağıl Taşbaşı (Kadife), Necip Memili (İmdat), Ayşen Gruda (Sülüklü Albız), Cenk Gürpınar (Abış), Melike Öcalan (Perihan), Bahattin Doğan (Babaruhi), Ayta Sözeri (Beton), Ufuk Karalı (Dursun), Hüseyin Akşen (Göbelek), Göksel Bekmezci (Yeter)

Ekip:

Serkan Ok (Yönetmen), Hasan Özsoy (Senaryo), Bahattin Doğan (Yapımcı), Vedat Özdemir (Görüntü yönetmeni), Murat Özdemir (Müzik), Tural Polat (Sanat yönetmeni), Serdar Başbuğ (Kostüm tasarım)

Konu:

Adem ile Havva’dan bu yana uğruna kavgalar edilen, destanlara, edebiyatın unutulmaz yapıtlarına konu olan, sinemada her türlüsü işlenen KADIN-ERKEK ve aralarındaki iktidar savaşı, filmimizin ana temasını oluşturuyor. Bu savaş bazen komik, bazen traji-komik, bazen de trajik sonuçlar doğurmuştur. ‘Kukuriku: Kadın Krallığı’ bunların hepsini içeriyor.






Copie Conforme / Aslı Gibidir (2010)


Vizyon tarihi: 31 Aralık 2010


Oyuncular:

Juliette Binoche (Elle), William Shimell (James Miller), Jean-Claude Carrière (Mekandaki adam), Agathe Natanson (Mekandaki kadın), Gianna Giachetti (Kafe sahibi), Adrian Moore (Oğlu), Angelo Barbagallo (Çevirmen), Andrea Laurenzi (Rehber ), Filippo Trojano (Damat)

Ekip:

Abbas Kiarostami (Yönetmen), Abbas Kiarostami (Senaryo), Luca Bigazzi (Görüntü yönetmeni), Bahman Kiarostami (Kurgu)

Konu:

İran Yeni Dalgası’nın önde gelen isimlerinden Abbas Kiarostami, kendi yaşam öyküsünden esinlendiği sıra dışı filminde Juliette Binoche’un karşısında İngiliz bariton William Shimell’ı oynatarak nesnelerin veya kişilerin gerçekliğini sorguluyor. İngiliz bir yazarla Fransa’dan gelen bir sanat galerisi sahibini izleyen filmin fonunda Toskana ve aşk var. Juliette Binoche bu filmdeki performansıyla Cannes’da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü.






Hayde Bre (2010)


Vizyon tarihi: 31 Aralık 2010


Oyuncular:

Şevket Emrulla (Şabanaga), Nilüfer Açıkalın (Saadet), İlker İnanoğlu (Cemil), Mustafa Yaşar (Vanya), Perihan Tuna Eyupi (Mamo), Luran Ahmeti (Manko), Suzan Kardeş (Avuş)

Ekip:

Orhan Oğuz (Yönetmen), Orhan Oğuz (Senaryo), Yasemin Küçükçavdar Güler (Yapımcı), Adnan Güler (Görüntü yönetmeni), Orhan Topçuoğlu (Müzik)

Konu:

Saadet, ailesinin karşı çıkmasına rağmen yüreğinin sesini dinleyip sevdiği adamla evlenen, ailesini, akrabalarını, alışkanlıklarını geride bırakarak memleketi Makedonya’dan kalkıp İstanbul’a yerleşen alımlı ve güzel bir göçmen kadınıdır. Hayatın kötü sürprizleri âşık çiftin yolunu bir şekilde ayırırken, çocuklarının kendisini görmesini istemeyen felçli koca, ara sıra ve sadece karısıyla görüşmeye razı olur.

Büyük kentte yetişmelerini ve eğitim görmelerini istediği 3 küçük çocuğuyla zorlu kent yaşamını sürdürmeye çalışırken, maddi yoksunlukları, yalnızlığı, sevilme ihtiyacı ve cinsel dürtüleriyle baş etmeye çalışan Saadet’in yolu, akademisyen Cemil’le kesişir. Oğlunun geleneksel sünnet merasimini yapmak üzere Makedonya’da yaşayan ailesinin yanına giden Saadet, bir kaza sonucu annesini kaybeder. Çocukluğundan beri baba gibi bildiği Şabanaga’yı, hem kendisine yoldaş olması, hem de yalnız kalmasını istemediği için birlikte İstanbul’a dönmeleri için ikna eder. Nasılsa yeniden yaşadığı köye döneceği hesabıyla Saadet’in ısrarlarına dayanamayan Şabanaga bir süre sonra büyük kentin o bilindik keşmekeşi, kirliliğiyle mutsuzlaşır, bir an önce köyüne dönmek ister.






Spread / Çapkın (2009)


Vizyon tarihi: 31 Aralık 2010


Oyuncular:

Ashton Kutcher (Nikki), Anne Heche (Samantha), Margarita Levieva (Heather), Sebastian Stan (Harry), Sonia Rockwell (Christina), Maria Conchita Alonso (Ingrid), Hart Bochner (Will), Thomas Kijas (Jason - ''Head Waiter''), Landon Ashworth (Prince Stelio''s Guard), Shane Brolly (Prince Stelio), Sarah Buxton (Helen), Derek Carter (Delivery Guy), Peter Marc Jacobson (Plastic Surgeon), Dani Levine (Nadia), Vince Allen (Sexy Pool Guy), Anya Assante (Club goer), Eric Balfour (Sean), Madison Bauer (Niki''s mother), Rachel Blanchard (Emily), Candice A. Buenrostro (Sexy pool girl), Christie Burson (Sexy Pool Girl), Jennifer Cambra (Dancer), Renee Darmiento (Kissing girl), Kris Edwards (Bartender), Iglesias Estefania (Bella), Lourdes Faberes (Prince stelio''s gang), Marc Gruninger (Hot Pool Guy), Lejla Hadzimuratovic (Dancer), Lanre Idewu (Sexy Pool Guy), John Ierardi (Instigator), Ashley Johnson (Eva), Lauri Johnson (Meter Maid), Siso Kamburov (Sexy Pool Guy), Adrienne McQueen (Sexy Pool Girl), Jiffy Reed (Dancer), Jessica Rizo (Beautiful Latina Love Interest), Brianna Nicole Schlanger (Bikini Girl), Michael Sidisin Jr. (Bartender)

Ekip:

David Mackenzie (Yönetmen), Jason Dean Hall (Senaryo), John Swihart (Müzik), Steven Poster (Görüntü yönetmeni)

Konu:

Nikki, hayatının devamını kadınların istediklerini vererek sağlayan ama jigolo olmayan seksi bir dolandırıcıdır. Nikki’nin son zaferi, orta yaşlı avukat Samantha’dır, ancak daha sonra, kendisiyle aynı yaşta olan güzel garson Heather ile tanışır. Samantha’nın yurt dışında olduğu bir zamanda Heather, Nikki’yi Samantha’nın evinde ziyarete gelir. Samantha eve döndüğünde Nikki’nin kendisini aldattığını görür ve her şey bundan sonra başlar.






Memleket Meselesi (2010)


Vizyon tarihi: 31 Aralık 2010


Oyuncular:

Ahmet Uğurlu (Adil Hoca), Füsun Demirel (Nazife), Tuna Orhan (Haceli), Bora Akkaş (Deniz), Ahmet Kural (Mustafa), Bekir Çiçekdemir (Cumhur), İştar Gökseven (Altıparmak), Serhan Toksoy (Yurdakul), Emre Budak (Dana), Zeki Göksel Yıldırım (Belediye Başkanı), Kamuran İnselel (Leyla Nine), Oğuz Tunç (Emniyet Müdürü), Akın Paşaoğlu (Kasap)

Ekip:

SEFA TİRYAKİ (Yapımcı), İSA YILDIZ (Yönetmen), İSA YILDIZ (Senaryo), Ali Nuri Utku (Görüntü yönetmeni), Mehmet Erdem (Müzik)

Konu:

Adil Hoca emekliliği gelmiş bir ilkokul öğretmenidir. İnatçı, doğrucu karakteri yüzünden yıllarca sürgün yemiş, karısı Nazife de bu yüzden hocadan bıkmış usanmıştır. Adil Hoca, emekliliğine yakın kendi kasabasına tayin olmuştur. Hoca emekliliğini beklerken, günün birinde kasabadaki genç bir polisten galiz küfürler ve okkalı bir tokat yer ve gururu fena halde incinir.
İlçe emniyet müdürlüğünde ve savcılıkta genç polisin gerekli cezayı görmesini sağlamak ve adaletin yerini bulmasını görmeye kararlı olan Adil Hoca, tüm kasaba tarafından sevilen ve sayılan bir kişiliktir. Fakat adaletten Hoca, istediği sonuca bazı sebeblerden ulaşamayınca olayın peşini bırakmamaya karar verir ve onun için hayli meşakkatli bir yol başlar. Hoca’nın bu haklı mücadelesinde tüm kasaba halkı da arkasındadır ve bu ‘Memleket Meselesi’ni hep beraber çözmeye kararlıdırlar.






The Experiment (2010)


Vizyon tarihi: 31 Aralık 2010


Oyuncular:

Adrien Brody (Travis), Forest Whitaker (Barris ), Cam Gigandet (Chase), Clifton Collins Jr. (Nix ), Ethan Cohn (Benjy ), Fisher Stevens (Archaleta)

Ekip:

Paul Scheuring (Yönetmen), Paul Scheuring (Senaryo), Graeme Revell (Müzik), Amy Vincent (Görüntü yönetmeni)

Konu:

2001 tarihli Alman filmi “Das Experiment”ın yeniden çevrimi olan psikolojik gerilim türündeki filmde 26 kişi, psikolojik bir deney için gardiyan ve mahkum rolünü oynamaya başlarlar… Deneyin devamında olaylar karmaşık bir boyuta ulaşacak ve kontrolden çıkacaktır.


0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (31 Aralık 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.