Nikita (2010)

Gönderen: sinesefil | Salı, Eylül 07, 2010


"Henüz 20 yaşında olan Nikita serserilerle takılmayı sever. Çetesiyle beraber, uyuşturucu için bir eczaneyi soyarlarken istemeden bir polisi öldürür ve ömür boyu hapse mahkum olur. Fransız gizli servisi ona bir çıkış yolu sunar: kendini tamamen teşkilata adamış bir özel ajan, elit bir katil olmak. Nikita kabul eder ve öldürme sanatının inceliklerini, gizlenmeyi, sürpriz durumlara hazır olmayı, hatta kadınlığını sonuna kadar kullanmayı öğrendiği uzun ve sıkıcı çömezlik süreci başlar." Dizimize esin kaynağı olan filmin konusu kısaca böyle. Ünlü Fransız yönetmen Luc Besson tarafından yazılıp yönetilen "La Femme Nikita" en iyi yabancı film kategorisinde Altın Küre ödüllerine aday olmuş, ayrıca 4 ödül kazanmıştı.



Film o kadar büyük etki yaptı ki 1993 yılında filmin Amerikan versiyonu çekilmekle kalmadı 1997 yılında aynı isimli dizisi de yapıldı. Dizi 96 bölüm, 5 sezon, oynadıktan sonra yayından kaldırıldı.


KONUSU

Sorunlu bir genç olan Nikita, "Division" adıyla bilinen amerikan gizli servisinin kendisine ikinci bir şans ve ülkesine hizmet etmeyi teklif etmesi sonucunda idamdan kurtarılır. Bu kurtuluşun sonunda ödeyeceği bedelin bir ajan ve süikastçi olarak yetiştirilecek olduğunu bilmemektedir. Kendisini yetiştiren ve kurtaran bu kurumun aslında hiçte göründüğü gibi bir kurum olmadığını anlaması uzun sürmeyen Nikita bir yolunu bulup kaçıyor. 3 yılını saklanarak geçirdikten sonra başta eski patronu olmak üzere kendisini kandıran herkesten intikam almak için geri dönüyor. İnkitam alması için ise önündeki en büyük engellerin başında saklandığı 3 yıl boyunca Division tarafından yetiştirilen ve çıkarları için kullanılan yeni ajan ve suikastçılar geliyor. Bu suikastçılardan birisi olan Alex ise Nikita gibi adına çalıştığı kurumun aslında illegal bir oluşum olduğunu anlayıp Nikita'ya yakınlaşıyor.


Dizinin yapımcı kadrosunda Craig Silverstein (Bones, K-ville), Danny Cannon (CSI: Crime Scene Investigation, Dark Blue), Mcg (Supernatural, Chuck, Human Target, Charlie's Angels), ve Peter Johnson (Supernatural, Chuck, Human Target) bulunuyor.

Nikita'yı Maggie Q canlandırıyor. Alex rolünü How I Met Your Mother'da Ted'in kızı olarak bölüm başlarında görebildiğimiz Lyndsy Fonseca oynuyor. Nikita'nın örgüte geri döndürülmesinden sorumlu olan eğitmeni Michael rolünü de Shane West canlandırıyor. Dizinin diğer oyuncularından bazıları ise şöyle: Aaron Stanford, Ashton Holmes, Tiffany Hines, Melinda Clarke ve Xander Berkeley.



Nikita Trailer




Derleyen: courtes

0 Response to "Nikita (2010)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.