Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (26 Kasım 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Cuma, Kasım 26, 2010
Due Date / Git Başımdan (2010)


Vizyon tarihi: 26 Kasım 2010

Oyuncular:
Robert Downey Jr. (Peter Highman), Zach Galifianakis (Ethan Tremblay), Michelle Monaghan (Sarah Highman), Jamie Foxx (Darryl), Juliette Lewis (Heidi ), Danny McBride (Lonnie)

Ekip:
Todd Phillips (Yönetmen), Alan R. Cohen (Senaryo), Christophe Beck (Müzik), Lawrence Sher (Görüntü yönetmeni), Debra Neil-Fisher (Kurgu)

Konu:
Peter Highman beş gün sonra doğuma girecek karısına yetişmek ve zamanında orada olmak için Atlanta''da çok hızlı hareket etmesi gereken bir baba adayıdır. Ancak uçağını yakalayamayınca tüm programı alt üst olur. Kendisini Ethan Tremblay''in arabasında bulan Peter, karısının ve çocuklarının yanında zamanında olabilmek için bu yolculuğu yapmak zorunda kalır. Tüm ülkeyi bir uçtan diğerine katedeceği yol arkadaşı ise tam anlamıyla sinir bozucudur...

Başrolleri Robert Downey Jr. ve ''Felekten Bir Gece'' (The Hangover, 2009) filminden tanıdığımız Zach Galifianakis''in paylaştığı, Amerikada büyük ses getiren ''Git Başımdan!'' (Due Date) 26 Kasım''da sinemalarda olacak. Film için hazırlanan oyunlar da hayli dikkat çekiyor.




You Again / Yine mi Sen? (2010)



Vizyon tarihi: 26 Kasım 2010

Oyuncular:
Kristen Bell (Marni), Jamie Lee Curtis (Gail), Sigourney Weaver (Aunt Ramona), Odette Yustman (Joanna), Kristin Chenoweth (Monique Leroux), Victor Garber (Mark), Betty White (Grandma Bunny)

Ekip:
Andy Fickman (Yönetmen), John J. Strauss (Yapımcı), Eric Tannenbaum (Yapımcı), Andy Fickman (Yapımcı), Moe Jelline (Senaryo)

Konu:
Başarılı halka ilişkiler uzmanı Marni, ağabeyinin düğünü için memleketine gider ve onun lisedeki baş düşmanı ile evlendiğini görür. Kız, yıllar önce yaptığı tüm kötülükleri unutmuştur. Daha sonra gelinin sosyetik teyzesi içeri girer ve Marni’nin pek de sosyetik olmayan annesi de kendisinin lise yıllarındaki düşmanıyla yüz yüze gelir. Unutmak istediğin tek insanla tekrar karşı karşıya gelince olanların anlatıldığı komedide, eski yaralar tekrar açılır.




Vampires Suck / Biri Beni Isırdı (2010)


Vizyon tarihi: 26 Kasım 2010

Oyuncular:
Matt Lanter (Becca Crane ), Ken Jeong (Daro), Anneliese van der Pol (Jennifer), Jenn Proske (Becca), Chris Riggi (Jacob White), Charlie Weber (Jack), Marcelle Baer (Hot Girl)

Ekip:
Jason Friedberg (Yönetmen), Aaron Sletzer (Yönetmen), Jason Friedberg (Senaryo), Aaron Sletzer (Senaryo)

Konu:
Alacakaranlık Efsanesi de dahil olmak üzere, son dönemlerin romantik gençlik filmleri ve gençlerin bunalımlı hallerine komik bir yaklaşım getiren; Black Eyed Peas, Lady GaGa gibi gençlerin ilahı haline gelen ünlülere de mizahi bir tavırla yaklaşmaktan çekinmeyen bir film ''Biri Beni Isırdı'' (Vampires Suck).
Becca iki erkek arasında kararsız kalmıştır; gizemli, karamsar ve saçma derecede soluk benizli çocuk ile dayanıklı, sevimli ve ona “küçük gay kardeşi”ni hatırlatan çocuk arasında.
İkisi arasında bir karar vermek için her an kendisinin de yemeğe dönüşebileceği bir aile yemeğini sağ salim atlatmalıdır.
İçinde bulunduğu romantik karmaşalar yeterli değilmiş gibi, bir yandan da kontrol delisi olan ve kendisine küçük bir bebekmiş gibi davranan babasıyla da başetmelidir.
Mezuniyet gecesi gelip çatmadan karar vermek zorunda olan Becca, gizemli bir dünyadan gelen Alice’ten Lady GaGa’ya kadar birçok kişiden yardım alır!




Flying Angels / Uçan Melekler (2010)


Vizyon tarihi: 26 Kasım 2010

Oyuncular:
Aydan Uysal (Melek), Serdar Güder (Mert), Okan Aydoğan (Koray), Melis Evirgen (Ahu), Süleyman Bölek (Cenk), Mihriban Taşdöğen (Nülifer), Serap Çetintürk (Sinem), Aytaç Arman (Selçuk)

Ekip:
Fırat Gürsoy (Yönetmen), Fırat Gürsoy (Senaryo), Hacı Yılmaz (Yapımcı), Orkun Tunç (Müzik), Taner Yurdunkulu (Müzik)

Konu:
Çocukluğunda ailesini kaza sonucu kaybedip yalnız başına sokaklarda yaşam mücadelesi veren Melek’in öyküsüdür. Melek (Aydan Uysal) bebek yaşta ailesi ile Antalya’ya tatile giderken büyük bir kaza geçirir ve tek kurtulan olur. Hayatında sürekli inişler ve çıkışlar yaşayan Melek’in tek destekçisi dostu Koray’dır.. Koray (Okan Aydoğan) da durumu iyi olmayan bir sokak çocuğudur. Tek ortak noktaları çok iyi dans etmeleri ve bunu profesyonelce her geçen gün geliştirmeleridir.
Melek genç ve güzel bir kız olmuştur. Dostu Koray ile çok mutlu bir hayat geçirirken aldığı bir haber onu İstanbul’a doğru yola çıkarır. Babası tarafından bir daire bırakılmıştır. Bir çok geceler İstanbul’u hayalinde gören ve düşleyen Melek şimdi bu karmaşık iç içe geçmiş şehrin tam ortasındadır. Burada yeni dansçı arkadaşlarla tanışır.
Uçan Melekler adında çok güzel bir dans grubu kurarlar. Büyük bir dans yarışması organizasyonunun finaline kalırlar. Şimdi tek düşündükleri ve çabaları bu yarışmayı kazanabilmektir. Çünkü rakipleri çok ama çok kuvvetlidir. Bir genç kızın dansı ile varolma çabasını dile getirmeye çalışan R & B Hip Hop ve Break Dance üzerine müzikal bir dramadır.




İki Tutam Saç: Dersim’in Kayıp Kızları (2010)


Vizyon tarihi: 26 Kasım 2010

Oyuncular:
Jülide Kural (seslendirme)

Ekip:
Nezahat Gündoğan (Yönetmen), Sema Kaygusuz (Senaryo), Mikail Aslan (Müzik)

Konu:
1937 - 38 Dersim harekâtıyla birlikte ailelerinden alınarak rütbeli askerlere verilen kızlar, yıllar sonra bir belgesel film aracılığıyla aileleriyle buluştu. Nezahat ve Kazım Gündoğan’ın üç yıl boyunca 20 ilde yaptığı araştırmalar sonucunda bugün 80’li yaşlarını süren Huriye ve Fatma’nın askerler tarafından alınışlarını, suskunluklarını, travmalarını ve ailelerine kavuşma süreçlerini anlatan belgeselde, halen köklerini arayan başka kızlar ve kızlarını arayan başka ailelerin duyguları da kardeşlerine miras kalan iki tutam saçla perdeye yansıyor...
Filmde evlatlık verilen kızlarla yapılan röportajların yanı sıra, şimdiye kadar gün yüzüne çıkmayan pek çok gerçek, belge ve fotoğraf da yer alıyor. Müziğini Mikail Aslan’ın yaptığı, metnini Sema Kaygusuz’un yazdığı belgeselde seslendirmeyi oyuncu Jülide Kural yaparken, Şevval Sam da kendi bestesi olan “Yol Türküsü” ile yüreklere bıraktığı ince sızı ile yer alıyor.




Joenjoy (2007)


Vizyon tarihi: 26 Kasım 2010

Oyuncular:
Nasa Seif Said (Jo), Faraj Senga (David), Sakina Bazar, Mohammed Hawara, Umut Uğur, Khamis Ali, Bülent Çolak, Abdallah Mwinyi, Meltem Özsavaş, Halil Ali

Ekip:
Nur Akalın (Yönetmen), Nur Akalın (Senaryo), Nur Akalın (Görüntü yönetmeni), Mustafa Akbulut (Kurgu)

Konu:
İstanbul’da yaşamış birkaç yabancının deneyimleri bir Türk ve Afrikalı’nın aşk hikâyesi içinde anlatılıyor. Kimse diğerinin durumundan haberdar değildir. Başlarından geçen olaylar birbirlerini anlamalarını sağlar. Hayat aşklarını koruyacak sürprizlerle doludur. Birbirlerine duydukları sevgi, onlara karşılaştıkları sorunları kolayca çözmek ve yaşamak için gereken cesareti verir.

0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (26 Kasım 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.