Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (07 Ocak 2011 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Cuma, Ocak 07, 2011
Eyyvah Eyvah 2 (2010)


Vizyon tarihi: 07 Ocak 2011


Oyuncular:

Ata Demirer (Hüseyin), Demet Akbağ (Firuzan), Özge Borak (Müjgan), Salih Kalyon (Halil Dede), Tanju Tuncel (Hatçe Nine), Tarık Ünlüoğlu (Müjganın babası), Ayşe Nil Şamlıoğlu (Müjganın annesi), Meray Ülgen (Hüseyinin babası), Bican Günalan (Ramiz), Şener Kökkaya, Teoman Kumbaracıbaşı , Murat Serezli, Şehsuvar Aktaş, Hande Dane, Caner Alkaya, Okan Çabalar, Alican Yücesoy, Ali Savaşçı (Fatih), Gökhan Atılmış (Haldun), Tevfik Yapıcı

Ekip:

Hakan Algül (Yönetmen), Ata Demirer (Senaryo), Necati Akpınar (Yapımcı), Gökhan Atılmış (Görüntü yönetmeni), Ata Demirer (Müzik)

Konu:

Serinin birinci filminde, babası Ali Rıza Şeker’i bulan Hüseyin için artık halledilmesi gereken tek bir şey kalmıştır; o da Geyikli’deki sevdalısı hemşire Müjgan’a kavuşmak ve Firuzan ablasının hediye ettiği yüzüğü verip Müjgan’ın kalbini kazanmak.
Can dostu Firuzan ablası, babası Ali Rıza Şeker ve terzi Ramiz ile beraber Geyikli’ye yola çıkan Hüseyin, bu serüvende de hayatının Eyyvah Eyvah zamanlarını Firuzan ile paylaşacak, onlar artık yola beraberlerdir.
Babası Ali Rıza Şeker ve dostu Firuzan’la birlikte Müjgan’a koşan Hüseyin’i bu filmde de ilk filmdeki gibi bir çok sürpriz beklemektedir.
Hüseyin’in yolunu gözleyen dedesi ve ninesinin, yıllar sonra çıkıp gelen baba Ali Rıza Şeker’in ve diğer kahramanların yeni hikayesini bize yine klarnet anlatacak.






Hür Adam: Bediüzzaman Said Nursi (2010)


Vizyon tarihi: 07 Ocak 2011


Oyuncular:

Mürşit Ağa Bağ (Said Nursi), Tarık Tanrısever (Şamlı Mehmet), Engin Yüksel (İsmet), Mesut Çakarlı (Zübeyr), Halil İbrahim Kalaycıoğlu (Nahiye Müdürü), Ahmet Yenilmez (Bekçi), Bülent Polat (Barla Başçavuş), Yaşar Üzer (Muhacır Hafız), Tekin Temel (Hüsrev), İsmail Hakkı (Sıddık Süleyman), Taylan Güner (Ceylan), Cem Arabacıoğlu (Binbaşı Asım), Orhan Aydın (Erdal)

Ekip:

Mehmet Tanrisever (Yönetmen), Mehmet Tanrisever (Senaryo), Mehmet Uyar (Senaryo), Ahmet Çetin (Senaryo), Mehmet Tanrisever (Yapımcı), Ali Özel (Görüntü yönetmeni), Yıldıray Gürgen (Müzik)

Konu:

Ülke tarihimiz açısından tartışılan, önemli siyasal figürlerden biri olan, İslam alimi ve filozofu olarak görülen, Nur Cemaatinin kurucusu Said-i Nursî''nin yaşamı sinemaya konu oluyor. Hür Adam filminde Kürt kimliğiyle de öne çıkan Said-i Nursî''nin yaşamı anlatılacak.
Bediüzzaman lakaplı Said Nursi’nin, çilelerle dolu hayat mücadelesi, ‘Hür Adam’ filmiyle, ilk kez izleyicilerin karşısına çıkacak. Dramatik biyografi olarak hazırlanan filmde, Said Nursi’nin, Eski Said-Yeni Said ve üçüncü Said olarak bilinen üç dönemi anlatılıyor. ‘Hür Adam’, Said Nursi’nin mücadelesine başladığı yıllarda, sürgün olarak gönderildiği küçücük bir belde olan Barla’dan başlayarak bütün dünyaya yayılan eserlerinin zorlu yolculuğundan kesitler taşıyor.






Cirkus Columbia / Güzel Bir Hayat Düşlerken (2010)


Vizyon tarihi: 07 Ocak 2011


Oyuncular:

Miki Manojlovic, Boris Ler, Mira Furlan, Jelena Stupljanin, Mario Knezovic, Milan Strljic

Ekip:

Danis Tanovic (Yönetmen), Danis Tanovic (Senaryo), Ivica Djikic (Senaryo)

Konu:

Yıl 1991, Hersek''in güneyinde küçük bir köy, savaş henüz sona ermiş. Yıllar süren komünist rejimin devrilmesiyle Divko, Almanya’da geçirdiği yirmi yıllık sürgünün ardından Hersek’teki memleketine geri döner.Niyeti intikam ve hesaplaşma olan Divko’nun ilk hedefi ise ülkeyi terk etmek zorunda kaldığında peşinden Almanya’ya gelmeyen eski karısı Lucija’dır. Altında yeni model bir Mercedes, kolunda güzel sevgilisi, yanında kara bir kedi ve tonla para ile gelen Divko, Lucija ile yirmi yaşındaki henüz olgunlaşmamış oğulları Martin’i zorla aile evinden attırır. Bir yandan da Martin’le yeniden bir babaoğul ilişkisi kurmaya çalışmaktadır. Başlarda para ile tüm dertlerini çözüyor gibi görünse de hayatı alt üst olmaya başlamıştır.Herkes gündelik kaygılarla boğuşurken, Hırvatistan Yugoslavya’dan ayrılır. Tüm Yugoslavlar taraf tutmaya zorlanır ve Sırplar Dubrovnik’i bombalamaya başlar. Bulundukları yer yüksek alarm bölgesi ilan edilmiş olmasına rağmen çoğu insan herhangi bir şeyin Bosna Hersek’i bölmesinin mümkün olmadığını düşünmektedir. Bu esnada Divko da son bir atakla talihini yenmeye çalışır. Savaş havası hüküm sürerken, derin duygular ve sadakat iki zorlu karar arasında sorgulanır; gitmek veya kalmak...






5 No.lu Cezaevi 1980 - 1984 (2010)


Vizyon tarihi: 07 Ocak 2011


Konu:

Belgesel, tutuklu ve hükümlülerin çoğunun Kürt olduğu Diyarbakır 5 No.lu Cezaevi’ndeki tüm tutuklulara, 12 Eylül askeri darbesinden sonra, devlet tarafından ne tür akıl almaz sistematik işkencelerin yapıldığını ve nasıl Türkleştirme politikalarının uygulandığını gösteriyor. Film, 42. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödülleri, 21. Ankara Uluslararası Film Festivali ve 46. Antalya Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Belgesel Film ödülüne lâyık görülmüştü.

0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (07 Ocak 2011 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.