Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (15 Ekim 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Cuma, Ekim 15, 2010
Red (2010)


Vizyon tarihi: 15 Ekim 2010

Oyuncular:
Bruce Willis (Frank Moses), Morgan Freeman (Joe Matheson), John Malkovich (Marvin Boggs), Helen Mirren (Victoria), Karl Urban (William Cooper), Mary-Louise Parker (Sarah Ross)

Ekip:
Robert Schwentke (Yönetmen), Jon Hoeber (Senaryo), Erich Hoeber (Senaryo)

Konu:
Emekli CIA ajanı Frank Moses artık sakin bir emekli hayatı yaşıyordur. Fakat bir gün karşısına, kendisini tehdit eden ve yüksek teknoloji silahlarla donanmış bir suikastçı çıkar. Artık hayatı tehlikede olan Frank eski takım arkadaşlarını toplar... Frank (Willis), Joe (Freeman), Marvin (Malkovich) ve Victoria (Mirren) CIA’in eski favori gizli ajanlarında biriyken, bildikleri sırlar onları örgütün favori hedefleri haline getirir. Şimdi etrafları bir suikast ile çevriliyken, ortak yeteneklerini, deneyimlerini ve ekip ruhlarını biraraya getirerek peşlerine düşen tehlikeden kaçabiliyorlar. Takım, aralarına sivil biri olan Sarah (Parker)’ı da alarak ülke çapında imkansız bir misyona soyunup CIA merkezinin asıl sırlarını ortaya çıkarmaya koyuluyorlar, bu esnada da çok büyük bir suikastten ve devlet tarihinde gizli örtbaslardan haberdar oluyorlar.




Çoğunluk (2010)


Vizyon tarihi: 15 Ekim 2010

Oyuncular:
Bartu Küçükçağlayan, Settar Tanrıöğen, Esme Madra, Nihal Koldaş, Erkan Can, Cem Zeynel Kılıç, İlhan Hazıfazlıoğlu, Mehmet Ünal, Güzide Balcı, Feridun Koç

Ekip:
Seren Yüce (Yönetmen), Sevil Demirci (Yapımcı), Önder Çakar (Yapımcı), Barış Özbiçer (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Yeni Sinemacıların yapımını üstlendiği, Venedik Film Festivali’nde Geleceğin Aslanı Ödülünü Kazanan ''Çoğunluk'' İstanbullu orta sınıf bir ailenin oğlu Mertkan’ın hayatına odaklanan bir film.
Mertkan, babasının inşaatlarının getir götür işlerine bakar, arkadaşlarla alışveriş merkezlerinde sağı solu keser, arabayla turlar. Ne zaman ki Gül ile tanışır, boşluğu ve basitliği değerlendirmek için bir fırsat çıkar karşısına. Ne var ki babası Gül’ün kökeni konusunda şüphecidir. Ayrımcılıkla karşılaştığı ilk anda ona teslim olan Mertkan, çoğunluğa uyar, babasının kendisi için çizdiği yolda hayatına bir anlam bulur.




Sammy''s Adventures: The Secret Passage / Sammy''nin Maceraları (2010)


Vizyon tarihi: 15 Ekim 2010

Oyuncular:
Melanie Griffith (Snow (Ses)), Isabelle Fuhrman (Hatchling Shelly (Ses)), Yuri Lowenthal (Sammy), Anthony Anderson ( (voice)), Sydney Hope Banner (Loggerhead Turtle (Ses))

Ekip:
Ben Stassen (Yönetmen), Domonic Paris (Senaryo), Ramin Djawadi (Müzik)

Konu:
California’da bir kumsalda doğduktan kısa bir süre sonra denize ulaşmaya çalışan deniz kaplumbağası Sammy, yumurtadan yeni çıkmış Shelly adlı şirin bir yavru kaplumbağayla karşılaşır. Ancak hayatının aşkını bulmasıyla kaybetmesi bir olur. Tüm kaplumbağaların doğdukları kumsala geri dönmeden önce yaptıkları okyanus geçişleriyle dolu destansı yolculukta, Sammy, Shelly ile tekrar karşılaşma umuduyla her tehlikeyi atlatır. En iyi dostu olan Ray ile, insanların gezegene nasıl zarar verdiklerini yakından görür. Ancak, yine başka insanlar tarafından kurtarılır. Piranalar ile savaşır, bir balık kartalından kaçar ve esrarengiz, gizli bir geçit arar. Ve bir gün, sayısız maceralardan ve kıl payı kurtuluşlardan sonra, Sammy Shelly’i bulur. O da onu hiç unutmamıştır…




Ayla: Tek Beden İki Hayat (2009)


Vizyon tarihi: 15 Ekim 2010

Oyuncular:
Pegah Ferydoni (Ayla), Mehdi Moinzadeh (Ayhan), Saskia Vester (Iris), Timur Işık (Mehmet), Türkiz Talay (Hülya), Sesede Terziyan (Hatice), Mehtap Yurtseven (Elif), Barış Sezer (Aylas Vater)

Ekip:
Su Turhan (Yönetmen), Beatrice Dossi (Senaryo), Thomas Schlesinger (Senaryo), Ali N. Askin (Müzik), Florian Schilling (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Ayla, ailesinin savunduğu değerleri reddederek Münih’te ailesinden tamamen kopuk ikili bir hayat sürmektedir. Gündüzleri çocuk yuvasında çalışıp, geceleri de bir gece kulübünde vestiyerlik yapar. Zaman içinde tanıştığı ince ruhlu bir fotoğrafçı olan Ayhan’a aşık olur. Ayla bu sırada kendisinden acilen yardım isteyen bir yuva öğrencisinin annesini evine alır. Eşinden ayrılmasına kesinlikle karşı olan tutucu ailesinden saklanmak zorunda kalan Hatice Ayla’ya sığınmıştır. Ayla bir tesadüf sonucu, sevdiği Ayhan’ın, Hatice’nin çok korktuğu ağabeyi olduğunu öğrenince büyük bir hayal kırıklığına uğrayarak Ayhan’a olan güvenini kaybeder.




Mahpeyker Kösem Sultan (2010)


Vizyon tarihi: 15 Ekim 2010

Oyuncular:
Selda Alkor (Kösem Sultan), Damla Sönmez (Emine Kösem Sultan), Gökhan Mumcu (I. Ahmet), Selda Özer (Safiye Sultan), Ayten Soykök (Handan Sultan), Öykü Çelik (Mahfiruz), Başak Parlak (Turhan Sultan)

Ekip:
Tarkan Özel (Yönetmen), Avni Özgürel (Senaryo), Ayfer Özgürel (Yapımcı), Gökhan Atılmış (Görüntü yönetmeni), Emre Dündar (Müzik)

Konu:
Mahpeyker, çocuk yaşında esir kafilesiyle İstanbul’a getirilip bir ailenin yanına evlatlık olarak verilen genç kızın Osmanlı İmparatorluğu’nu yönetme gücünü elde edecek seviyeye tırmanışının hikayesi.
Talihin kendisini Topkapı Sarayı’na sürükleyip Sultan 1. Ahmet’le karşılaştırdığı Emine, saray geleneklerine aykırı olmasına, padişahın annesi Handan Sultan ve Topkapı Sarayı Haremi’nin tek hakimi olan Büyük Valide Safiye Sultan’ın muhalefetine rağmen 1. Ahmet’in kararından vazgeçmemesi neticesi nikahlanır ve Ahmet’in taktığı Mahpeyker adını alır. Safiye ve Handan sultanlar evlilikten duydukları hoşnutsuzluk nedeniye Mahpeyker’i ‘ Saray adetlerine alışsın, yol yordam öğrensin’ gerekçesiyle padişahın yanından uzaklaştırır ilgisini kendi buldukları Mahfiruz’a yönlendirip Mahpeyker’i unutturmaya çalışırlar.
Ahmet’in ne zaman sorsa ‘ Eğitimi devam ediyor’ cevabını aldığı süreçte Mahpeyker haremin iki güçlü kadının emriyle hırpalanır, ezilir ve Mahfiruz, Sultan Ahmet’in doğan ilk çocuklarının annesi olarak haremde itibar kazanır. Ümitsizliğe kapılan Mahpeyker’in talihi bir kez daha saraydan kaçmaya kalkışıp yakalandığı an tersine döner. Sultan Ahmet, Mahpeyker’le bir araya gelmesini büyükanne ve annesinin engellediğini öğrendikten sonra kendisine söylenenlere inanmakla hata yaptığını anlayıp ayrılmamak üzere Mahpeyker’le bir araya gelir...


0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (15 Ekim 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.