Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (22 Ekim 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Cuma, Ekim 22, 2010
The Social Network / Sosyal Ağ (2010)


Vizyon tarihi: 22 Ekim 2010

Oyuncular:
Rooney Mara (Erica), Jesse Eisenberg (Mark Zuckerberg), Andrew Garfield (Eduardo Saverin), Rashida Jones (Marylin Delpy), Brenda Song (Christy Lee), Justin Timberlake (Sean Parker)

Ekip:
David Fincher (Yönetmen), Aaron Sorkin (Senaryo), Scott Rudin (Yapımcı), Dana Brunetti (Yapımcı), Michael De Luca (Yapımcı), Cean Cahffin (Yapımcı)

Konu:
2003 yılında bir sonbahar akşamı, Harvard Üniversitesi öğrencisi ve bilgisayar programcılığı dahisi Mark Zuckerberg, bilgisayarının başına oturur ve yeni bir fikir üzerinde çalışmaya başlar. Çılgın içerikli web günlüğü ve programlama sonucunda, üniversite yurdundaki odada başlayanlar, kısa sure sonra global düzeyde bir sosyal network oluşturacak ve iletişimde devrim yaratacaktır.
Yalnız geçen altı yıl ve 500 milyon arkadaştan sonra Mark Zuckerberg dünya tarihindeki en genç milyarder olmuştur. Ancak başarı bu genç girişimciyi hem kişisel hem de yasal karmaşalara sürükler.
Facebook''un kurucusunun hikayesinin beyazperdeye taşıyan film, Ben Mezrich’in “The Accidental Billionaires”adlı kitabından uyarlandı.




Paranormal Activity 2 (2010)


Vizyon tarihi: 22 Ekim 2010

Oyuncular:
Katie Featherston (Katie), Gabriel Johnson (Raphael Omen / Demon Killer)

Ekip:
Tod Williams (Yönetmen), Oren Peli (Senaryo), Michael R.Perry (Senaryo)

Konu:
Düşük bütçesine rağmen, etkili pazarlama stratejisi sayesinde büyük ses getiren, 2009-2010 sezonun en fazla konuşulan filmleri arasında yer alan Paranormal Activity''nin devam filmi 22 Ekim 2010''da ABD''leriyle aynı anda vizyona gireyor.
Genç bir çiftin evinde geçen doğaüstü olayların kameraya kayıt edilmesiyle başlayan ve Blair Cadısını andıran gerçeklik duygusuyla Paranormal Activity devam filmiyle de çok konuşulacak gibi görünüyor...




Centurion / Son Savaşçı (2010)


Vizyon tarihi: 22 Ekim 2010

Oyuncular:
Michael Fassbender (Quintus Dias), Dominic West (Virilus), Olga Kurylenko (Etain), Noel Clarke (Macros), David Morrissey (Bothos), Riz Ahmed (Tarak), JJ Feild (Thax), Liam Cunningham (Brick)

Ekip:
Neil Marshall (Yönetmen), Neil Marshall (Senaryo), Ilan Eshkeri (Müzik), Sam McCurdy (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Roma İmparatorluğu’nun fetihleri, Kuzey Britanya’da Pict’ler tarafından durdurulmuştur. Film, Pict saldırısında geriye kalan son savaşçı Quintus Dias’ın öyküsünü anlatıyor. General Virilus’un efsanevi 9. Lejyonuna katılan genç adam, Pict ırkını ve liderleri Gorlacon’ı yer yüzünden silmek için ordusuyla beraber kuzeye doğru gitmeye başlar.




L''âge de raison / Aşka Fırsat Ver (2010)


Vizyon tarihi: 22 Ekim 2010

Oyuncular:
Sophie Marceau (Margaret), Marton Csokas (Malcolm), Michel Duchaussoy (Mérignac), Jonathan Zaccaï (Philibert), Emmanuelle Grönvold (De Lorca), Juliette Chappey (Marguerite)

Ekip:
Yann Samuell (Yönetmen), Yann Samuell (Senaryo), Cyrille Aufort (Müzik), Antoine Roch (Görüntü yönetmeni)

Konu:
"Sevgili kendim, bugün yedi yaşıma basıyorum ve bu mektubu sana, Mantık Yaşı''nda verdiğim sözleri ve ne olmak istediğimi hatırlatmak için yazıyorum..."
Margaret (Sophie Marceau) başarılı bir iş kadınıdır. 40. doğum gününde şaşırtıcı bir mektup alır. Mektubu yıllar önce kendisi kaleme almıştır. Henüz yedi yaşındayken kaleme aldığı bu mektubu yıllar sonra eline ulaşması amacıyla kendisine yollamıştır. Mektupta yazdıklarını okuyunca, küçük bir kızken nasıl biri olmayı hayal ettiğini hatırlar ve şimdiki durumuyla çocukluk hayalleri arasındaki uzaklığı fark eder. Margaret, artık hayatını sorgulamaya başlamıştır...




O Kul - Hayal Bile Etme (2010)


Vizyon tarihi: 22 Ekim 2010

Oyuncular:
Ümit Çırak (baba), Sema Sevim Taşdemir (Ayşe (çocukluğu)), Ceren Karaoğlan (Ayşe (gençliği)), Didem Rezze (Ayşe (yetişkinliği - öğretmen)), Hilmi Özçelik (dayı), Sinan Bengier (dede)

Ekip:
Adem Uğur (Yönetmen), Hüseyin Kırca (Senaryo), Havva Yavuzyiğit (Senaryo), Şahin Yiğit (Görüntü yönetmeni), Enver Adıgüzel (Sanat yönetmeni), Kenan Yılmaz (Müzik), Kenan Eryılmaz (Müzik)

Konu:
Hayal Bile Etme
Baba şefkati görmemiş tüm ‘’kız’’ çocuklarına!..
Bebeği kız doğdu diye onu kabullenemeyen bir babanın, önce kızını henüz doğumunda öldürmeye kalkması hısım akraba tarafından engellenir. Düzenli bir işi olmayan baba, eşinin tarlalarda gündelikçi olarak çalışarak kazandığı parayla sözde geçimini sağlamaktadır.
Babasının katı kuralları ve sürekli dayakla sözde terbiye etmesi, ettiğini sanması çocuk için sadece bir kâbus anıdır. Okul çağına kadar ev hapsinde tutulan Ayşe okul çağında farklı bir zorlukla karşılaşır.
Okul çağına geldiğinde baba Selim, Ayşe’yi okula göndermek istemez. Ayşe okula başlar ama üzerinde baba dayağı ve baskıları yoğunlaşır. Ayşe için her şey bir işkence halini alır.
Ayşe’nin okul dünyası ve diğer çocuklarla ilişkileri yaşı gereği oldukça iyidir, evdeki baskıyı göz önünde tutarak okulunu kendine bir kurtuluş aracı olarak seçmesi derslerinde başarıyı getirir.
İlkokulu bitirip liseye başlaması da, babası Selim’in tepkisine yol açar. Selim’in baskıcı tutumu artar. Selim oğlu Sinan’ı da sürekli kendisi gibi olması için teşvik eder. Ayşe’nin çaresizliği, okuluyla bütünleşmesine neden olduğu kadar erkek arkadaşına olan ilgisini de giderek arttırır. Hem okulu, hem erkek arkadaşını sığınak olarak görür. Ağabeyi Sinan’ın çarşıda erkek arkadaşıyla gezerken yakalaması, Ayşe’nin üzerindeki baskıyı daha da artırır. Her şeye rağmen Ayşe’nin lise hayatı, kız çocuğu olarak doğmanın ezikliği ile gelir geçer. Sonunda Üniversite sınavları ortaya çıkar. Bu süreçte Ayşe’nin babası Selim, Ayşe’nin yeterince okuduğunu düşünmektedir. Selim’e göre evlenme çağı çoktan geçmiştir. Kendince bir an önce uygun bir delikanlı ile baş göz edip evlendirmesi gerektiğini düşünmekte ve aynı zamanda başlık parasının hesabını yapmaktadır…




Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives / Amcam Önceki Hayatlarını Hatırlıyor (2010)


Vizyon tarihi: 22 Ekim 2010

Oyuncular:
Thanapat Saisaymar, Jenjira Pongpas, Sakda Kaewbuadee

Ekip:
Apichatpong Weerasethakul (Yönetmen), Apichatpong Weerasethakul (Senaryo)

Konu:
Altın Palmiye kazanan ilk Tayland filmi olan ve Cannes’da jüri başkanı olan başarılı yönetmen Tim Burton’ın "güzel, tuhaf bir rüya gibi..." sözleriyle tanımladığı film, spiritüel meseleleri ve rüya gibi atmosferi ile hem izleyicileri hem de eleştirmenleri büyülemiş bir yapıt.
Boonme Amca, böbrek yetmezliğinden ölmek üzeredir; taşradaki evine çekilmiş, son günlerini sevdikleri ve akrabalarıyla geçirmektedir. Bir akşam, yemek sofrasında, rahmetli karısıyla oğlunu görür. Boonme, ölmüş yakınlarıyla sohbetleri sayesinde öbür dünya hakkındaki sorularına yanıt bulabilecek midir?


0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (22 Ekim 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.