Kar Beyaz (2010)

Gönderen: sinesefil | Perşembe, Ekim 21, 2010

KAR BEYAZ FİLMİ GÖSTERİM TARİHİ: 05 KASIM 2010

Konusu

Selim Güneş’in yönettiği ve Hakan Korkmaz, Sinem İslamoğlu, Gürsan Piri Onurlu ile Kaya Akkaya’nın oynadığı Kar Beyaz, Kasım 2010’da Ağustos Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

Hasan, küçük bir dağ köyünde iki küçük kardeşiyle yaşam mücadelesi veren on iki yaşında bir çocuktur. Babasının hapse girmesiyle aile yokluk içine düşer. Annesi kasabada bakıcılık yapmaya başlamıştır. Film, kardeşlerini doyurabilmek için çareyi kar-kış demeden ayran satmakta bulan Hasan’ın bir günlük hikayesidir. Hasan kışın sabah erken vakit, ayran dolu güğümünü yüklenir ve yol kenarındaki çay ocağına gider. Çay ocağını işleten Recep, sevdiğinden tutkuyla haber beklemektedir. Kadir Dede de çay ocağına kış armudu satmaya gelmiştir. Yaklaşmakta olan minibüsteki bir Genç Yolcu ise, istemediği bir bölgeye tayin edilmiş ve nişanlısından ayrı kalmıştır.

Eve dönüş yolunda açlık ve soğuktan bitap düşen Hasan, gittikçe yaklaşan kurt sesleriyle korkuya kapılır ve koşmaya başlar. Hasan’ı arayan annesinin haykırışları kurtların seslerine karışırken Hasan ormanın diğer ucundadır… Film, küçük bir köyün yoksulluğunun ve yoksunluklarının çıkmazında, annesine olan sevgisiyle hayata bağlanmış bir çocuk olan Hasan’ın ayran satarak para kazanmaya çalışırken yaşadıklarını ve etrafındaki insanların hayatla ve kendileriyle hesaplaşmalarını anlatıyor. Hayatlarımızın nasıl birbirine bağlı olduğunu, birbirimizden nasıl sorumlu olduğumuzu, önemsiz gibi görünen küçük bir davranışın bir başka insanın hayatında ne büyük sonuçlara vardığını anlatıyor Kar Beyaz.

Sabahattin Ali’nin öyküleri ne kadar karanlık olsa da, zor koşullarda O’nun bir öyküsünü hayata geçirmek için kararlı bir yürekle yola çıkmış olan Selim Güneş ve ekibi ortaya çıkardıkları bu sanat yapıtı ile insanlık adına başlı başına umudu temsil ediyorlar. Umutsuzluktan umut kotarıyorlar. Selim Güneş, Kar Beyaz ile çok sevdiği John Lennon sözünü selamlayarak diyor ki “Nerede yaşam varsa orada umut vardır”.

KAR BEYAZ FRAGMANI

0 Response to "Kar Beyaz (2010)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.