Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (29 Ekim 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Cuma, Ekim 29, 2010
Kubilay (2010)


Vizyon tarihi: 29 Ekim 2010

Konusu
1926 yılında Bursa Öğretmen Okulu'ndan mezun olan Mustafa Fehmi Kubilay Aydın’da okuduğu İlkokulda öğretmenliğe başlar. Mustafa Fehmi Kubilay aynı okulda tanıştığı meslektaşı Vedide Hanım ile evlenir. 1 Kasım 1928 tarihinde harf devrimi çıkar. Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bütün Anadolu’ya yayılan harf devriminin Mustafa Fehmi Kubilay ve Vedide Hanım da birer parçasıdır. 1929’un Haziran ayında Mustafa Fehmi Kubilay ve Vedide Hanımın, Vedat adını verdikleri oğulları dünyaya gelir. Vedat dünyaya geldikten kısa bir süre sonra Kubilay ve Vedide hanım ayrılırlar; Kubilay askerliğini yapmaya Vedide Hanım da Gönen’e gider. Şeyh Esat ve Laz İbrahim hocanın yardımı ile her geçen gün güçlenen Derviş Mehmet arkadaşlarıyla birlikte müritlerinden Sütçü Mehmet’in köyü olan Bozalan’a giderler. Burada zikir edip taraftar toplayan Derviş Mehmet, mehdiliğini de bu köyde açıklar.

Mehdi Mehmet ve arkadaşları 22 Aralık gecesi Menemen’e yola çıkarlar sabah namazı vakti müftü camisine gelirler, altı kişilerdir. Dördü silahlıdır. Tatlıcı Hüseyin Müftü camisindeki sancağı alıp, cemaate Derviş Mehmet’i methi olarak tanıtır ve hitap edeceğini söyler. Mehdi Mehmet kendisinin dini temsil eden Mehdi olduğunu Cumhuriyet'i yıkıp yerine şeriatı kuracağını 70 bin kişilik İslam ordusunun Menemen’i kuşattığını sancak altında toplanmayanların kılıçtan geçirileceğini söyleyip sancağa alıp cemaat ile camiden çıkarlar. Tekbir getirerek Gazez Camii ve hükümet binasının arasındaki meydana gelirler. Her geçen dakika sayıları artmaktadır. Cumhuriyet ve Mustafa Kemal aleyhine sloganlar atıp tekbir getirmekte ve zikir etmektedirler. Jandarma yüzbaşısı Fahri Bey olaya müdahale edip, dağılmalarını istesede grup dağılmayıp, Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı eylemlerine devam eder. Sloganlar atarak zikirler çekerler. Yüzbaşı Fahri Bey durumu 43. piyade alayına bildirir.

Albay Nedim Bey askerleri ile birlikte sabah eğitimine çıkmaya hazırlanan Mustafa Fehmi Kubilay’ı görevlendirir. Kubilay’a bu görevi vermesinin en büyük nedeni Kubilay’ın Menemen'de öğretmenlik yapması ve Menemen'i tanımasıdır. Kubilay askeri ile birlikte olay yerine hareket eder zaman kazanmak için yamaçları ve kestirme yolları kullanırlar. Kubilay'ın silahı ve askerlerinde gerçek mermi yoktur. Askerlerin silahlarında eğitim mermisi vardır. Kubilay askerlerini bekletip kendisi Mehdi Mehmet’in yanına varır. Kan dökülmeden derhal bu eylemin bitmesini ister. Mehdi Mehmet Kubilay’a bir el ateş eder. Omzundan yaralanan Kubilay yere yıkılır. Kubilay’ın emrindeki askerler ateş etmeye başlar. Ancak silahta gerçek mermileri olmadığı için Mehdi Mehmet ve arkadaşları zarar görmezler. Mehdi Mehmet "ben mehdiyim görüyorsunuz, Cumhuriyet kurşunu bana işlemez" der. Yaralı Kubilay ayağa kalkar, Gazez camii avlusuna sığınır. Şamdan Mehmet ve Derviş Mehmet Camii avlusuna giderek Kubilay’ın başını keserler. Kesik başı sancağa dikmeye çalışırlar. Beceremeyince kesik başı getirilen bir iple sancağa bağlarlar. Olayların üzerine gelen bekçi Şevki, ateş eder. Eylemcilerin birini yaralar ancak eylemcilerin açtığı ateş sonucu şehit olur. Arkadaşının yardımına gelen bekçi Hasan da şehit olur. Yüzbaşı Ragıp emrindeki 43. Piyade alayı askerleri olay yerine gelir, "Teslim ol" çağrısına "biz mehdiyiz bize cumhuriyet’in kurşunu işlemez" derler. Yüzbaşı Ragıp ateş emri verir. Açılan ateş sonucu Mehdi Mehmet ve 4 arkadaşı olay yerinde ölür. Grup dağılarak kaçar. Kaçanların hepsi tek tek yakalanır. Yapılan yargılamada 28 kişi idama mahkûm olur ve 3 Şubat 1931'de Kubilay’ın şehit edildiği yerde infaz edilirler.



Nene Hatun (2010)


Vizyon tarihi: 29 Ekim 2010

Oyuncular:
Açelya Elmas, Levent Ülgen, Serdar Gökhan, Cengiz Sezici, Yılmaz Köksal, Nuri Alço, Murat Soydan, Mehmet Esen, Selahattin Taşdöğen, Tevfik Yapıcı

Ekip:
Avni Kütükoğlu (Yönetmen), Avni Kütükoğlu (Senaryo), Aytekin Çakmakcı (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Üniversite Kız Kayak Takımı 2011 Kış olimpiyatlarına hazırlık çalışmalarını sürdürmektedir. Hocası, bu spora oldukça yatkın olan Suna’ya, Nene Hatun’u örnek gösterir. En umutsuz durumda bile mücadeleye daha azimli şekilde devam etmenin hayata tutunmak ve başarıya ulaşmak için en doğru yol olduğunu anlatır. (93 Harbi Yılları. Çeperli Köyü’nde hasat mevsimidir. Nene Hatun’un kocası Nalbant Ahmet, Yahniler Muharebesi’nden gazi olarak döner.)


L''illusionniste / Sihirbaz (2010)


Vizyon tarihi: 29 Ekim 2010

Oyuncular:
Jean-Claude Donda ( (Ses)), Edith Rankin ( (Ses)), Jil Aigrot (Chanson (Ses)), Didier Gustin (Chanson (Ses)), Frédéric Lebon (Chanson (Ses)), Tom Urie

Ekip:
Sylvain Chomet (Yönetmen), Jacques Tati (Senaryo), Sylvain Chomet (Senaryo), Sylvain Chomet (Müzik)

Konu:
İlizyonist, nesli tükenmekte olan bir sahne eğlendiricisi. Sahnesi, yükselmekte olan bir rock yıldızı grubu tarafından ele geçirilir. Eskisi gibi gösteriler için bahçe - kafe partilerine de davet alamayınca başka ülkelere gitmeye karar verir. İskoçya kıyısında bir kasaba barında şovunu sergilerken karşılaştığı Alice adlı genç kız, yaşamını sonsuza dek değiştirecektir.



The Last Exorcism / Son Ayin (2010)


Vizyon tarihi: 29 Ekim 2010

Oyuncular:
Ashley Bell (Nell Sweetzer), Iris Bahr (Iris Reisen), Louis Herthum (Louis Sweetzer), Tony Bentley (Pastor Manley ), Shanna Forrestall (Shanna Marcus)

Ekip:
Daniel Stamm (Yönetmen), Huck Botko (Senaryo), Andrew Gurland (Senaryo), Nathan Barr (Müzik), Zoltan Honti (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Peder Cotton Marcus, Lousiana''da Sweetzer''ın çiftliğine vardığında, her zaman yaptığı şeytan kovma ayinlerinden birini gerçekleştireceğini düşünmektedir. Marcus, cemaatindeki insanlar için ayini görüntülemeye karar vermiştir. Sweetzer''ın kızı Nell''in ruhu, kötü bir iblisin eline geçmiştir. Genç kız kötü ruhun esiri haline gelmiştir. Marcus ayine başladığında, daha önce karşılaşmadığı türden bir kötülükle karşı karşıya kaldığını anlayacaktır. Ne var ki, bırakmak için artık çok geçtir.



Winx Club 3D: Magic Adventure / Winx Club: Sihirli Macera 3D (2010)


Vizyon tarihi: 29 Ekim 2010

Oyuncular:
Figen Sumeli (Bloom (Seslendirme)), Murat Sarı (Oritel (Seslendirme)), Berna Başer (Marion (Seslendirme)), Kutay Kırşehirlioğlu (Erendor (Seslendirme)), Alayça Öztürk (Icy (Seslendirme))

Ekip:
Iginio Straffi (Yönetmen), Iginio Straffi (Senaryo), Iginio Straffi (Yapımcı)

Konu:
Alfea Peri Okulu’nun yeni dönemi başlarken güzel giden parti, Icy, Darcy ve Stormy’nin saldırısı ile bozulur. Bloom yanlarında olmasa da bu karmaşayı toparlamak ve Trix cadılarıyla uğraşmak Winx perilerine kalır. Ancak Trix, gizemli ve güçlü bir parçayı da alarak ortadan kaybolur.
Hayat toz pembe değildir ve Eskiçağ Cadıları yine Stella, Layla, Tecna, Muisa, Flora ve Bloom’un peşine düşer. Bu arada, Sky’ın babası Erendor ise oğlunun, Domino Prensesi ile evlenmesine izin vermez. Eraklyon Krallığının üzerine karanlık bir sırrın ağırlığı çökmüştür ve bunun ne olduğunu ortaya çıkarmak, tahtın veliahtı Sky’a kalmıştır.
Bütün bunlar olurken, Trix’ten destek alan Eskiçağ Cadıları da İyi ve Kötü Sihir arasındaki dengeyi sağlayan Hayat Ağacı’nı bulmuşlardır. Eskiçağ Cadıları yaptıkları güçlü bir sihir ile bu dengeyi bozup, Magix’teki iyi enerjiyi boşaltırlar. Güçlerini yitiren Bloom ve arkadaşları bütün kötülüklerin kaynağı olan cadılarla yüzleşmek zorunda kalırlar.
Perilerimiz Sihirli Boyutta yeniden dengeyi kurabilecekler mi? Bloom ve Sky’ı birbirinden ayıran büyük sır nedir? Aşkları bu zorlu sınavdan geçebilecek mi?
Winx Perileri yeniden, eğlenceli, keyifli ve baştan sona sihirli bir filmde maceralara doğru uçuyorlar.



Inhale / Nefes Nefese (2010)


Vizyon tarihi: 29 Ekim 2010

Oyuncular:
Dermot Mulroney (Dermot Mulroney), Diane Kruger (Diane Stanton), Sam Shepard (James Harrison), Vincent Pérez (Dr. Martinez), Rosanna Arquette (Dr. Rubin), Krystyan Antonio, David Selby (Henry White)

Ekip:
Baltasar Kormakur (Yönetmen), Walter Doty (Senaryo), John Claflin (Senaryo), Ottar Gudnason (Görüntü yönetmeni), James Newton Howard (Müzik)

Konu:
Nefes Nefese (Inhale), ender görülen bir hastalığa yakalanan tek çocukları Chloe''yi kurtarmak için çabalayan Los Angeles Bölge Savcısı Paul Stanton (Dermot Mulroney) ve karısı Diane''in (Diane Kruger) öyküsünü anlatıyor.
Bir yandan ünlü ve zengin bir adama açılan seks suçlaması davasına yoğunlaşmak zorunda kalan Paul, diğer yanda da kızını kurtarmak için çeşitli yöntemleri araştırmaktadır. Her iki ciğerinin birden değiştirilmesi gereken ve organ nakli için sıra bekleyen Chloe''nun durumu gittikçe kötüleşmektedir. Doktor Rubin (Rosanna Arquette) onlara Chloe''nin hayatını kurtarmak için elinden hiçbir şey gelmeyeceğini söyler ama eğer yeterli paraları varsa, organ donörü bulmanın başka yolları da olduğunu anlatır.
Kızlarının hayatını kurtarabilmek için yasaları çiğnemek zorunda kalabilecekleri gerçeği karşısında şaşkına dönen Paul, tavsiye almak üzere yakın arkadaşı James Harrison''a (Sam Shepard) danışır. Harrison, Meksika''daki Tijuana şehrinde organ nakliameliyatları gerçekleştiren gizemli doktor Navarro (Vincent Perez) hakkında bilgisi olduğunu söyler ama bu işin peşinden koşarsa, elindeki her şeyi, ününü, kariyerini ve hatta hem kendisinin hem de kızının hayatlarını kaybedebileceği gerçeğini hatırlatır.
Kızına organ bulmak için uğraşırken, uluslararası organ mafyasıyla karşı karşıya gelen Paul kendi kızını kurtarmakla, bu suçu ortaya çıkararak yüzlerce çocuğun hayatını kurtarmak arasında bir seçim yapmak zorunda bulur.


0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (29 Ekim 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.