Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (1 Ekim 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Cuma, Ekim 01, 2010
The Good Heart / İyi Yürek (2009)


Vizyon tarihi: 01 Ekim 2010

Oyuncular:
Brian Cox (Jacques), Paul Dano (Lucas), Isild Le Besco (April), Damian Young (Roddie), Stephanie Szostak (Sarah), Clark Middleton (Dimitri), Susan Blommaert (Nurse Nora), Edmund Lyndeck (Barber)

Ekip:
Dagur Kári (Yönetmen), Dagur Kári (Senaryo), Skuli Fr. Malmquist (Yapımcı), Thor S. Sigurjonsson (Yapımcı), Rasmus Videbæk (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Tutunamayanlar ve Buzdan Hayaller filmleriyle tanınan İzlandalı yönetmen Dagur Kári dört yıl aradan sonra ilk İngilizce uzun metraj filmi İyi Yürek ile karşımızda. Paul Dano evsiz bir genç adam olan Lucas rolünde, Brian Cox ise huysuz ve ihtiyar bir bar sahibi. Jacques, evsiz Lucas’ı kanatlarının altına almıştır. İhtiyar adam beşinci kalp krizini de geçirince, artık günlerinin sayılı olduğunu düşünmeye başlayarak, barı devralması için Lucas’ı yetiştirmeye karar verir. Ama bir gece barın kapısından giren April adlı sarhoş hostes, bu dostluğu sarsar...
2001’de !f’te de gösterilen L.I.E.’den beri ilk kez bir araya gelen Cox ve Dano''nun iyi bir performans sergilediği filmde; ikilinin arasındaki doğal, komik ve zekice diyaloglar başlı başına bir keyif. Cox aksi ihtiyar rolünde mükemmel; sürekli içiyor, küfrediyor, insanları aşağılayan bilgece inciler döktürüyor. Dano ise koca dünyada gezinen, kırılgan ve kendine odaklanmış bir masumu oynuyor. Dagur Kári, New York’un bu mahalle arası barında nefes alıp veren orijinal bir dünya kuruyor. Bu dünyanın içindeki tuhaf karakterler tanışmak hayli keyifli. İyi Yürek kendine has ritmiyle atan, sakin ama çok güçlü bir film.





Kavşak (2010)


Vizyon tarihi: 01 Ekim 2010

Oyuncular:
Güven Kıraç (Güven), Sezin Akbaşoğulları (Arzu), Umut Kurt (Haydar), Cengiz Bozkurt (Vedat), Yücel Erten (Seyfi), Nihal Koldaş, Mete Horozoğlu, Dolunay Soysert

Ekip:
Selim Demirdelen (Yönetmen), Selim Demirdelen (Senaryo), Türker Korkmaz (Yapımcı)

Konu:
Güven, bir muhasebe şirketinde şef olarak çalışmaktadır. Mutlu bir evliliği, her şeyden çok sevdiği bir kızı vardır. Mesai arkadaşlarına kızının başarılarını anlatmaya bayılır. Kızı da ona çok düşkündür. Her gün okuldan eve gelir gelmez babasını arar. Güven sıradan bir günün ardından şirketten çıkar, otobüse biner. Evinin bulunduğu ıssız sokak boyunca yürür, oturduğu üç katlı apartmanın önüne gelir. Dairesine girer, üstünü çıkarır, yüzünü yıkar, salondaki kanepeye oturur. Salon boştur. Ev boştur...





Kako Si? (2010)


Vizyon tarihi: 01 Ekim 2010

Oyuncular:
Semahat Garuşanin (Semahat), Mesut Akusta (Fatih), Deniz Çakır (Lidya), Kemal Okur (Ufuk), Atilla Öner (Selim), Ayberk Attila (Dedeko), Omer Pobric (İbrahim Dede), Muhammed Garuşanin (Muhammed)

Ekip:
Özlem Akovalıgil (Yönetmen), Özlem Akovalıgil (Senaryo), Özlem Akovalıgil (Yapımcı), Cengiz Uzun (Görüntü yönetmeni), Murat Yasin (Müzik), Omer Pobric (Müzik)

Konu:
Ailesi yıllar önce Bosna''dan İstanbul''a göç etmiş olan Semahat, ilerlemiş yaşına rağmen ata topraklarına seyahate karar verir. Yönetmen olan Fatih, kadını ilginç bulur ve yolculuğunu filme almak ister: Fatih''in arkadaşı Ufuk, hayatındaki karışıklıklardan uzaklaşmak için bu yolculuğu fırsat olarak görür ve yardım etmek için onlara katılır. Yolda Semahat aile hikayesini anlatırken Fatih bunları kaydeder. Sarajevo''ya varınca Semahat''ın ailesini bulmak için yaptıkları araştırma yaşanan son savaşın tüyler ürpertici gerçekleriyle yüzleşmelerini sağlayacaktır. Sonunda Semahat''ın 82 yaşındaki kuzeni Muhammed''i bulurlar.
Almanya''da doğup büyümüş olan Selim, bir yıldır İstanbul''da Lidya ile yaşamaktadır. Selim''in ailesini ziyaret için birlikte Almanya''ya yola çıkarlar. Yolda, bir cinayete tanık olurlar, arabaları ellerinden alınır. Bir köye sığınırlar. Selim arabalarını bulmaya çalışırken etnik bir çatışmanın ortasında kalır.
Hayatta kalma mücadelesi veren insanlar için geçmişin ve gelecek umudunun bir anlamı yoktur. İnsanları ayıran bir yer vardır. Tam oradadırlar.





Cehennem 3D (2010)


Vizyon tarihi: 01 Ekim 2010

Oyuncular:
Ogün Kaptanoğlu (Ahmet), Tuğba Melis Türk (Selin), Pelin Eriş (Esra), Serhan Süsler, Çağrı Ayaydın

Ekip:
Biray Dalkıran (Yönetmen), Biray Dalkıran (Senaryo), Cemal Okan (Yapımcı), Coşkun Tözen (Yapımcı), Burak Saraçoğlu (Yapımcı), Selva Alemdar (Yapımcı), Erkan Cerit (Görsel Efektler)

Konu:
Biray Dalkıran’ın yönettiği, Türkiye’nin ilk 3 boyutlu filmi olan Cehennem iddialı bir yapım.
Yıllar önce engelli çocuklarından utanarak onu sahibi oldukları fabrikada öldüren karı-koca ve ailesinden intikam almak için, kurbanlar seçip onları arayan küçük bir çocuk… Aşık olup evlenen ancak maddi olarak istediği seviyede yaşayamayınca kocasını boşamak isteyen ve onu ünlü bir mankenle aldatan bir kadın… Karısına ve aşklarına tüm saf yüreğiyle inanan, boşanmak istemeyen, sorunların çözüleceğini düşünen fotoğrafçı bir koca… İntikam… Ve insanın derisini kavuran Sekar…


0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (1 Ekim 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.