Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (02 Nisan 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Cuma, Nisan 02, 2010
Clash of the Titans (2010)


Vizyon tarihi: 02 Nisan 2010

Oyuncular:
Sam Worthington (Perseus), Liam Neeson (Zeus), Ralph Fiennes (Hades), Gemma Arterton (Io), Alexa Davalos (Andromeda), Danny Huston (Poseidon), Nicholas Hoult, Mads Mikkelsen (Draco), Izabella Miko (Athena), Jason Flemyng (Acrisius), Vincent Regan (Kepheus), Nathalie Cox (Artemis), Polly Walker (Cassiopeia), Pete Postlethwaite, Liam Cunningham, Kaya Scodelario (Peshet), Tamer Hassan (God of War), Luke Evans (Apollo), Hans Matheson (Ixas), Luke Treadaway (Prokopion), Ian Whyte (Sheikh Sulieman), William Houston (Ammon), Jamie Sives (Commander), Martin McCann (Pheadrus), Robert Roman Ratajczak (Zealot), Tine Stapelfeldt (Danae)

Ekip:
Louis Leterrier (Yönetmen), Phil Hay (Senaryo), Matt Manfredi (Senaryo), Craig Armstrong (Müzik), Peter Menzies Jr. (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Sinemaseverleri mitolojik bir dünyada destansı bir aksiyon ve maceraya sürükleyen, 3 boyutlu olarak da sunulan “Titanların Savaşı”, tanrıları daha da görkemli, canavarları daha korkunç bir hâle getirerek, izleyicileri Perseus’un yolculuğuyla birlikte mitoloji aleminin derinliklerine çekiyor.
Nihai güç için süren mücadele, insanları krallara karşı ve kralları da tanrılara karşı kışkırtmaktadır. Diğer taraftan, tanrılar arasındaki savaş ta dünyayı yok edebilecek güçtedir. Bir tanrı olarak doğmuş, ancak insan gibi yetiştirilmiş olan Perseus (Sam Worthington), ailesini yeraltı dünyasının kinci tanrısı Hades (Ralph Fiennes)''e karşı korumak konusunda çaresizdir. Kaybedecek hiçbirşeyi kalmayan Perseus, Zeus (Liam Neeson)''un güçlerini ele geçirebilecek ve dünyaya cehennemi yaşatabilecek Hades''e karşı, çok tehlikeli bir görevi yönetmeye gönüllü olur. Şeytanlarla ve korkunç canavarlarla olan savaşı kazanmanın tek yolu tanrı olarak güçlerini kabul etmek ve kendi kaderini çizmektir.
Perseus yasak dünyaların derinliklerinde tehlikelerle dolu bir serüvene koyulur. Emrindeki cesur savaşçılardan biri de Draco’dur (Mads Mikkelsen). Deneyimli bir asker olan Draco, tanrı vergisi güçlerini kullanmaya isteksiz Perseus’u bu konuda yüreklendirmeye çalışır. Kötü ruhlu iblisler ve korkunç canavarlarla mücadelelerinde hayatta kalabilmelerinin tek yolu Perseus’un bir tanrı olarak gücünü kabul etmesi, yazgısını reddetmesi ve kendi kaderini yaratmasıyla mümkündür.




The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)


Vizyon tarihi: 02 Nisan 2010

Oyuncular:
Heath Ledger (Tony), Johnny Depp (Tony), Colin Farrell (Tony), Jude Law (Tony), Christopher Plummer (Dr. Parnassus), Andrew Garfield (Anton), Verne Troyer (Percy), Lily Cole (Valentina), Tom Waits (Mr. Nick), Carrie Genzel (Journalist), Quinn Lord (9 Year Old Son), Fraser Aitcheson (Dancing Policeman), Brad Dryborough (Repulsed Diner), Michael Eklund (Tony''s Aid), Johnny Harris (Policeman), Paloma Faith (Sally), Mackenzie Gray (Substitute Monk), Mark Benton (Dad), Ryan Grantham (Little Anton), Ian A. Wallace (Fourth Monk), Simon Day (Inspector), Michael Jonsson (Paramedic #2), Emma Karwandy (Valentina''s Daughter), Peter New (Paramedic #1), Richard Riddell (Martin), Joseph Cintron (Monk), John Snowden (Chauffer), Vitaly Kravchenko (Piotr), Igor Ingelsman (Gregor)

Ekip:
Terry Gilliam (Yönetmen), Terry Gilliam (Senaryo), Charles McKeown (Senaryo), Jeff Danna (Müzik), Mychael Danna (Müzik), Nicola Pecorini (Görüntü yönetmeni), Mick Audsley (Kurgu), Monique Prudhomme (Kostüm tasarım)

Konu:
The Imaginarium of Doctor Parnassus günümüzde geçen bir fantastik ahlak hikayesidir. İzleyicilere, ışık ile eğlence ya da karanlık ve kasvet arasında seçim yapma konusunda karşı koyulmaz bir fırsat sunan gezgin bir gösteri olan olağanüstü ‘Imaginarium’un ve Dr Parnassus’un hikayesini anlatmaktadır.

İnsanların düş gücünü etkileme konusunda olağanüstü bir yeteneğe sahip olan Doktor Parnassus karanlık bir sır ile lanetlenmiştir. Müzmin bir kumarbaz olan Parnassus şeytan Bay Nick ile binlerce yıl önce bir iddiaya girer ve ölümsüzlüğü kazanır. Yüzyıllar sonra, tek gerçek aşkıyla karşılaşınca Dr. Parnassus şeytanla bir başka anlaşma yapar, kızının 16 yaşına ulaştığı gün Bay Nick’in mülkiyetine geçmesi şartıyla, ölümsüzlük karşılığında gençliğe ulaşır.

Valentina hızla bu yaş dönümüne yaklaşırken Dr. Parnassus da kızını yaklaşmakta olan kaderinden kurtarmak ister. Bay Nick ödülü almak üzere gelir ancak her zaman iddiaya girmeyi sevdiği için, ödülü yeniden belirlerler. Şimdi ilk beş insan ruhunu kim daha önce baştan çıkarırsa Valentina onunla birlikte kalacaktır. Bu yolculukta yanına birkaç kaba, komik ve ilginç karakter alan Dr. Parnassus kızının, kendisinin kazanmasına yardımcı olan adamla evlenmesine izin verir.

Bu sürükleyici, olağanüstü yaratıcı ve büyüleyici zamana karşı yapılan yarışta Dr. Parnassus, gerçeküstü engellerden oluşan sonsuz bir manzarada kızını korumak için savaşmak- ve geçmişinde yaptığı hataları düzeltmek zorundadır!




Min Dît (2009)


Vizyon tarihi: 02 Nisan 2010

Oyuncular:
Senay Orak (Gülîstan), Muhammed Al (Firat), Hakan Karsak (Nuri Kaya), Suzan Ilir (Zelal), Berîvan Ayaz (Dilan / Dilara), Fahriye Çelik (Mother), Alisan Önlü (Father), Mehmet Inci (Mîkaîl), Çekdar Korkusuz (Çekdar), Recep Özer (Bindest)

Ekip:
Miraz Bezar (Yönetmen), Miraz Bezar (Senaryo)

Konu:
Diyarbakır’da çekilen ve çatışmalı dönemde anne babasını kaybeden iki çocuğun dünyasını konu alan “Min Dît” isimli Kürtçe film, dünya prömiyerini San Sebastian Film Festivali’nde yaptı, bir çok uluslararası ve ulusal festivalde yer aldı.
Diyarbakır Batman yolunda, karanlık bir Mayıs gecesinde, on yaşındaki Gülistan’ın ve kardeşi Fırat’ın hayatı acı bir şekilde değişir. Gazeteci olarak çalışan babaları ve anneleri çocukların gözleri önünde öldürülürler. Geriye sadece Gülistan, Fırat ve annelerinin kollarında ağlayan altı aylık kız kardeşleri Dilovan kalır.
Çocukların tek akrabaları teyzeleri olan Yekbun’dur. Ama kısa bir süre sonra teyzeleri de kaybolunca, Gülistan ve Fırat, tamamen kendi başlarına kalırlar. Parasızlıktan evin eşyalarını satmaya başlayan çocuklar, evin kirasını ödeyemeyince Diyarbakır’ın sokaklarında yaşamaya başlarlar.
Eski hayatlarından tek geriye kalan, annelerinin onlara kendi sesiyle kayıt etmiş olduğu bir Masal kasetidir. Masal “Zilli Kurdu” anlatır.




Herkes mi Aldatır? (2010)



Vizyon tarihi: 02 Nisan 2010

Oyuncular:
Ragıp Savaş (Hakan), Mine Tugay (Nil), Metin Zakoğlu (Ege), Fatma Toptaş (Canan), Lale Cangal (Hülya), Ahmet Kaynak (Can), Asuman Dabak (Kat görevlisi Gülseren), Murat Akkoyunlu (Bellboy Cebo), Gülden Güney (Kat görevlisi Melek), Fatih Doğan (Polis müdürü), Tuğba Karaca (Rüya), Murat Serezli (Barmen), Mine Soley, Emin Sivas

Ekip:
Kamil Aydın (Yönetmen), Havva Ünal (Yapımcı), Tahir Alper Çağlayan (Senaryo), Varol Şahin (Görüntü yönetmeni), Ozan Özdemir (Müzik), Kenan Yılmaz (Müzik), Akif Özkan (Kurgu)

Konu:
Evli ama tipinden beklenmeyecek kadar çapkın bir adam! Zengin ve yakışıklı kocası tarafından sürekli aldatılan mutsuz ve öfkeli bir kadın! Bu iki insanın yolları farklı sebeplerden dolayı, bir gece aynı otelde kesişir. Tanışır, konuşur, flörtleşir ve kendilerini otel odasındaki bir yatağa zor atarlar. Sabah uyandıklarında kadındakiöfke yerini pişmanlık ve şaşkınlığa bırakmış, adam ise zahmetsiz bir çapkınlık macerasının zaferiyle evine ve karısına dönmek için hazırlanmaktadır. Fakat her ikisini de büyük bir sürpriz beklemektedir… Adamın karısı ve kadının kocası aynı otelde burunlarının dibinde kalmaktadırlar. Birbirleriyle karşılaşmaları kaçınılmazdır.


0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (02 Nisan 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.