Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (09 Nisan 2010 Cuma)

Gönderen: sinesefil | Cuma, Nisan 09, 2010
Bal (2009)


Vizyon tarihi: 09 Nisan 2010

Oyuncular:
Bora Altaş, Erdal Beşikçioğlu, Tülin Özen

Ekip:
Semih Kaplanoğlu (Yönetmen), Semih Kaplanoğlu (Senaryo), Orçun Köksal (Senaryo), Barış Özbiçer (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Film bizi Yusuf''un hayatının birinci safhasına yani çocukluğuna götürüyor ve bu kez bizi Karakovan balcısı babası Yakup’la tanıştırıyor.

Yusuf (7) ilkokula başlamış, okuma yazma öğrenmektedir. Babası Yakup (35-38) ürkütücü bir ormanın derinliklerinde, yüksek ağaçların üzerine kurulmuş el yapımı kovanlarda üretilen karakovan balcılığıyla uğraşmaktadır. Babasıyla sık sık gittiği orman, Yusuf için gizemli bir yerdir...

Yusuf bir sabah gördüğü rüyayı babasına anlatır. Bu rüya ikisi arasında sonsuza dek kalacak bir sırdır.

Aynı gün Yusuf sınıfın önünde öğretmenin verdiği okuma metnini okurken aniden kekelemeye başlar ve arkadaşlarının alay konusu olur.

Yakup, anlaşılmaz bir nedenle soyu hızla tükenen Kafkas arılarının peşinden uzak bir ormana gider. Babasının gidişiyle Yusuf iyice sessizliğe gömülür. Yusuf''un bu hali çay tarlasında çalışan annesi Zehra''yı (28) üzmektedir. Ne kadar uğraşsa da Yusuf''u konuşturamaz.

Günler geçer, Yakup''un gecikmesi Zehra''yı ve Yusuf''u tedirgin eder. Zehra Miraç Kandil''i gecesi için Yusuf''u köyden uzaktaki annaannesine gönderir. Yusuf, orada dinlediği hikayelerdeki peygambere benzettiği babasının mutlaka geri döneceğine inanmaktadır.

Ertesi gün Sis Dağı şenliğinde de Yakup''a rastlayamazlar...

Babasını aramak için ormanın derinliklerine dalan Yusuf''un gördüğü rüya gerçekleşecek midir?



Beş Şehir (2009)


Vizyon tarihi: 09 Nisan 2010

Oyuncular:
Bülent Emin Yarar (Tevfik), Şebnem Sönmez (Kedi), Beste Bereket (Dilek), Ahmet Rıfat Şungar (Şevket), Tansu Biçer (Aydın), Ege Tanman (Osman), İpek Erdem, Aşkın Şenol, Aylin Çalap, Meltem Özlevent

Ekip:
Onur Ünlü (Yönetmen), Onur Ünlü (Senaryo), Funda Alp (Yapımcı), Orkun Ünlü (Yapımcı), Eyüp Boz (Görüntü yönetmeni), Oya Köseoğlu (Sanat yönetmeni), Abdullah Enes Köktaş (Yapım yönetimi), Meriç Erseçgen (Set tasarım), Cihat Parlak (Özel Efektler), Derya Ergün (Makyaj)

Konu:
Bir polis, bir tezgahtar, bir öğretmen, bir seyyar satıcı ve 11 yaşında bir çocuğun yaşamla, ölümle ve aşkla iç içe geçen hikayesini anlatan "Beş Şehir"in senaryosu filmin yönetmenliğini de üstlenen Onur Ünlü''ye ait. "Beş Şehir"e Antalya Altın Portakal Film Festivali''inde En İyi Senaryo Ödülü verildi. Filmde, plastik makyaj sanatçısı Derya Ergün dünyada nadiren uygulanan bir makyaj tekniğini uyguladı. "Beş Şehir"in görüntü yönetmenliğiniyse ‘Meleğin Düşüşü’ ve ‘Beyaz Melek’ gibi filmlerin ödüllü görüntü yönetmeni Eyüp Boz üstleniyor. Filmin çekimleri, İstanbul, Afyonkarahisar ve Eskişehir''de gerçekleşti.
Aydın, mecburi hizmetini tamamlayıp İstanbul’a tayin olmuş bir polis memurudur. Henüz yeni yerleştiği şehre alışmaya çalışırken, Beyoğlu’ndaki bir şekerci dükkanında çalışan Mehtap’a gönlünü kaptırıverir. Fakat ne yapsa onun dikkatini çekemez. Tıpkı, oyuncak trenler satarak yaşamaya çalışan eski hukuk öğrencisi Şevket’in, aynı şekerci dükkanında part-time çalışan Dilek’in dikkatini çekemediği gibi…
Dilek ise boğuştuğu bir belayla baş edemeyince, memleketine, Eskişehir’e döner. Fakat burada, babası Tevfik Öğretmen’in sebep olduğu öyle büyük bir aile buhranıyla karşılaşır ki, bir an önce ölmenin en iyisi olduğunu düşünmeye başlar.
Tam bugünlerde Dilek’in karşısına, İstanbul’da tutunamayıp memleketine dönen Aydın çıkar ve kontrolsüz arzusunu Dilek’e yöneltir.




Son İstasyon (2010)

Vizyon tarihi: 09 Nisan 2010

Oyuncular:
Levent Kırca (Ruhi), Başak Daşman (Esra), Korel Cezayirli (Önder), Suna Selen (Hacer), Hikmet Karagöz (Şevki), Meral Küçükerol (Nilgün), Ziver Açıl (Fikri), Gökçer Genç (Turgay), Arda Öziri (Burak), Özgün Aydın (Özgür)

Ekip:
Oğulcan Kırca (Yönetmen), Oğulcan Kırca (Senaryo), Tekin Duman (Senaryo), Oğulcan Kırca (Yapımcı), Tolga Çetin (Görüntü yönetmeni), Cenk Çelebioğlu (Müzik)

Konu:
Ünlü komedyen Levent Kırca''nın bir demiryolu memurunu canlandırdığı film trenler arasında geçiyor. Levent Kırca''nın canlandırdığı üç çocuk sahibi demiryolu memuru Ruhi ve ailesinin hüzün ve mizahla yüklü hikayesini anlatırken gerçekçi bir Türkiye panoraması çiziyor.

Ruhi taşrada küçük bir istasyonda emekliliğine gün sayan bir memurdur. Emekli ikramiyesiyle çatısı akmayan bir ev alıp hayatının son demlerini huzurlu bir şekilde geçirmek ise en büyük hayalidir. Fakat kızı Esra ve küçük oğlu Önder''in daha iyi yaşamak gibi anlaşılır ve masum bir dilekleri vardır. Onların bu masum hayalleri bütün aileyi bir anda İstanbul''a sürükler. Ruhi''nin eşi ve annesiyle birlikte İstanbul''a gelmesiyle artık gelişen olaylar artık kimsenin kontrolünde değildir.


En Mutlu Olduğum Yer (2010)


Vizyon tarihi: 09 Nisan 2010

Oyuncular:
Ezgi Asaroğlu (Elif), Nihat Altınkaya (Kemal), Sıvga Erez, Hakan Vardar, Erol Günaydın, Turgay Tanülkü (Simitçi)

Ekip:
Kaan Erturan (Yönetmen), Ümit Ünal (Senaryo), Gencay Ünsalan (Senaryo), Can Topsakal (Yapımcı), Deniz Cuylan (Müzik), Suat Kutluğ (Görüntü yönetmeni), Başak Koçoğlu (Sanat yönetmeni)

Konu:
Kemal ve Elif yaşları 25''i geçmesine rağmen hayatta ne yapacaklarına karar verememiş genç insanlardır. Yolları tesadüfen bir ofis partisinde kesişir. Ikisi de çok sarhoşken, birbirlerinden etkilenirler. Elif yıllar önce çocukluğunu geçirdiği sahil köyünde, açık denizi ilk kez görüşünü anlatır ve "hayatta en mutlu olduğu yer"in orası olduğunu söyler. Kemal, "Hadi atlayıp oraya gidelim" der. Birbirlerini tanımadıkları halde o anın büyüsüne kapılır ve hemen yola çıkmaya karar verirler. Arabaya atlayıp gece gece, bir şeyden kaçar gibi yola düşerler. Istanbul''dan Ege sahillerine uzanan bu yolda birbirlerine aşık olacak ve hayatlarının en büyük macerasını yaşayacaklardır.

Çünkü olaylar başlangıçtaki kadar neşeli ve mutlu gelişmez. Birincisi Kemal de, Elif de ilk anda göründükleri kadar uçuk, masum, saf gençler değildir. Derinde, geçmişlerinde su yüzüne çıkmayı bekleyen dertler, hesaplaşmalar vardır. Ikincisi ve yolculuğun seyrini değiştirecek kadar mühim olanı; kullandıkları arabada hayatlarını tehlikeye atacak bir takım büyük sırlar vardır. Onlar farkında değildir ama arabada gizlenen sırrı ele geçirmek için peşlerine silahlı adamlar düşmüştür bile.

"En Mutlu Olduğum Yer", yollarda geçen iki kişilik bir "aşk ve macera" filmi... Ama aynı zamanda bütün bir toplumun bir türlü kabuğunu yırtamaması, sürekli çocuk kalması ve büyüyememesi hakkında bir film. Filmde genç kahramanlarımız dahil herkes, sihirli bir geçmişin özlemiyle ve yüküyle yaşıyor. Herkesin bir takım güçlü izler bırakmış hatıraları var, o hatıralara tutunarak idare ediyorlar. Bir yandan gerçek soygunlar, vurgunlar yaşanıyor, hayatlar mahvoluyor ama herkes bir tür hayal dünyasında kendini avutuyor.



Eastern Plays / Şark Oyunları (2009)


Vizyon tarihi: 09 Nisan 2010

Oyuncular:
Saadet Işıl Aksoy, Hatice Aslan, Kerem Atabeyoğlu, Christo Christov (Itso), Krasimira Demirova (Itso''nun büyükannesi), Nikolina Iancheva (Niki), Ivan Nalbantov, Velislav Pavlov (Koino), Ovanes Torosian (Georgi)

Ekip:
Kamen Kalev (Yönetmen), Kamen Kalev (Senaryo), Jean-Paul Wall (Müzik), Julian Atanassov (Görüntü yönetmeni)

Konu:
2009 Mayıs''ında Cannes’da Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde ilk kez gösterime çıkan "Şark Oyunları", reklam ve video klip yönetmeni Kamen Kalev’in ilk uzun metrajlı filmi. Kalev, filmin oyuncu kadrosunda yer alan ve çekimler tamamlandıktan sonra bir kazada hayatını kaybeden çocukluk arkadaşı Christo Christov’un hayatını beyaz perdeye taşıyor. Gerçek olaylardan izler taşıyan filmin oyuncu kadrosunda Türkiye’den de isimler yer alıyor: Saadet Işıl Aksoy, Hatice Aslan ve Kerem Atabeyoğlu…



Rina (2009)

Vizyon tarihi: 09 Nisan 2010

Oyuncular:
Çağlar Çorumlu (Umut), Eray Türk (Ali), Paşhan Yılmazel (Ömer), Merve Sevi (Zehra), Burcu Altın (Gökçe), Cüneyt Türel (Peder), Erkan Sever (Adem), Cezmi Baskın (Hilmi), Ayten Uncuoğlu (Perizat), Erdal Tosun (Memo)

Ekip:
Şenol Sönmez (Yönetmen), Şenol Sönmez (Senaryo), Levent Pala (Senaryo), Erkan Ersezer (Senaryo), Bülent Korkmaz (Yapımcı), Cem Timürlenk (Yapımcı)

Konu:
Filme adını veren "Rina", ada ve insanın aslında tek başına yalnızlığının benzeşmesinden doğan bir metafor. Filmde hayallerimize ulaşmak için yaşadığımız sürece neler yaptığımız sorgulanıyor. Hayatta ev, araba, kariyer gibi birçok maddi şeye sahip olabiliriz ama sonuca baktığımızda koca bir hayatı geride bırakmışızdır ve asıl istediklerimizi yapamamış, hayallerimizi gerçekleştirememişizdir. Rina, insanların hayalleri ve istekleri için ne kadar fedakarlık yaptıklarını sorgularken; komedi ile dramı iç içe sinematografik bir şekilde izleyiciye sunuyor.




Rebound / Aşkın Yaşı Yok (2010)


Vizyon tarihi: 09 Nisan 2010

Oyuncular:
Catherine Zeta-Jones (Sandy), Justin Bartha (Aram Finklestein), John Schneider (Trevor), Joanna Gleason (Roberta), Lynn Whitfield (Laura), Sam Robards, Art Garfunkel (Harry)

Ekip:
Bart Freundlich (Yönetmen), Bart Freundlich (Senaryo), Clint Mansell (Müzik), Jonathan Freeman (Görüntü yönetmeni)

Konu:
The Rebound, New York''ta geçen ve 24 yaşındaki bir adamla 40 yaşındaki seksi komşusu arasındaki engellenemez çekimi anlatan bir romantik komedi.

Sandy, 40 yaşına yeni basmış, 2 çocuk annesi güzel ve seksi bir kadındır. Sleepy Hollow yakınlarında bir banliyöde yaşamaktadır. Pasta yapmak, sandviç hazırlamak, çocukları okula bırakmak, fantezisi olan futbol ligini takip etmek gibi birçok işi aynı anda yürütme konusunda uzmanlaşmıştır.

Dışarıdan mükemmel bir dünya gibi gözüken hayatı kocasının onu aldattığını öğrenmesiyle darmadağın olur. Acı gerçekle yüzleşince 2 çocuğunu da alıp, bir iş bulmak ve yeni bir hayata başlamak üzere New York''a taşınır.

Orada tam olarak hayatının en kötü noktasında olan 24 yaşındaki üniversiteden yeni mezun olmuş, sempatik Aram Finkelstein''la tanışır. İki hafta önce evlendiği Fransız karısı tarafından terk edilmiş ve kendisiyle sadece yeşil kart almak için evlendiğini öğrenmiştir. Romantik ve iyimser bu genç, dünyaya olan inancını kaybetmemek için mücadele vermektedir.

Aram iki işte birden çalışmaktadır; biri “Kadınlar Merkezi”, biri de Sandy''nin kiraladığı evin altındaki kahve dükkanıdır. Hemen arkadaş olurlar. Sandy, “New York Spor Kanalı”nda işe alınınca Aram''dan çocuklarına bakıcılık yapmasını rica eder. O da bu teklifi kabul eder. Sonuçta bir kariyeri yoktur, çok az arkadaşı vardır ve aşırı ilgili ebeveynleriyle gereğinden fazla zaman geçirmektedir.

Sandy kariyerinde hızla yükselmektedir, bir terfi teklifi alır. En iyi arkadaşı da ona tekrar bir ilişkiye başlaması konusunda cesaret vermektedir. Fakat felaket bir randevudan sonra kendini artık birileriyle çıkma günlerinin bitmiş olduğuna inandırır.

Bu arada, Aram da hayatlarının büyük bir parçası olmaya başlamıştır. Onunla zaman geçirmek çok eğlencelidir ve çocukları onu sevmektedir. Çok çabuk bir şekilde aile gibi olmuşlardır ve birlikte olmaları için bir sürü engel olmasına rağmen birbirlerine aşık olurlar. Sandy ve Aram ilişkileri ile ilgili arkadaşlarından ve ailelerinden tepki görürler. İkisinin de ilişkilerinin kısa süreli bir eğlence mi yoksa sonsuza kadar sürecek bir aşk masalı mı olduğuna karar vermeleri gerekmektedir.



Old Dog / İki Babalık (2009)

Vizyon tarihi: 09 Nisan 2010

Oyuncular:
Robin Williams (Dan), John Travolta (Charlie), Kelly Preston (Vicki), Seth Green (Ralph White), Ella Bleu Travolta (Emily), Conner Rayburn (Zach), Lori Loughlin (Amanda), Matt Dillon (Barry)

Ekip:
Walt Becker (Yönetmen), David Diamond (Senaryo), David Weissman (Senaryo), Andrew Panay (Yapımcı), Robert L. Levy (Yapımcı), Peter Abrams (Yapımcı), John Debney (Müzik), Jeffrey L. Kimball (Görüntü yönetmeni), Ryan Folsey (Kurgu), Tom Lewis (Kurgu)

Konu:

Walt Becker’in yönettiği ve Robin Williams, John Travolta, Matt Dillon ile Kelly Preston’un oynadığı "İki Babalık" (Old Dogs) tüm aile keyifle izleyebileceğiniz bir komedi...

Altı yaşında ikiz çocukları olan boşanmış bir baba ile hovarda ruhlu arkadaşı bu iki çocuğun bakımı ve sorumluluğu iki hafta boyunca üzerlerine kalınca çareyi ikizleri ve kendilerini bir yaz kampına katılmakta bulurlar. Yaz kampının yöneticisi Barry ikizlerle birlikte kampa gelen adamların aslında sevgili olduklarını ve ikizleri evlât edindiklerini düşünür. Bu nedenle bir an bile eleştirel gözlerini onların üzerlerinden ayırmaz.



The Descent: Part 2 / Cehenneme 2 Adım (2009)


Vizyon tarihi: 09 Nisan 2010

Oyuncular:
Shauna Macdonald (Sarah), Michael J. Reynolds (Ed Oswald), Jessika Williams (Reporter), Douglas Hodge (Dan), Natalie Jackson Mendoza (Juno), Krysten Cummings (Rios), Gavan O''Herlihy (Vaines)

Ekip:
Jon Harris (Yönetmen), J Blakeson (Senaryo), James McCarthy (Senaryo), David Julyan (Müzik), Sam McCurdy (Görüntü yönetmeni)

Konu:
Çılgına dönmüş, aklı karışık ve yarı çıldırmış halde Appalachian mağarasında yaşanan dehşetten tek başına kurtulan Sarah Carter, yetkililere içeride yaşananları ve neden her yerinin arkadaşlarının kanlarıyla kaplı olduğunu anlatamayacak haldedir. Mağarayı, içeride yaşananları ve 5 arkadaşının nasıl ortadan kaybolduğunu bilen tek kişi olduğu için Sarah, o korku dolu mağaraya tekrar girmek zorunda bırakılır. Mağaraya tekrar girmesiyle burada yaşadığı dehşet kendisini takip etmeye başlar ve yetkili ekibin kendisine güvenmemesi ve şüpheli yaklaşması bu korku dolu anları Sarah için iyiden zorlaştırır.

0 Response to "Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (09 Nisan 2010 Cuma)"

Yorum Gönder

sinesefil@twitter

sinesefil | copyright 2010
Sefiller diyarından duyurulur: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel zamazingolar el emeği, göz nuru, alın teridir.
İzinsiz kullanmaya kalkmayacağınızı biliyoruz, ola ki öyle bir densizlik ettiniz, sakın korkmayın;
peşinizden Reservoir Köpekleri'ni salacak ne hâlimiz var, ne de tâkatimiz.
Adı üstünde hepimiz bir avuç sefiliz. Şimdi uslu uslu oynayın bakalım. Öptük sizi kuzucuklar.